diumenge, 8 d’abril del 2012

MONES 2012



Aquesta Pasqua he augmentat una mica la producció de mones: n' he fet tres. La novetat ha estat fer la de yema i fruita que no n' havia fet mai cap. He fet servir la recepta de la Gemma de " La cuina de casa" que és una aposta molt segura (només he canviat la maizena per midó d' arrós que m' agrada més) . I si voleu la recepta que he fet servir pel pa de pessic o per fer la crema de mantega podeu consultar les entrades d' altres anys aquí, i aquí. Hi he posat moltes fotografies, perquè es vegi la decoració i  així poder agafar idees, que és el mateix que faig jo per inspirar-me.

MONA DE FRUITA I YEMA


INGREDIENTS

Per fer la yema:

215 grs. d' ou
215 grs de sucre
15 grs. de maizena o midó d' arròs
90 grs. d' aigua

Altres ingredients: 1 pa de pessic, melmelada d' albercoc, fruites confitades, cireres i amentlles laminades.

PREPARACIÓ

Fem la yema:
Bateu els ous amb l' aigua i coleu-los. Barregem el sucre i el midó o la maizena. Ho ajuntem tot ben barrejat i ho posem al foc remenat contínuament. Quan comença a bullir,  ho retireu del foc i ho aboqueu en una
plata gran ( millor si és de vidre) perquè es refredi ràpidament.
Dividem el pa dessic per la meitat,  untem els costats amb la yema i arrebossem amb les ametlles. Posem la part de sota a la plata de servir i l' untem amb melmelada, la tapem amb l' altra part i untem per damunt amb la yema. Decorem la mona.



20 comentaris:

  1. Quina passada Anna!!! T'han qeudat ESPECTACULARS les 3!!! No sabria pas quina quedar-me! :) Son millor que les de la pastisseria!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  2. M'agraden totes!!!! I la decoració és perfecte, veig que te'n surts molt bé amb la maniga pastissera. Jo sóc bastant desastre, o he practicat poc. Feliç Pasqua, guapa!

    ResponElimina
  3. Són realment de pastisseria, què dic! Molts millors! Enhorabona!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. quina bona pinta!! aquest any jo també m'he estrenat amb la mona!

    ResponElimina
  5. CARAI !!!!ets tota una artista !!!!!
    Mira que et sorten ben macas !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta que tenen aquestes mones ........... t'han quedat genials
    Petons

    ResponElimina
  7. M'encanten!!!!!T'han quedat espectaulars!!!Jo ara estic preparant els pans de pessic i la mantega, iema, ous, etc, per muntar-les i menjar-les demà!
    M'encaten aquestes festes que conviden a entrar a la cuina!

    Àngels
    http://cuinaigaudeix.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  8. Unes mones precioses!! quin bon gust decorant-les.... petons,

    ResponElimina
  9. Que boniques que queden... i vaja feinada !!! Pero..a que val la pena quan et diuen que son millors que les de la pastisseria ?...jeje
    Petonets.

    ResponElimina
  10. Com t'hi has lluït, no sabria quina triar!

    ResponElimina
  11. Sembla que les de l'any passat van agradar perquè tens raó has augmentat la producció i no m'extranya. Fan una pinta!

    ResponElimina
  12. Quina col·lecció que has fet!!! quina feinada! però segur que has fet feliços a una bona colla!! t'han quedat precioses!

    ResponElimina
  13. Quina feinada!!! Si sembla un aparador de pastisseria!!! I no sabria dir-te quina m'agrada més!!! No hi falta cap detall...
    Petons

    ResponElimina
  14. Quina feinada!!! Però que boniques totes!!! Felicitats per la feina.
    Petonets

    ResponElimina
  15. Amb l midó també ha de quedar una yema finíssima ;)
    T'han quedat una monada!!!!!!!!!

    ResponElimina
  16. Caram!! quina feinada.
    en varietat i presentació. Felicitats!
    Bona Postpasqua!

    ResponElimina
  17. Quina artista!!! Et van quedar fantàstiques!!
    Petons

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.