INGREDIENTS
4 peces de morro de bacallà dessalat
2 ou durs
1 ceba
3 o 4 cullerades de salsa de tomàquet
farina, sal pebre, julivert i una fulla de llorer
per la picada: 10 avellanes o ametlles, 1 all i una llesqueta de pa torrat.
panses sense cua
PREPARACIÓ
Posem les panses en remull en aigua calenta durant una hora.
Enfarinem el bacallà i el fregim en una paella. El retirem i en el mateix oli, fem fregir amb la ceba tallada petita. Quan sigui feta afegim el tomàquet i una fulla de llorer. Deixem que es faci el sofregit i hi posem el bacallà. Afegim les panses ja escorregudes. I la picada ( si ens quedés massa espès hi podem posar una mica d' aigua o brou). Ho deixem a foc lent durant uns 10 minuts i alhora de servir hi posem els ous durs tallats a rodanxes per damunt i el julivert picat.
Tot un clàssic , però bonissim.
ResponEliminapetons
M'agrada aquest contrast del bacallà amb el dolç de les panses.
ResponEliminaUna recepta a tenir en compte.
Petons.
El bacallà de quaresma el feia la meva avia i el recordo boníssim, però fa molts anys que no n’he menjat, amb el teu permís em guardo la recepta, el faré per setmana santa.
ResponEliminaTe una pinta fantastica
Petons
Me ha gustado mucho esta forma de hacer el bacalao.
ResponEliminaPetons
fa abys que a casa no fem quaresma, però la recepta m'encanta
ResponEliminaI per Quaresma, bacallà, és clar!! :D Té una pinta boníssima, i molt autèntica, amb l'ou i tot!! Mmmm!! :D
ResponEliminaUn petoneeet!!
un clasico irresitible,muy bueno
ResponEliminapeto
Aquesta és una gran recepta extreta d'un gran llibre;)
ResponEliminaA casa, tot i no ser massa religiosos, sempre s'ha menjat bacallá per quaresma.. i aquest fa una pinta fabulosa !!!
ResponEliminaPetonets.
Visca les tradicions!!! Tot un clàssic que val la pena conservar.
ResponEliminaNO sé si n´he menjat. Li ho preguntaré a ma mare...Ara fa anys que no en menjo bacallà per aquestes dates. Es veu deliciós.
ResponEliminaCrec que la meva mare el fa pràcticament igual i és una tradició que a casa es manté. Sense dubte és una recepta fantàstica. Petons
ResponEliminaS'assembla al que prepara la meva mare per aquesta època també... Deliciós!!!
ResponEliminaPtns
Avançada, avançada, molt bo!!
ResponEliminaUn plat únic i de tota la vida!
ResponEliminaT'ha quedat preciós
quina bona pinta!! tredició i bon gust , q mes es pot demanar
ResponEliminaEl faig igual pero hi afageixo carxofes.
ResponElimina