dimarts, 20 de març del 2012

BACALLÀ DE QUARESMA

Aquesta recepta tan tradicional i antiga és del llibret de "Cuina de la memòria d' Olvan". Es un plat que sempre hem menjat a casa per la Quaresma.


INGREDIENTS

4 peces de morro de bacallà dessalat
2 ou durs
1 ceba
3 o 4  cullerades de salsa de tomàquet
farina, sal pebre,  julivert i una fulla de llorer
per la picada:  10 avellanes o ametlles, 1 all i una llesqueta de pa torrat.
panses sense cua


PREPARACIÓ

Posem les panses en remull en aigua calenta durant una hora.
Enfarinem el bacallà  i el fregim en una paella. El retirem i en el mateix oli, fem fregir amb la ceba tallada petita. Quan sigui feta afegim el tomàquet i una fulla de llorer. Deixem que es faci el sofregit i hi posem el bacallà. Afegim les panses  ja escorregudes. I la picada  ( si ens quedés massa espès hi podem posar una mica d' aigua o brou). Ho deixem a foc lent durant uns 10 minuts i alhora de servir hi posem els ous durs tallats a rodanxes per damunt i el julivert picat.

17 comentaris:

  1. Tot un clàssic , però bonissim.
    petons

    ResponElimina
  2. M'agrada aquest contrast del bacallà amb el dolç de les panses.
    Una recepta a tenir en compte.
    Petons.

    ResponElimina
  3. El bacallà de quaresma el feia la meva avia i el recordo boníssim, però fa molts anys que no n’he menjat, amb el teu permís em guardo la recepta, el faré per setmana santa.
    Te una pinta fantastica
    Petons

    ResponElimina
  4. Me ha gustado mucho esta forma de hacer el bacalao.

    Petons

    ResponElimina
  5. fa abys que a casa no fem quaresma, però la recepta m'encanta

    ResponElimina
  6. I per Quaresma, bacallà, és clar!! :D Té una pinta boníssima, i molt autèntica, amb l'ou i tot!! Mmmm!! :D

    Un petoneeet!!

    ResponElimina
  7. un clasico irresitible,muy bueno
    peto

    ResponElimina
  8. Aquesta és una gran recepta extreta d'un gran llibre;)

    ResponElimina
  9. A casa, tot i no ser massa religiosos, sempre s'ha menjat bacallá per quaresma.. i aquest fa una pinta fabulosa !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  10. Visca les tradicions!!! Tot un clàssic que val la pena conservar.

    ResponElimina
  11. NO sé si n´he menjat. Li ho preguntaré a ma mare...Ara fa anys que no en menjo bacallà per aquestes dates. Es veu deliciós.

    ResponElimina
  12. Crec que la meva mare el fa pràcticament igual i és una tradició que a casa es manté. Sense dubte és una recepta fantàstica. Petons

    ResponElimina
  13. S'assembla al que prepara la meva mare per aquesta època també... Deliciós!!!
    Ptns

    ResponElimina
  14. Un plat únic i de tota la vida!
    T'ha quedat preciós

    ResponElimina
  15. quina bona pinta!! tredició i bon gust , q mes es pot demanar

    ResponElimina
  16. El faig igual pero hi afageixo carxofes.

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.