diumenge, 12 de febrer del 2012

MAGDALENES INTEGRALS AMB NOUS

Integrals i amb nous, i fent servir la mateixa recepta base de les magdalenes del Xavier Barriga. De fet, la recepta que faig servir sempre per fer les magdalenes des que la vaig descobrir, doncs és la que em surt millor.

INGREDIENTS


2 ous grossos (125 grs)
150 grs. de sucre integral
60 ml. de llet
190  ml. d' oli de girasol
210 grs de farina integral
1/2 sobre de llevat
1 pessic de sa, canyella en pols
100 grs. de nous pelades i picades


PREPARACIÓ

Farem servir l' accessori batedor de varilles per preparar la massa.

Batem els ous amb el sucre fins que estiguin espumosos.
Barregem la llet amb l' oli i l' anem afegint a la barreja anterior poc a poc, batent amb la marxa lenta. Apart, barregem la farina amb el llevat, la sal, i la  canyella.
L' afegim amb dues  vegades a la barreja de ous, sucre, oli i llet, i cada vegada batem bé. Acabem de batre bé amb la marxa més ràpida. Afegim les nous picades (en reservem una mica per decorar) i batem una mica més.
Tapem la massa amb un drap i la deixem a la nevera, com a mínim una hora. Si volem la hi podem deixar fins l' endemà.
Escalfem el forn a 250 º.
Repartim, amb una cullera, la massa a les capsules de paper per magdalenes ( a la vegada jo poso les capsules dins un dels motllos especials per magdalenes, també es poden posar dins flameres). Les omplim fins a tres quartes parts. Jo els hi espolso una mica de sucre integral i nous picades per damunt.
Posem les magdalenes en el forn, que el baixarem a  210 graus, durant 15-18 minuts, depèn del tamany de les magdalenes. Les posem a la part baixa del forn, i és molt important no obrir-lo durant la cocció.

18 comentaris:

  1. Les madalenes del xavier queden bonissimes ...i amb nous doblement bones. T'han quedat eprfectes.
    Petons

    ResponElimina
  2. De ben segur que aquesta adaptació ha quedat boníssima!!! LLàstima que jo tingui alèrgia a les nous...però amb uns pinyons o amtelles ho solucionem! ;)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  3. Tienen una pinta que se comen sólo con verlas, que suaves se ven....si pillara una ahora...ummm!!!
    Besitos.

    ResponElimina
  4. Es veuen molt esponjoses, la farina integral i les nous son una bona parella,
    Petons.

    ResponElimina
  5. Que delicioses, Anna! Les madalenes, si són integrals, em perden... les normals em cansen una mica... i a sobre hi poses nous... boníssimes! petonet

    ResponElimina
  6. Sí, jo també utilitzo la recepta d'en Xavier Barriga, és la millor que he trobat amb diferència!! I si les fas integrals, encara són més sanes, no? Perfecte!! :D

    Un petonàs, i que vagin de gust les magdalenes!! ;)

    ResponElimina
  7. t'ha quedat alguna?? des de que no tinc forn trobo molt a faltar les magdalenes cassolanes, i aquestes són de 10!

    ResponElimina
  8. Han de quedar gustoses i molt més sanes, el millor esmorzar del món!

    ResponElimina
  9. T'han sortit molt bé, molt esponjoses . Tota la farina es integral de blat? o també n'has posat de blanca?

    ResponElimina
  10. Quina bona pinta!! T'han quedat perfectes!!! Uhmmmm!!!
    Petonets

    ResponElimina
  11. Una fantàstica alternativa...i amb nous encara millor.T´han quedat dignes de pastisseria.

    ResponElimina
  12. Molt més sanes! Amb les nous deun quedar requetebones. Petonets

    ResponElimina
  13. Hola Anna, integrals i amb barretet, t'han quedat perfectes.

    ResponElimina
  14. Queden molt bé i són molt saludables. I sempre es poden variar les combinacions.

    Ah! Mercè de "El plat blanc", tota la farina és integral.

    Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.

    ResponElimina
  15. Quin primer pla mes bonic! I quina pinta que fan tan bona. La combinacio amb nous deu ser ideal.
    Petons!

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.