INGREDIENTS
1 l. de fumet
400 grs. de fideus
1 vaset d' oli d' oliva
1 gra d' all
200 grs. de llagostins pelats
Pel fumet,
1/2 kg. de peix de roca i crancs o galeres
2 tomàquets madurs
1 ceba
2 alls
1 mica de julivert
1 fulla de llorer
pebre, sal, oli d' oliva
1.5 l. d' aigua.
Fem el fumet: En una olla amb una mica d' oli d' oliva fem fregir la ceba tallada a làmines, després els alls també laminats i per últim els tomàquets a trossos. Quan esta tot fregidet, afegim el peix de roca i les galeres o crancs, donem unes voltes i afegim l' aigua, el julivert i el llorer. També sal i pebre. Ho deixem bullir una mitja hora. Colem i reservem el fumet.
En una paella amb el vaset d' oli , fregim l' all senser i el retirem, hi aboquem els fideus i els donem voltes fins que estiguin rossejats. Retirem l' excés d' oli. Afegim el fumet i deixem coure fins que gairabé ja estan fets. Els posem dins al forn a 200 º uns 5 minuts perquè acabin de beure's l' aigua i quedin secs.
Saltem les gambetes en una paella amb unes gotes d' oli. Les posem per damunt dels fideus. Els servim acompanyats de l' allioli.
quina pinta... fa tant de temps que no en menjo... petons!
ResponEliminaT'han quedat genials, tots aixecats... És un plat que ens agrada molt, tot i que el meu sempre sense allioli, je je je...
ResponEliminaM´encanten quan queden així, aixecadets!!!
ResponEliminaAmb aquest fumet tan deliciòs... la veritat és que és un rossejat diví.
Petonets.
Una fideuà espectacular!!!! Quina gana!!!!
ResponEliminaun plat bonisim, a casa el fem sovint
ResponEliminaJo la faig exactament igual i confirmo que surt boníssima.
ResponEliminaSalut,
Pepin
m'encanta aquest plat
ResponEliminaun clasico irresistible,muy buena pinta tiene
ResponEliminapeto
No falla mai, el rossejat! Que bo que és. A mi també m'agrada amb allioli, amb força allioli... si no té gaire gust, i amb poc, si el rossejat és de calité com aquest! petons
ResponEliminaEt creurás que es el meu plat estrella i tampoc el tinc posat al bloc...jeje. es que es tan bo un bon rossejat,oi???
ResponEliminaPetonets.
Jo sense allioli... ara recordo que fa temps qu eno en faig .....m'encanten i t'han quedat perfectes !!!
ResponEliminaquina bona pinta que te...
ResponEliminaTan quedat tots tiesos com a de ser ....genial !!!!!
ResponEliminaPetonets.
quina bona pinta!!
ResponEliminaQuin goig que fan, t'han quedat perfectes!
ResponEliminaUna pinta deliciosa, qui els pillara. I ambles gambes peladetes ja ;)
ResponEliminapetons
Uau, la imatge dels fideus alçats és simplement preciosa... No em vull imaginar com de deliciosos són!! jaja Gràcies per compartir la recepta! :D
ResponEliminaUn petonet!! :)
És un plat fantàstic! a mi m´agrada com l´has fet tu i acompanyat d´all i oli.
ResponEliminaQuina delicia de plat! m'agradan quan queden tots els fideus aixecadets, de punta. Es un plat que faig de molt tant en tan i mira que es fácil i bo. Hi possaré remei aquesta mateixa setmana.
ResponEliminaPetons!
Quina pintaaaaaaaa...m'encanten!!! I t'han quedat perfectes, trempats com ha de ser! :)
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Hola,
ResponEliminaEs un plat ben bo i senzill de preparar! A casa sempre tenen èxit!
Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.
ANNA