dilluns, 20 de febrer del 2012

ROSSEJAT DE FIDEUS

 Un plat que mengem sovint a casa, i que encara no surt al meu receptari. Nosaltres  els servim  amb  allioli, si voleu la recepta que fem servir la trobareu aquí.

INGREDIENTS

1 l. de fumet
400 grs. de fideus
1 vaset d' oli d' oliva
1 gra d' all
200 grs. de llagostins pelats

Pel fumet,

1/2 kg. de peix de roca i crancs o galeres
2 tomàquets madurs
1 ceba
2 alls
1 mica de julivert
1 fulla de llorer
pebre, sal, oli d' oliva
1.5 l. d' aigua.

PREPARACIÓ

Fem el fumet:  En una olla amb una mica d' oli d' oliva fem fregir la ceba tallada a làmines, després els alls també laminats i per últim els tomàquets a trossos. Quan esta tot fregidet, afegim el peix de roca i les galeres o crancs, donem unes voltes i afegim l' aigua, el julivert i el llorer. També sal i pebre. Ho deixem bullir una mitja hora. Colem i reservem el fumet.
En una paella amb el vaset d' oli , fregim l' all  senser i el retirem, hi aboquem els fideus i els donem voltes fins que estiguin rossejats. Retirem l' excés d' oli. Afegim el fumet i deixem coure fins que gairabé ja estan fets. Els posem dins al forn a 200 º uns 5 minuts perquè acabin de beure's l' aigua i quedin secs.
Saltem les gambetes en una paella amb unes gotes d' oli. Les posem per damunt dels fideus. Els servim acompanyats de l' allioli.


21 comentaris:

  1. quina pinta... fa tant de temps que no en menjo... petons!

    ResponElimina
  2. T'han quedat genials, tots aixecats... És un plat que ens agrada molt, tot i que el meu sempre sense allioli, je je je...

    ResponElimina
  3. M´encanten quan queden així, aixecadets!!!
    Amb aquest fumet tan deliciòs... la veritat és que és un rossejat diví.
    Petonets.

    ResponElimina
  4. un plat bonisim, a casa el fem sovint

    ResponElimina
  5. Jo la faig exactament igual i confirmo que surt boníssima.
    Salut,
    Pepin

    ResponElimina
  6. un clasico irresistible,muy buena pinta tiene
    peto

    ResponElimina
  7. No falla mai, el rossejat! Que bo que és. A mi també m'agrada amb allioli, amb força allioli... si no té gaire gust, i amb poc, si el rossejat és de calité com aquest! petons

    ResponElimina
  8. Et creurás que es el meu plat estrella i tampoc el tinc posat al bloc...jeje. es que es tan bo un bon rossejat,oi???
    Petonets.

    ResponElimina
  9. Jo sense allioli... ara recordo que fa temps qu eno en faig .....m'encanten i t'han quedat perfectes !!!

    ResponElimina
  10. Tan quedat tots tiesos com a de ser ....genial !!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Quin goig que fan, t'han quedat perfectes!

    ResponElimina
  12. Una pinta deliciosa, qui els pillara. I ambles gambes peladetes ja ;)

    petons

    ResponElimina
  13. Uau, la imatge dels fideus alçats és simplement preciosa... No em vull imaginar com de deliciosos són!! jaja Gràcies per compartir la recepta! :D

    Un petonet!! :)

    ResponElimina
  14. És un plat fantàstic! a mi m´agrada com l´has fet tu i acompanyat d´all i oli.

    ResponElimina
  15. Quina delicia de plat! m'agradan quan queden tots els fideus aixecadets, de punta. Es un plat que faig de molt tant en tan i mira que es fácil i bo. Hi possaré remei aquesta mateixa setmana.
    Petons!

    ResponElimina
  16. Quina pintaaaaaaaa...m'encanten!!! I t'han quedat perfectes, trempats com ha de ser! :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  17. Hola,

    Es un plat ben bo i senzill de preparar! A casa sempre tenen èxit!

    Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.

    ANNA

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.