diumenge, 6 de novembre del 2011

CONFITURA D' HIVERN

Aquesta confitura és una recepta del llibret de "Cuina de la memòria d' Olvan", concretament aquesta és de la Lola Fígols de Cal Blau. Jo he modificat una mica els ingredients al nostre gust.
L' aigua que jo hi poso es pot substituir per vi blanc o fins i tot negre, a gust del qui s' ho ha de menjar.
I la podem  acabar  sense triturar, amb les fruites ja desfetes o triturar-la com he fet jo perquè quedés més fina.També en podem fer més quantitat i abocar-la calenta  en pots esterilitzats, posant-los seguidament cap per avall perquè facin el buit.
Jo no n' he fert massa quantitat i a la nevera se'm conservarà força dies. Ens la podem menjar amb formatge, mató, la podem fer servir per farcir pa de pessic, per untar en torrades...

INGREDIENTS

1/4 de l. d' aigua o vi
1 branca de canyella 
1/2 kg de sucre
4 pomes
1 codony
250 gr. de  carbassa ( vaig utilitzar-la de tipus violí )
3 peres
En total hem de tenir 1 kg. de fruita ja pelada i triada. Podem variar les porporcions al nostre gust: menys poma, i més codony, més pera i menys carbassa, etc...

PREPARACIÓ

Posarem en una cassola al foc la fruita ja pelada i triada amb el sucre, l' aigua (o el vi)  i una branca de canyella. Quan bulli, baixem el foc i ho deixem a foc lent durant 1 hora i mitja o fins que veiem que l'aigua ha reduit i les fruites es desfan.



18 comentaris:

  1. Ha de ser boníssima!! Ja m'agradaria tenir-ne un potet!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Una barreja molt bona i sobre tot amb canyella. Una vegada vaig fer una amb carbassa i no ens va agradar gaire a casa, peò segur que amb aquesta barreja es un altre cosa.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Una barreja ben bona.......... Mira m'has donat una idea.l'altre dia hem varen donar un munt de pommes ,i abans no es facin malt bé buscaré alguna altre fruita per barrejar-hi hi en faré confitura.
    petons

    ResponElimina
  4. Confitura d'hivern, quina bona
    idea!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Quina confitura més bona, tinc un codony i carbassa, ho provarem.

    ResponElimina
  6. Quina confitura més deliciosa!! Quina combinació de fruites més bona!!! M'emporto la recepta...
    Petonets guapa

    ResponElimina
  7. Ha de ser deliciosa, i si és típica d'Olvan, encara més ;)

    ResponElimina
  8. M'ha encantant la combinació de poma i codony. La canyella hi queda boníssim.

    ResponElimina
  9. què bona ha de ser aquesta confitura! se'm fa la boca aigua!

    ResponElimina
  10. mmm... quina bon idea, amb vi ha de quedar molt bé!

    ResponElimina
  11. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. Hola Anna, sens dubta , bonìiiiiisima

    ResponElimina
  13. M'hi jugaria una mà (o les dues!!) que aquesta confitura tomba d'esquenes!! jaja Jo voto per això de farcir el pa de pessic, acabat de fer, calentó... Ai, els plaers de l'hivern!! :D :D


    Un petoneeet! :D

    ResponElimina
  14. Una confitura d’hivern, amb tots aquests ingredients te da quedar molt bona
    Petons

    ResponElimina
  15. Tot d´una! tots els ingredients tardorencs amagalmats i amb vi.Què bona deu estar!

    ResponElimina
  16. Hola,

    A nosaltres ens ha agradat molt la combinació de fruites. Queda la conistència més clara que el codonyat, però amb el gust s' hi assembla una mica. Amb formatge és com més m' agrada...

    Moltes gràcies pels vostres comentaris.
    Ptns.

    ResponElimina
  17. Deliciosa! I el toc de vi ho tobo molt encertat.
    Petons

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.