diumenge, 11 de setembre del 2011

"MONTADITO" DE TOMÀQUET AMB SALSA DE NOUS I ALFÀBREGA

Aquest "montadito" el vaig fer amb una varietat de tomàquets anomenada "negra" o "kumato", que són d' un color verd molt fosc, (he buscat la informació a la xarxa, ja que no els coneixa). A l' hort (potser per equivocació) en van sortir unes mates barrejades amb les altres.
És un tomàquet fort, cruixent, i amb un gust molt intens i dolç. A mi m' ha agradat molt. Podeu fer aquesta recepta amb qualsevol varietat de tomàquets, millor que siguin petits perquè els "montaditos" quedin més bonics. Si teniu hort, aprofiteu els que tingueu que ara són boníssims.
També teniu l' opció de fer aquesta recepta però tipus amanida, sense el pa (o crostonets per damunt) i servida en una safata gran. 



INGREDIENTS

Tomàquets
Formatge de fresc (dels que van en terrina individual)
llesques de pa

Salsa: unes nous, oli d' oliva,pebre, unes fulles d' alfàbrega, sal , una punteta d' all.


PREPARACIÓ

Tallem els tomàquets a rodanxes. Torrem el pa i fem discs ( amb un tallapastes o amb un vaset) més o mesys de la mida de les rodanxes dels tomàquets. Tallem el formatge també a rodanxes.
Fem la salsa triturant tots els ingredients junts.
Muntem el plat: el pa, una rodanxa de tomàquet, una de formatge... i finalment la salseta per damunt.
Ah!, si els feu més baixets (només d' un pis)  que els que vaig fer jo, us anirà millor per menjar-los!

15 comentaris:

  1. Hola Anna, han de ser molt bons aquets montaditos i fàcils de fer, per cert les fulles de decoració son d' alfàbrega oi?
    Bona setmana!

    ResponElimina
  2. Justament avui hem passat per l'hort de l'avi i tinc uns tomàquets guapíssims esperant... demà els provaré a la teva manera!

    ResponElimina
  3. un buen montadito y esa salsa la tengo que probar
    peto

    ResponElimina
  4. Uns montaditos impressionants, m'encanta la salseta!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Amb la salsa de nous ha de tenir molt bon gust.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Anna, aquests montaditos amb les tomates de l'hort han de ser exquisits!!
    Petons!

    ResponElimina
  7. Una manera original i vistosa de preparar una amanida de tomàquet. Amb la salsa de nous ha de quedar molt gustosa.

    ResponElimina
  8. Quins "monatditos " més preciosos. Molt bona la combinació de tomàquets amb formatge i alfàbreg amb nous. Jo no he menjat mai aquests tomàquts els hauré de provar. Una abraçada

    ResponElimina
  9. Quins timbalets més bufons...Aquesta salsa s´ha de provar...Ja me l´imagino. mmmmmm!!!

    ResponElimina
  10. Hola Anna
    M'agrada molt el teu blog !!!
    Segueix així !!!
    Enhorabona !!!

    Albert javascript:void(0)(http://lacuinadesempre.blogspot.com)

    ResponElimina
  11. Anna, els he fet i m'han agradat moltíssim!! gràcies per la recepta, una abraçada :)

    ResponElimina
  12. Quina bona opció per continuar consumin els tomàquets cassolans, l´alfabrega ens agrada molt, així que n´estiraré de la planteta del terrat i ho faré. Un montadito senzill i moooooolt bó. Petons,

    ResponElimina
  13. Hola,

    Val la pena acabar d' aprofitar els tomàquets que ja s' acaba la temporada!

    Ah, si Carme les fulles de la decoració són d' alfàbrega. Jo també en tinc uns testos al balcó, com la Joaquima.

    Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.