Aquest cap de setmana hem anat al bonic poble de Sta Pau i hem comprat aquests fesols que han quedat boníssims!. Amb un plat d' aquests fesols, una amanida verda, unes llesques de pa de pagés i una ampolla de bon vi, degustareu un sopar excel.lent.
Aquesta temporada encara no hem trobat bolets, he fet servir els camagrocs que tenia assecats .
INGREDIENTS
400 grs. de fesols de Sta Pau crus o 800 ja cuits
5 sípies mitjanes
2 cebes tendres
2 alls
2 cullerades de salsa de tomàquet
un grapat de camagrocs secs (o un altre tipus de bolet)
sal , oli d' oliva i en el cas d' haver de coure els fesols , una fulla de llorer i un parell d' alls.
PREPARACIÓ
Primer cal posar els fesols en remull durant un parell d' hores com a mínim (millor tota la nit, però a mi se'm van coure molt bé només amb dues hores) . Els posem en una olla amb aigua que els cobreixi dos dits, i els posem a bullir, si volem amb una fulla de llorer, un bon raig d' oli d' oliva i un parell d' alls sense pelar. Quan bullin, abaixem el foc, i hi posem sal al gust. Els deixem coure fins que estiguin tous (si cal hi afegim aigua bullint durant la cocció.)Quan estiguin fets, els deixem reposar una estoneta.
Posem una cassola al foc amb oli d' oliva i hi aboquem la ceba i els alls tallats petits. Deixem sofregir a poc foc, afegim el tomàquet i la sípia tallada petita. La deixem fer uns minuts.
Triturem els camagrocs ( en podem reservar uns quants per decorar, posant-los una estoneta en un bol amb aigua i fregint-los després). Afegim a la cassola la pols de camagrocs i els fesols amb una mica de l' aigua de la cocció. Ho deixem coure tot junt uns 15 minuts.
Us deixo aquests consells de cocció del folletó que ens van donar al comprar els fesols.
Un mar i muntaya ben bo i molt de casa nostra. Els fesols de santa Pau són el caviar dels llegums ;)
ResponEliminaDenomació d´origen...Ha d´estar boníssim.
ResponEliminaAixò és un menjar de qualitat!! Segur que t'ha quedat boníssim!!
ResponEliminaPetons!
Mira que n'arriben a ser de bons aquests fesolets. I la combinació de llegum amb peix m'encanta. M'emporto la recepta, amb el teu permís....
ResponEliminaPetonets
que bons, anna! un mar i muntanya amb producte de primera.
ResponEliminaEls fesols de Santa Pau són un motiu per fer festa major i si a més li afegeixes la sípia i els camagrocs... no m'ho puc ni imaginar!
ResponEliminaQuin bon plat, els fesols amb sípia i els camagrocs imagino que li donen el toc especial.
ResponEliminaPetons.
estic amb la gemma, els plats mar i muntanya són molt nostres.
ResponEliminauna delicia!
Què bons aquests fesols!! El toc de pols de camagrocs m'hi encanta
ResponEliminaPetonets
Sandra
Que bons que son els fesols de Santa Pau, i acompanyats amb pols d’uns camagrocs i sípia son de festa major
ResponEliminaPetons
Hola Anna, a mi encara em queden camagrocs que també tinc assecats. Em sembla que aquest any no será massa bo de bolets....ja veurem...
ResponEliminaAixò té que tenir un sabor fi i delicat ...m'encanta!!
ResponEliminaUna abraçada
Anna; El que és bo, és bo a tot arreu. Uns fesols de Santa Pau, i uns camagrocs d'Olvàn? i amb unes sípies de Sant Carles... el que és bo és bo a tot arreu.
ResponEliminaQue vagi de gust Anna¡¡ ;-D
Uns ingredients de primera!!! quina bona combinació, un mar i muntanya diferent amb llegums, que bó...Petons, i bona setmana.
ResponEliminaUn plat deliciós!
ResponEliminaHola,
ResponEliminaLa veritat és que a vegades havia fet fessolets d' aquest tipus, però no collits allà i són molt diferents. Aquests es van coure molt bé, no es van desfer gens.. i tenen un gust molt bo.
A casa nostra ens agraden molt els mar i muntanya.
Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.