Feia temps que tenia anotada la recepta i ganes de provar-la. De tota manera la massa de les lioneses és una mica delicada (sobretot el procés de coure-les, fer la massa no té cap secret , s' assembla molt als bunyols) i tenia por que no sortís prou bé. No ha estat així, crec que han sortit bé i ens agradat. Aviat la repetiré, segur!
INGREDIENTS
125 ml. de llet sensera
60 grs. de mantega
75 grs. de farina
3 ous
un polset de sal
PREPARACIÓ
Mentre fem la preparació, posem el forn a escalfar a 200 º.
Posem la llet, a foc baix, amb la mantega en un cassó i quan bull, hi afegim de cop, la farina amb el polset de sal. Remenem bé amb una espàtula de fusta fins que la pasta es desenganxi de les parets del cassó. Retirem del foc i afegim els ous d' un en un, remenant i no posant-hi el següent fins que l' anterior hagi quedat ben integrat a la massa.
Posem la massa en una màniga pastisera i anen fent pilotets de massa a la plata del forn que prèviament haurem engrasat amb una mica de mantega (cal que els posem una mica separats, que al forn creixen i s' enganxarien) Amb aquesta quantitat de massa he omplert la safata del forn.
Les posem a coure a la part baixa del forn, uns 10 minuts (controlant-les per la finestreta del forn i sense obrir la porta doncs s' abaixarien de cop). Quan veiem que ja estan, apaguem el forn i les dexiem uns 5 minuts que es refredin, després obrim una mica la porta del forn i 5 minuts més, més oberta i 5 minuts més. Així fins que s' han refredat. Aquest procés el fem perquè la pasta no s' abaixi, i d' aquesta manera ens anirà molt bé.
Les traiem del forn, les obrim i ja podrem farci-les del que més ens agradi (nata, crema pastissera, trufa...) Després les podem empolsinar amb sucre llustre.
Fan una pinta espectacular!!!!!
ResponEliminaM'he d'animar amb les lioneses, m'encanten i mai n'he fet!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Te han salido estupendas, riquísimas.
ResponEliminaBesos
Ostres, quina pinta més temptadora que tenen aquestes lioneses. Realment sensacionals!!
ResponEliminaT'han quedat impressionants!
ResponEliminaA mi les lioneses m'encanten, diria que és una de les meves postres preferides! I quina diferència amb les de compra! Ni punt de comparació!
T'han quedat impressionants!
ResponEliminaA mi les lioneses m'encanten, diria que és una de les meves postres preferides! I quina diferència amb les de compra! Ni punt de comparació!
T'han quedat fantàstiques!
ResponEliminaUn cop proves les lioneses fetes a casa, ja no en tornes a comprar mai més a la pastisseria, je je je...
Quina pinta tan bono que fan ¡¡¡¡ Mare meva t'han quedat sensacionals ¡¡¡
ResponEliminaHaure d'animar-me a fer-ne
Mmmm... Lioneses!! Y quina cara q fan, segur bonissimes!!
ResponEliminaPtns Anna
jo també les tinc a pendents, i amb moltes ganes de fer-les.. i ara desprès de veure aquestes, encara en tinc més...
ResponEliminaUna abraçada
Magnífiques i delicioses...No costa tant seguir amb la pastisseria tradiciona, oi? Són tant bones que me'n menjaria a cabassos...
ResponEliminaT'han sortit perfectes, tinc ganes de fer-les algun dia, per`em fan una mica de por.
ResponEliminaPetons.
Hola, només una pregunteta: fas servir farina normal o per el contrari farina de pastisseria? Vaig veure amb les magdalenes que utilitzaves aquesta ùltima i no se on es pot comprar.
ResponEliminamoltes gràcies
Animeu-vos as fer-les, queden tan bones que segur que repetiu.
ResponEliminaMontserrat,
Normalment sempre que faig pastissos utilitzo farina de pastisseria o "reposteria" és més fina, i es compra a qualsevol super, si no en trobes pots utilitzar farina normal amb el mateix resultat.
Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.
Boníssimes!! T'han quedat molt, però que molt maques. Fan molt de goig!
ResponEliminaPetons
De pastisseria! Fa segles que no en menjo perquè com no en puc comprar i em fa peresa fer-les doncs res de res... M'hauré de posar un dia que no són difícils i són genials per menjar de tant en tant.
ResponEliminaLas recetas de Glutoniana
que bones són les lioneses!! A mi m'encanten farcides de qualsevol cosa. T'han quedat espectaculars!!!
ResponEliminano le he fet mai i mira que m'agraden.
ResponEliminaa tu t'han quedat millor que les de pastisseria
pt!
Més que perfectes, perfectisimes. Fa temps que no en faig, i m´han agafat moltes ganes després de veure les teves, pero has deixat el llistó molt alt. Et felicito. petons,
ResponEliminaQuina passada, t'han quedat guapíssimes!
ResponEliminaPerò si t'han quedat de pastisseria!! I segur que molt millors! ;)
ResponEliminaPetons!
A mi sempre m'ha fet molt respecte això de fer la massa, però veig que no és tan complicat. Potser m'hi animo i tot! T'han quedat fantàstiques!!!
ResponEliminaPetons!
Anna
T'han sortit molt bé!!! a mi me'n va ensenyar la mare d'una amiga i m'has fet pensar que fa molt temps (anys) que no en faig!! recuperaré la recepta i a veure si m'animo... les de trufa són les meves preferides! ;) I les de nata amb una mica de xocolata calenta per sobre...!!
ResponEliminaMolt bé !!!
ResponEliminaMolt bé aquestes lioneses !!! jo també en faré dintre de poc !!!
ResponEliminaBona feina !