dilluns, 6 de juny del 2011

ESTOFAT DE BOLETS AMB CARXOFES I PINYONS

Aquests son els primers bolets frescos que hem menjat aquesta temporada, unes carreretes collides a l' Alt Berguedà. I he fet aquesta recepta que  tenia pendent des de fa molt temps.
La barreja de sabors és exquisita, de veritat.
I també tenim  l' opció de fer uns montaditos amb aquesta preparació. 


INGREDIENTS


250 grs. de cors de  carxofes congelades (poden ser dues de fresques)
250 grs. de bolets
1 ceba tendre
1 gra d' all
2 cullerades de salsa de tomàquet.
1 tomaquet
1 branca de timó
50 grs. de pinyons
50 grs. d' olives negres
unes fulles d' alfàbrega o julivert
oli d' oliva, vinagre balsàmic, sal i pebre


PREPARACIÓ


Tallem els cors de les carxofes a làmines ( si són congelades les tallem abans no es descongelin del tot, que va millor).Les saltegem amb oli d' oliva i la branca de timó.
Triturem l' all i la ceba, i en una  paella fem un sofregit. Afegim les cullerades de salsa de tomaquet i els bolets, també un parell de cullerades d' aigua. Tapem i deixem que cogui lentament.
Tallem el tomaquet a daus, piquem les olives negres i l' alfàbrega. Ho barregem amb l' oli d' oliva, el vinagre,una mica de sal i pebre.
Posem en el plat l' estofat de bolets (tebi), a damunt les carxofes i amanim amb l' oli de pinyons, tomàquets, olives negres i alfàbrega.

15 comentaris:

  1. Anna; ...no sí no hi ha com ser d'una comarca de bolets... i fets de la manera que ho presentes... i "rematats" amb pinyons, tant sols queda dir-te..., que vagi de gust Anna¡¡ :-D ;-D

    ResponElimina
  2. OStres, això ha de ser una delícia!! Em menjaria una torrada ara mateix!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Un montadito amb aquesta barreja ha de brutal. Quina pint amés bona i quina sort que tens de ja poguer collir bolets:
    Petons

    ResponElimina
  4. Presentat amb plat o com a montadito m'agrada, m'emporto un de cada.
    Com que no conec els bolets no m'atreveixo a collir-los.
    Petons.

    ResponElimina
  5. UN saltejat deliciós, que combina ingredients molt bons. I amb carreretes acabades de coliir ha de quedar molt gustós!

    ResponElimina
  6. Deliciós i que en aquesta època passa molt bé...M´he adonat que ets una gran amant dels bolets per les receptes que hi fas.

    ResponElimina
  7. Anna, genial!! Aquest "montadito" m'ha encantat amb aquest saltejat!
    Petons!

    ResponElimina
  8. Un molt bon estofat, i les carreretes li deuen donar un punt deliciós
    Petons

    ResponElimina
  9. Anna... Però quin platillo més bo! Mmmmm, a casa gaudiràn com bojos quan els hi faci. I en format montadito ideal per festes.
    Petons!

    ResponElimina
  10. Este plat és dels que m'agraden a mi. Ai jo crec que tens bolets a totes hores per casa teua, haurem de venir :)


    Las recetas de Glutoniana

    ResponElimina
  11. Hola,

    Hem d' aprofitar que comença la temporada de bolets, i els bolets frescos són molt més bons encara que assecats o confitas fins i tot congelats també es poden conservar bé.
    Tens raó Cristina que m' agrada molt cuinar amb bolets, i ja es deu notar, però per alguna cosa sóc del Berguedà i aquí som molt boletaires...
    I Anna, si no els coneixes o no saps quins sòn fas molt bé de no collir-ne, hi ha moltes varietats molt tòxiques, i cada temporada se sent a parlar d' algú que ha tingut algun ensurt.

    MOLTES GRÀCIES PELS VOSTRES COMENTARIS. PTNS.

    ResponElimina
  12. Anna, no m´extraña que sigui bona, bona, amb els primers bolets frescos una passada. Que bo aquest estofat. petons,

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.