diumenge, 22 de maig del 2011

BROQUETES DE VIEIRA

Un aperitiu o un segon plat, dependrà dels quantitats.
Podem posar el peix a macerar el dia abans, i després fer les broquetes. Abans de menjar-les només ens caldrà marcar-les uns moments a la paella.


INGREDIENTS


vieires (una per cada broqueta que vulguem preparar)
rap ( a cada broqueta n' hi posarem dos trossets)
herbes aromàtiques seques o bé fresques (julivert, sajolida, romaní,)
oli d' oliva
ceba ( 1 ceba per a 10 broquetes, més o menys)
alls (3 alls per a 10 broquetes)
sal maldon ( o normal), pebre.


PREPARACIÓ


En un bol hi posem oli d'oliva abundant. Afegim la ceba tallada petita, els alls picats, una mica de pebre i les herbes aromàtiques. Remenem i afegim les vieires i el rap tallat a daus. Afegim oli fins cobrir i ho deixem macerar com a mínim 3 hores.


Traiem el peix de la maceració i fem les broquetes. Una vieira i dos daus de rap per a cada una.
Posem a la planxa una mica d' oli d' oliva de la maceració, i les fregim uns minuts per cada banda.
Les salem amb una mica de sal maldon i servim.

* l' oli amb la ceba, alls i herbes de la maceració ens pot servir per fer un sofregit d' un arròs o fideus, per fer un suquet de peix...

19 comentaris:

  1. Unes broquetes per llepar-se'n els dits!!

    ResponElimina
  2. Caram! Jo en faria un segon plat si en fes broquetes quedaria en gana!!!

    ResponElimina
  3. Què bones.. i quina bona idea poder aprofitar la maceració! Jo crec que faria d'apertitu, primer i segon.. Petonets

    ResponElimina
  4. Bona idea me l'apunto ¡¡¡¡¡
    Petons

    ResponElimina
  5. Quin aspecte que tenen, és impressionant!

    ResponElimina
  6. en brochetas quedan genial y da igual aperitivo como segundo plato, me gusta
    miquel

    ResponElimina
  7. Anna,deliciós! i amb una bonica presentació.

    ResponElimina
  8. Un aperitiu diferent, m'agraden molt les vieires i amb el rap i aquesta maceració venen molt de gust aquestes broquetes.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Un aperitiu sensacional, per gaudir-les a la terrassa ara que ja fa bon temps!

    ResponElimina
  10. Les vieires són un dels meus plats preferits i preparades així amb les herbetes han d'estar bonííííssimes!!!

    Salutacions!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  11. Quina bona idea, sempre fem les vieires amb les seves petxines. Ens apuntem la recepta. Petons

    ResponElimina
  12. Guauuuuuu!!!!! Quines broquetes mes delicioses, un aperetiu gourmet diria jo. M´agrada!!! Petons,

    ResponElimina
  13. Unes broquetes però que molt bones
    Petons

    ResponElimina
  14. magnifiques broquetes!!.. i amb el corall i tot,.. que bones! Una abraçada

    ResponElimina
  15. Un aperitiu per un bon dinar, li passo a la meva mare que segur que li agradarà per fer-lo.

    Las recetas de Glutoniana

    ResponElimina
  16. Anna, quines broquetes més bones!! La maceració és el punt clau, oi?
    Petons!

    ResponElimina
  17. Mmmmmmm, que bones deuen ser! Fàcil i rapid de preparar. I l´idea d´aprofitar el suc de la maceració molt encertat.
    Petons!

    ResponElimina
  18. Hola,

    La veritat és que ja l' he posat a preferides aquesta recepta, i espero fer-la un dia que tingui convidats a veure si els agrada.
    Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.

    ANNA

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.