Un aperitiu o un segon plat, dependrà dels quantitats.
Podem posar el peix a macerar el dia abans, i després fer les broquetes. Abans de menjar-les només ens caldrà marcar-les uns moments a la paella.
INGREDIENTS
vieires (una per cada broqueta que vulguem preparar)
rap ( a cada broqueta n' hi posarem dos trossets)
herbes aromàtiques seques o bé fresques (julivert, sajolida, romaní,)
oli d' oliva
ceba ( 1 ceba per a 10 broquetes, més o menys)
alls (3 alls per a 10 broquetes)
sal maldon ( o normal), pebre.
PREPARACIÓ
En un bol hi posem oli d'oliva abundant. Afegim la ceba tallada petita, els alls picats, una mica de pebre i les herbes aromàtiques. Remenem i afegim les vieires i el rap tallat a daus. Afegim oli fins cobrir i ho deixem macerar com a mínim 3 hores.
Traiem el peix de la maceració i fem les broquetes. Una vieira i dos daus de rap per a cada una.
Posem a la planxa una mica d' oli d' oliva de la maceració, i les fregim uns minuts per cada banda.
Les salem amb una mica de sal maldon i servim.
* l' oli amb la ceba, alls i herbes de la maceració ens pot servir per fer un sofregit d' un arròs o fideus, per fer un suquet de peix...
Unes broquetes per llepar-se'n els dits!!
ResponEliminaQuina cosa taaaan bona!!!
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Caram! Jo en faria un segon plat si en fes broquetes quedaria en gana!!!
ResponEliminaQuè bones.. i quina bona idea poder aprofitar la maceració! Jo crec que faria d'apertitu, primer i segon.. Petonets
ResponEliminaBona idea me l'apunto ¡¡¡¡¡
ResponEliminaPetons
Quin aspecte que tenen, és impressionant!
ResponEliminaen brochetas quedan genial y da igual aperitivo como segundo plato, me gusta
ResponEliminamiquel
Anna,deliciós! i amb una bonica presentació.
ResponEliminaUn aperitiu diferent, m'agraden molt les vieires i amb el rap i aquesta maceració venen molt de gust aquestes broquetes.
ResponEliminaPetons.
Un aperitiu sensacional, per gaudir-les a la terrassa ara que ja fa bon temps!
ResponEliminaLes vieires són un dels meus plats preferits i preparades així amb les herbetes han d'estar bonííííssimes!!!
ResponEliminaSalutacions!
La Taula d'en Bernat
Quina bona idea, sempre fem les vieires amb les seves petxines. Ens apuntem la recepta. Petons
ResponEliminaGuauuuuuu!!!!! Quines broquetes mes delicioses, un aperetiu gourmet diria jo. M´agrada!!! Petons,
ResponEliminaUnes broquetes però que molt bones
ResponEliminaPetons
magnifiques broquetes!!.. i amb el corall i tot,.. que bones! Una abraçada
ResponEliminaUn aperitiu per un bon dinar, li passo a la meva mare que segur que li agradarà per fer-lo.
ResponEliminaLas recetas de Glutoniana
Anna, quines broquetes més bones!! La maceració és el punt clau, oi?
ResponEliminaPetons!
Mmmmmmm, que bones deuen ser! Fàcil i rapid de preparar. I l´idea d´aprofitar el suc de la maceració molt encertat.
ResponEliminaPetons!
Hola,
ResponEliminaLa veritat és que ja l' he posat a preferides aquesta recepta, i espero fer-la un dia que tingui convidats a veure si els agrada.
Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.
ANNA