diumenge, 8 de novembre del 2009

RECEPTES AMB GALETES DE CEP


Les galetes de cep són un producte de l' empresa olvanesa Casabella Natura. Ja us he parlat en altres ocasions dels seus productes (conserves amb verdures i bolets, melmelades, galetes de cep, també cultiven i comercialitzen nyàmeres) fets artesanalment i de molt bona qualitat. Aquests productes es vènen en botigues especialitzades, també en mercats. Si voleu més informació de com adquirir-ne i on, així com les seves dades de contacte, podeu clicar aquí



De galetes de cep en tenen amb les dues versions: salades i dolçes. Les dues són boníssimes, amb un gust de cep intens, i es poden fer servir en amanides, com a base de canapés, per decorar postres i gelats...tot el que la vostra imaginació i el bon gust us suggereixin.


CANAPÉS DE GALETES DE CEP

El títol que li volia donar a aquesta recepta era " canapés de galeta de cep amb paté de foie, melmelada de tomaquet i parmesà", però m' ha semblat molt llarg tot i que molt explicatiu dels ingredients que he fet servir.

Es un aperitiu original i molt bo, per sorprendre els convidats un dia de festa. I es molt fàcil de fer.


INGREDIENTS

Galetes de cep
Paté de foie de bona qualitat
melmelada de tomaquet (si voleu fer-la casolana, cliqueu aquí, sinó la podeu comprar)
formatge parmesà
motlles de paper de trufes per posar el canapé.

PREPARACIÓ

Untem amb compte les galetes amb el paté (convé deixar-lo una estona abans fora de la nevera perquè sigui més fàcil d' untar).

Posem per damunt melmelada de tomaquet.

Decorem amb llesquetes molt fines de parmesà.


MATÓ I CODONYAT AMB GALETES DE CEP.

Aquestes postres estan fetes íntegrament amb productes berguedans.
El mató, de Les Serres de Viure, a La Guardia
El codonyat, fet casolà, d' Olvan
La mel, de casa nostra, d' Olvan
Les galetes de cep, de Casabella Naura, d' Olvan
Unes postres senzilles i bones. La combinació de sabors és deliciosa.


INGREDIENTS


Mató
Mel o sucre
Codonyat
Galetes de cep


PREPARACIÓ


Barregem el mató amb la mel o el sucre. El disposem en un plat amb ajuda d' una anella ( en vénen en botigues d' estris de cuina ) Hi posem el codonyat per damunt a tossets petits i decorem amb una mica de mel i les galetes de cep.

PATÉ DE BOLETS AMB "SALADETES DE CEP"

La recepta d' aquest paté de bolets l' he extret del "Receptari" del Caprabo, encara que l' he modificat una mica. Es poden utilitzar qualsevol tipus de bolets, jo he fet servir gírgoles, donçs el seu gust és suau i contrasta més amb el gust intens de les galetes de cep.


INGREDIENTS

1 ceba
400 grs. de bolets
Una mica de timó (farigola)
125 grs. de formatge mascarpone
2 ous
125 ml de nata per cuinar
sal, pebre, oli d' oliva.


PREPARACIÓ

En una paella amb oli d' oliva fregim la ceba a trossets petits. Afegim els bolets i la farigola. Salem, i deixem coure uns 15 minuts.

Posem en un bol els ous, el formatge i la nata, una mica de sal i una mica de pebre. Afegim els bolets i triturem amb la batedora.

Untem un motlle amb mantega i el posem al forn durant 45 minuts a 200 graus. Si se'ns torra massa de sobre, el taparem amb paper d' alumini.

El servim amb les saladetes de cep.

17 comentaris:

  1. Que xules les galetes Olvaneses, i quina canya el canapé. Com sempre, idees genials surten del teu bloc!! Petons.

    ResponElimina
  2. Quines galetes més originals i quin profit que els has tret amb aquestes receptes!.

    ResponElimina
  3. ostres Anna, m'he quedat de pedra quan he vist el títol "galetes de cep" no en tenia idea de que pugués existir

    gràcies per la infomració, ja saps que m'encanta tot el que tingui relació amb els bolets

    he llegit el comentari al meu blog, no heu tingut sort aquest any?

    ResponElimina
  4. No coneixia aquestes galetes, però et prometo que les buscaré! Han de quedar uns canapès deliciosos, per a sorprendre a tothom! Els de paté de bolets... boníssims! I també vull provar la versió dolça, ha de ser sorprenent!

    ResponElimina
  5. la primera vegada que veig aquestes galetes. m'agraden tots els suggeriments que has fet!
    pt!

    ResponElimina
  6. Increible combinació amb aquestes galetes!!Només tú saps combinar coses tan delicoses, a mi no se m'acudeixen!

    Petonets preciosa.

    Vanesuky.

    ResponElimina
  7. Que xules i originals!!!! i cuantes receptes més bones!!.

    petons

    ResponElimina
  8. No coneixia las galetes de ceps, les buscare, els canapes deliciosos.
    un peto.

    ResponElimina
  9. No coneixia estes galetes tan originals, veig que li has tret profit jajaja

    ResponElimina
  10. No havia sentit mai aquestes galetes de ceps...espectaculars els 3 aperitius...no sabria pas quin triar!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  11. Jo tampoc les coneixia i han de ser molt sorprenents amb el gustet dels ceps. El tres plats son una verdadera delicia però el paté de bolets, amb el que m´agraden les terrines, una auténtica maravella.
    Petons!

    ResponElimina
  12. Ostres Anna, que originals les galetes de cep! I amb els canapés han de ser una delícia!! :)
    Petons!

    ResponElimina
  13. Amics de la cuina vermella,

    Oi que sí, que són xules? I a més són molt bones.
    ptns.

    Glòria,

    Encara tenia més idees, però al final m' hagués sortit un llibre i no un "post".
    ptns.

    Lídia,

    Sí que sorprèn que hi pugui haver galetes de cep. A mi també em crida l' atenció tot el relacionat amb el món del bolet.
    I aquesta temporada hem tingut poca sort amb les bolets. Cap a l' alt Berguedà se n' han fet més però cap aquí ben poquets, i ara ja fa fred..
    ptns.

    Gemma,

    No et serà difícil trobar-les, i si les proves ja em diràs que et semblen, segur que t' agradaran i els hi trobaràs moltes sortides...
    ptns.


    Eva,

    I jo m' alegro mlt que t' agradin els meus suggeriments.
    ptns.

    Vanesuky,

    No diguis que no se t' acudeixen, que no és cert. Tens un bloc ple de boníssimes idees i combinacions.
    ptns.

    Dolors,

    Molt. Les germanes Casabella van tenir una gran idea amb aquestes galetes!!
    ptns.

    Fem un mos,

    Espero que les provis ben aviat i t' agradin comm' agraden a mi.
    ptns.

    Bajoqueta,

    M' agrada provar noves coses, i aquestes galetes et fan despertar la imaginació.
    ptns.

    Eva,

    La veritat és que decopren molt bé qualsevol amanida, postres..Donen un toc original, no?
    ptns.

    Pilar,

    Sí tenen un gust diferent, de ceps, intens, són molt bones.
    ptns.

    Mercè,

    Aquests canapés els solia fer amb torradetes, però la veritat és que amb les galetes guanyen molt.
    ptns.

    ResponElimina
  14. Oh, quina idea més fantástica Anna, però perquè em feu això, sabeu que mato pels bolests, que enguany res de res i tots teniu bolets!!!!!
    fins i tot galetes de bolets
    vaig a veure aquest link
    petons

    ResponElimina
  15. Hola Anna, això és gourmet total! Gràcies per explicar-ho, las haurem de probar que tenen que estar molt bonas. Una abraçada

    ResponElimina
  16. Que bé!Quines bones idees!M'han regalat galetes de ceps i no sabia amb que combinar-les, ho faré amb canapé. Moltes gràcies i felicitats pel blog!!!

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.