dijous, 1 de febrer del 2018

CÓC- PA DE PESSIC DE LLET CALENTA





Em fa molta il.lusió publicar aquesta recepta per dedicar-la a una companya i amiga  bloguera que vaig conèixer ja fa uns quants anys degut als nostres blogs i l' afició a la cuina. És la  Glòria de No tot són postres....a la cuina, a qui li encanta fer cócs com diuen pel sud de Catalunya i li surten molt i molt bé. Tant, que aquest d' avui, la recepta del qual uns quants blogs publicarem conjuntament, és el seu cóc número 100! . Al seu blog n' hi té de tot tipus: de limoncello, de llima, de moniato, de carabassa....i un llarg etc,.... 100 són molts , no us sembla?
Que per molts anys puguis fer-nos gaudir amb els teus cócs,  Glòria!!

Durant un parell de dies hem esmorzat de luxe,  perquè queda un pa de pessic tendre i molt suau. He de dir que encara que la recepta original porta llavors de vainilla jo l' he substituit per ralladura de llimona que ens agrada més.






INGREDIENTS

300 gr. de sucre
4 ous
250 de llet sensera
220 gr. de mantega
ralladura de llimona
10 gr. de llevat
290 de farina 


PREPARACIÓ

Batem el sucre amb els ous  amb la batedora de barilles fins que quedin ben blanquinosos. Posem la llet al foc en un cassó  juntament amb la mantega, hi afegim ralladura de llimona. Quan vol començar a bullir, retirem del foc i remenem bé. Ho afegim a la barreja d' ous i sucre tot batent a velocitat mitja.


Afegim la farina i el llevat i tornem a barrejar amb les barilles (poca estona, perquè no baixin els ous, el temps just perquè la farina s' integri bé a la masa)
Engegem el forn que s' escalfi a 180 º.

Preparem un motlle d' uns 22-24 cm. de diàmetre i que sigui una mica alt perquè puja força el pa de péssic, millor si es desmontable, encara que també ho podem fer amb un de normal. Retallem un paper de forn de la mida de la base, o bé l' untem amb mantega i hi espolsem farina.  Aboquem la masa al motlle.

El posem al forn calent a 180º durant 40 minuts, després baixem la temperatura a 170 º i el couem 10 minuts més. El punxem amb una broqueta per saber si ja és cuit, sinó l' hauríem de deixar una estona més al forn.

Quan sigui tebi el traiem del motlle i el deixem refredar damunt d' una reixa. Quan es refredi, ja hi podem escampar sucre llustre per damunt si ho volem.


Font: Recepta de: Webos fritos


12 comentaris:

  1. Anna un plaer compartir coc amb t! Jo també li vaig posar llimona i una mica de vainilla!
    Molts petons
    Quan ens veurem que fa dies que no la liem!!!

    ResponElimina
  2. Gràcies Anna, ets un soooool!!!!
    A veure si, com diu la Marta, la liem físicament, que virtualment ja ho fem 😂😂😂
    Ptnts
    Glo

    ResponElimina
  3. Noies quines ganes de preparar aquest cóc que tinc a pendents de tant veure'l!! Quina pinta!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Que bo estava oi?? La Gloria ha animat els blocs amb aquesta proposta...
    Petons

    ResponElimina
  5. Bé Anna, em sembla que desprès de veure un cóc de llet darrera un altre... tocarà provar-lo un dia! :) Un bon homenatge a l'amistat i al bon gust!! Visca la cuina catalana!
    Bon dimarts!

    ResponElimina
  6. Un cóc ideal per la gran celebració dels 100 cócs de la Glòria!
    Petonets i molt bona setmana, Anna!
    Olga

    ResponElimina
  7. Té un aspecte meravellós. Ja probaré a fer-lo.Bon profit...

    ResponElimina
  8. unas postres mol ricas per caba de completa el dina

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.