dilluns, 16 de setembre del 2013

ARROS AMB ROSSINYOLS I OUS DE REIG AL PERFUM DE SAJOLIDA


Comença ja la temporada de bolets, i jo l' engego al bloc amb amb una recepta d' arrós amb rossinyols i ous de reig, dels primers que surten aquí al Berguedà, bolets molt aròmatics i que han fet un arròs ben gustós!. Per acabar de donar-li un gustet boscà que hi escau molt, hi he afegit sajolida fresca. També podria ser farigola. 



INGREDIENTS

400 grs d' arròs tipus bomba
800 ml. de brou de verdures
300 grs. de rossinyols i ous de reig
3 o 4 talls de ventresca de porc
4 alls 
3 cullerades de salsa de tomàquet
1 branca de sajolida 
oli d' oliva, sal, pebre vermell dolç.

PREPARACIÓ


Fem fregir la cansalada en oli d' oliva en una pella on farem l' arròs. Reservem. En aquest mateix oli fem fregir els bolets tallats. Quan estiguin fets, hi afegim els alls ratllats i la salsa de tomàquet, també afegim la cansalada. Hi posem l' arròs i hi donem un parell de voltes perquè s'enrosseixi una mica. Reguem amb el brou bullint. Salem i  hi posem una culleradeta de cafè de pebre vermell dolç, afegim la branca de sajolida. Deixem coure 20 minuts. Com sempre, si cal hi afegim brou.



19 comentaris:

  1. OHHHHHHHHH, que bons. A nosaltres ens agrada molt buscar bolets i hi anem sovint. Són del vallès, que tb se'n fan i molt bons però també anem a la Cerdanya on tenim una casa i tb en trobem molts. L'únic que no hem trobat mai és l'ou de reig i em faria molta il.lusió.
    Que bo ha d'estar aquest arròs i quines ganes tinc de començar-ne a trobar. En vem trobar alguns rovellons a l'agost i algun cep però , vist i no vist. A veure si aquest setembre hi pugem

    ResponElimina
  2. He de pujar a Cerdanya ... a veure si en trobo algun, però jo sóc molt dolenta buscant-ne. Hauré de quedar amb tu perquè me n'ensenyis :-)
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Aqui hem d'espear un mica més per la temporada de bolets. Que bó aquest arròs amb els bolets.hem faria una ilusió tremenda trobar un ou de reig, pero això es quasi imposible:
    petons

    ResponElimina
  4. Quina enveja!!! Aquest arròs té una pinta divina. Quin goig de bolets!!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Uau!! En aquests moments fas molta enveja! Estar al Berguedà per trobar aquests fantàstics ous de reig és una meravella. Diuen que és un dels millors bolets que hi ha, no? En tot cas, amb arrosset i herbes aromàtiques el trobo genial, aquest plat! Petons

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta! La veritat és que no sóc gaire de bolets, però menjo molt pels ulls i aquest arròs fa un goig espectacular. Petons

    ResponElimina
  7. S'ha obert la temporada de bolets`que aquest any sembla que serà bona.
    Aquest arròs deu estar espectacular, puc imaginar-me l'oloreta, ummm.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  8. que envidia mas sana Anna, estuve por Berga hace 10 dias y solo pille unas patas de perdiu.Este arroz con estas setas combinadas esta de cine,me encanta¡¡
    peto

    ResponElimina
  9. mmmm que bo aquest arrós!! A casa ja estem desitjant sortir a caçar bolets per poder fer-ne uns plats deliciosos com aquest!! Esperem que sigui una bona temporada!

    ResponElimina
  10. Vius a una zona on hi han molts bolets, bona materia prima per fer un arròs tant bo.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Un arros fantástic...i amb aquets bolets...ummmm....quina oloreta deu fer !!!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  12. Diuen que aquest anys serà any bo de bolets, i veig que tu ja t'hi has posat!!! M'encanta el toc de la sajolida, una herba massa oblidada a la majoria de cuines...

    ResponElimina
  13. Aquest arròs amb rossinyols i ous de reig no te preu Ummm
    Mira que n’és de bo l’ou de reig.
    Petons

    ResponElimina
  14. UUUUuffff!!! Quin superarròs!!!! Què suau i fi ha de ser!!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  15. Aquest arròs està dient... menja'm!!!
    Quina bona pinta que té; i es que els rossinyols els hi dona un gustet tan bo!!!
    El provaré!!!
    Petonets!!

    ResponElimina
  16. Agafen ganes de tastar aquest plat nomes llegint el titol. La combinació del arrós amb bolets i panxeta la torbo bonissima. Jo acostumo a fer-ho amb ceps secs que rehidrato i faig tipus rissoto i queda molt bo. I el toc de sajolida ha de donar un puntet molt gusts. A casa n'he platant aquest any i tinc uns bons matolls. Crec que aquest any gaudirem de molts bolets.
    Petons!

    ResponElimina
  17. Hola Anna, encara no hem anat cap dia a buscar bolets però quan hi anem ja et copiaré la recepta, quina pinta!! Em va encatar conèixer-te a Manlleu!. Petons!!

    ResponElimina
  18. Porto taaaant sense entrar al teu blog! I m'alegro moltíssim de veure que continues cuinant.

    M'acabo de subscriure per rebre les teves receptes al correu així segur que et puc seguir millor.

    Per cert, aquest arròs em fa una enveja... :)

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.