diumenge, 5 de maig del 2013

"SOBAOS PASIEGOS"


A casa ens agraden molt aquests dolços, però des que vam anar de vacances a Astúries que no en menjàvem de tant bons. La recepta, (també hi trobareu unes instruccions per fer els motllos) la vaig trobar en aquesta pàgina http://www.hogarutil.com/cocina/recetas/postres/201112/sobaos-pasiegos-13133.html., només l' he modificada una mica per adaptar-la més al nostre gust.
En vaig fer vàries vegades fent els motllos jo, però la veritat és que és molt entretingut ( no pas difícil) i em pasaven les ganes de fer sobaos quan pensava en els motlles. Al final vaig provar de fer servir  motlles rectangulars de magdalena, i encara que potser no queden tan bé, ha estat una solució ben vàlida. Aixó sí, si us decanteu per aquesta opció, feu servir motlles de paper de bona qualitat per asegurar que aguantin bé la pasta. 




INGREDIENTS

250 grs. de mantega ( com més bona, millor)
220 grs. de sucre
250 grs. de farina
3 ous
1 sobre de llevat
un pessic de sal
opcional: ralladura de llimona


PREPARACIÓ

Amb les barilles ( si no en teniu ho podeu fer sense) bateu els ous amb el sucre. Hi afegiu la mantega estovada a temperatura ambient ( o uns moments al microones si no hi heu pensat). Barregeu bé. Finalment afegiu la farina, la sal i el llevat ( si és el cas, també la ralladura de llimona). Torneu a barregar i poseu la pasta en els motlles col.locats damunt la plata del forn. L' escampeu en els motllos però no els ompliu gaire ( una mica menys de la meitat), i no us amoineu si  la pasta no us queda gaire ben escampada. Els feu coure al forn preescalfat, a 190º durant uns 15 minuts, o fins que estiguin cuits.  




24 comentaris:

  1. A CASA TAMBÉ ENS AGRADEN MOLT AQUESTS DOLÇOS TÍPICS, T'HAN QUEDAT GENIALS, PRENC NOTA DE LA RECEPTA.

    ResponElimina
  2. Te han quedado increíbles. Que pinta más buena. Aún recuerdo como en casa de mi abuela cuándo tocaba hacer madalenas todas las nietas nos poníamos con los papelitos a hacer los moldes. Que recuerdos me han venido gracias a tu receta. Feliz día. Muchos besos.
    Carmen
    http://huevoypelao.blogspot.com.es

    ResponElimina
  3. T'han quedat perfectes!!! A mi m'encanten, i si dius que amb el motlle de magadalenes queden bons doncs no cal tanta feina i endavant, que lo important és el gust!!!

    ResponElimina
  4. Te han quedado estupendos y seguro que muy ricos.
    Besos

    ResponElimina
  5. M' agraden moltíssim...són tan tendres! M´apunto la recepta i el truc per fer les cassoletes.

    ResponElimina
  6. Jo en menjava sempre a casa la meva àvia...i m'encanta el nom "sobaos"! Els provaré de fer!!! Gràcies!

    ResponElimina
  7. unos sobaos así en plan casero son muy buenos y tu forma de hacer el emvoltorio estupendo también
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  8. Caram, que bons. A mi també m'encanten els sobaos pasiegos... i potser faré com tu... motlles rectangulars de magdalena, cal simplificar-se la feina ;-)
    PTNts
    Dolça

    ResponElimina
  9. T'han quedat molt bé!!! La familia de la meva parella són de Cantabria i cada vegada que hi anem tornen amb nosaltres un parell o tres de paquets de sobaos i si podem anar a la Vega de Pas a buscarlos, d'on són originals, ja és tot un luxe!! Els teus semblen ben bé autèntics!!! Els hauré de provar perquè serà una gran sorpresa pel meu home!

    ResponElimina
  10. MOlt bons !! T'han quedat molt bé. M'agrada la idea dels motlles:
    petons

    ResponElimina
  11. Qué bons son els "sobaos pasiegos".
    Encara que els facis amb els motlles de magdalenes sont igual de bons.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Quin esmorzar que fería demà amb aquestes delicies.....
    petonets.

    ResponElimina
  13. Uiiiiii! Al meu pare li encanten, així que ja els podré preparar!! Ja veuràs que content que estarà! I amb la llet o el cafè... boníssims!!

    Petons!

    ResponElimina
  14. Sobaos casolans, que bons, Anna!! I quina paciència, a fer els paquetets i tot!! T'han quedat molt temptadors. Petons!

    ResponElimina
  15. T'han quedat fantàstics, i els motlles també! Semblen ben bé de pastisseria!
    Ara mateix n'agafaria un parell per esmorzar ;)

    ResponElimina
  16. Molt bona idea fer els sobaos amb els motllos de les magdalenes allargades..quina bona pinta!!!! petons,

    ResponElimina
  17. Ui que bons, els provaré, em porten molts records...deliciosos!

    ResponElimina

  18. Anna; Una bona obció aquets "sobaos paciegos", molt suaus al gust i fàcils, fàcils de menjar.
    Que vagin de gust Anna¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  19. ohh, quina pinta!!!! Prenc bona nota dels sobaos i del tutorial per fer els motllos. I de l'idea del motllo de magdalenes. Hi ha una casa a Barcelona, al Passeig Picasso que tenen molts motllos, miraré a veure si en tenen de "sobaos".
    Petons!

    ResponElimina
  20. no t'ho creuras però l'ultim cop que vaig estar a Asturies vaig comprar una gran bossa de sobaos y una altra amb les paperines (buides) per algun dia omplir-les jo a casa, la dependenta no ho entenia, però al final en vaig fer amb la meva... i ara ja tinc la recepta!!!

    ResponElimina
  21. Tenen una pinta increible! M'apunto la recepta!

    ResponElimina
  22. me encantan, nunca he hecho nada parecido, como mucho estoy con las simples madalenas, que color mas delicioso!

    petons

    ResponElimina
  23. Ohhhh!!! M'encanten els sobaos!! Aquesta recepta se'n va directa a pendents....
    Petonets :-)

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.