Encara que l' allipebre es fa habitualment amb peix, he trobat aquesta recepta en el llibre "Corpus de la Cuina Catalana" de l' Institut Català de Cuina . Un llibre que us recomano que tingueu a les mans, és com un inventari del patrimoni popular gastronòmic català, per a tots els que ens agrada conèixer i continuar cuinant els plats tradicionals.
El resultat ens ha agradat molt, amb força salseta per sucar-hi pa, un bon plat únic si l' acompanyem d' una amanida.
INGREDIENTS
1 conill trossejat
4 o 5 patates
400 grs. de mongetes cuites (poden ser de pot)
oli, pebre, sal.
Per a la picada: la polpa de 4 nyores, 5 alls, 10 ametlles, 2 llesquetes de pa fregit.
PREPARACIÓ
Renteu les nyores, les obriu, traieu les llavors i les escaldeu amb 500 ml d' aigua. Reserveu l' aigua. Rasqueu la polpa i feu la picada amb tots els ingredients.
Feu fregir el conill salpebrat. Reserveu-lo. En el mateix oli hi aboqueu la picada deixatada amb una mica d' aigua i ho deixeu un minut. Afegiu l' aigua d' escaldar les nyores. Quan bulli, hi poseu el conill i el deixeu coure fins que sigui tendre. A mitja cocció afegim les patates esbocinades i al final les mongetes. Rectifiqueu de sal i pebre i ho deixeu coure uns minuts més tot junt.
Tenemos tan buenas recetas en la cocina catalana, que la verdad hay muchas que desconocemos y ese libro es una buena recomendación para saber algo más de nuestra gastronomía.
ResponEliminaTu receta me ha parecido una delicia aparte de ser original.
Petons.
que bo Anna, la propera vegada farè servir la nyora
ResponEliminaptns
bonissimmmm, m'agradat molt, fins aviat.
ResponEliminaNoia, quina bona pinta...!!!!!M'encanta el conill, i amb aquest suquet....de sucar i no parar!!!
ResponEliminaPetonets.
fa molt bona fila aquest guisadet! ideal per ara que comença el fred...
ResponEliminaQuin guisadet de conill!!! A mi que m'agrada tant.....mmmm......
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
quina bona pinta de plat! a veure si començo a guisar... ho tinc pendent!
ResponEliminaA mi amb pollastre que la salseta es molt bona.
ResponEliminaPetons.
M'encanta el conill, així que et copiaré la recepta que amb aquest suquet ..........ha de ser bonissim.
ResponEliminapetons
Què senzill de fer és! Amb el suquet deu quedar boníssim ja que la carn de conill és ben aviat seca.
ResponEliminaAnna me lo guardo porque este platillo merece probarlo
ResponEliminapeto
Tinc el llibre a la llista de regals de Reis :)
ResponEliminaHa de quedar un gusiadet molt gustós, ideal per sucar-hi pa!
Aquest guisadet deu d’estar molt bo, amb el teu permís guardo la recepta a pendents, el plat fa molt de goig.
ResponEliminaPetons
uf!!!!1 quina pinta ,me l'apunto jejeje petons.
ResponEliminaEs veu una recepta senzilleta però deliciosa. Amb poquets ingredientes i qué bo queda!!!!
ResponEliminaEl conill ens agrada molt a casa, així que aquesta recepta no trigaré a fer-la. ja et diré.
petonets, Anna.