diumenge, 25 de novembre del 2012

ALLIPEBRE DE CONILL


Encara que l' allipebre es fa habitualment amb peix, he trobat aquesta recepta en el  llibre "Corpus de la Cuina Catalana" de l' Institut Català de Cuina . Un llibre que us recomano que tingueu a les mans, és com un inventari del patrimoni popular gastronòmic català, per a tots els que ens agrada conèixer i continuar cuinant els plats tradicionals.
El resultat ens ha agradat molt, amb força salseta per sucar-hi pa, un bon plat únic si l' acompanyem d' una amanida.


 
INGREDIENTS

1 conill trossejat
4 o 5  patates
400 grs. de mongetes cuites (poden ser de pot)
oli, pebre, sal.

Per a la picada: la polpa de 4 nyores, 5 alls, 10 ametlles, 2 llesquetes de pa fregit.


PREPARACIÓ

Renteu les nyores, les obriu, traieu les llavors i les escaldeu amb 500 ml d' aigua. Reserveu l' aigua. Rasqueu la polpa i feu la picada amb tots els  ingredients.
Feu fregir el conill salpebrat. Reserveu-lo. En el mateix oli hi aboqueu la picada  deixatada amb una mica d' aigua i ho deixeu un minut. Afegiu l' aigua d' escaldar les nyores. Quan bulli, hi poseu el conill i el deixeu coure fins que sigui tendre. A mitja cocció afegim les patates esbocinades i al final les mongetes. Rectifiqueu de sal i pebre i ho deixeu coure uns minuts més tot junt. 

15 comentaris:

  1. Tenemos tan buenas recetas en la cocina catalana, que la verdad hay muchas que desconocemos y ese libro es una buena recomendación para saber algo más de nuestra gastronomía.
    Tu receta me ha parecido una delicia aparte de ser original.
    Petons.

    ResponElimina
  2. que bo Anna, la propera vegada farè servir la nyora

    ptns

    ResponElimina
  3. bonissimmmm, m'agradat molt, fins aviat.

    ResponElimina
  4. Noia, quina bona pinta...!!!!!M'encanta el conill, i amb aquest suquet....de sucar i no parar!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  5. fa molt bona fila aquest guisadet! ideal per ara que comença el fred...

    ResponElimina
  6. Quin guisadet de conill!!! A mi que m'agrada tant.....mmmm......
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  7. quina bona pinta de plat! a veure si començo a guisar... ho tinc pendent!

    ResponElimina
  8. A mi amb pollastre que la salseta es molt bona.
    Petons.

    ResponElimina
  9. M'encanta el conill, així que et copiaré la recepta que amb aquest suquet ..........ha de ser bonissim.
    petons

    ResponElimina
  10. Què senzill de fer és! Amb el suquet deu quedar boníssim ja que la carn de conill és ben aviat seca.

    ResponElimina
  11. Anna me lo guardo porque este platillo merece probarlo
    peto

    ResponElimina
  12. Tinc el llibre a la llista de regals de Reis :)
    Ha de quedar un gusiadet molt gustós, ideal per sucar-hi pa!

    ResponElimina
  13. Aquest guisadet deu d’estar molt bo, amb el teu permís guardo la recepta a pendents, el plat fa molt de goig.
    Petons

    ResponElimina
  14. uf!!!!1 quina pinta ,me l'apunto jejeje petons.

    ResponElimina
  15. Es veu una recepta senzilleta però deliciosa. Amb poquets ingredientes i qué bo queda!!!!
    El conill ens agrada molt a casa, així que aquesta recepta no trigaré a fer-la. ja et diré.
    petonets, Anna.

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.