Quan tornem del bosc amb el cistell de bolets que hem trobat, vaig tot el camí pensant en els plats que puc fer . Depèn del tipus de bolet trobat, depèn de la quantitat...Sempre m' agrada provar plats nous, però hi ha una sèrie de receptes que, a casa meva són "obligatories", perquè potser en mengem una o dues vegades a l' any i per això les valorem més . Si trobem fredolics, ja sé que he de fer "sopa de fredolics" ( de fet, ara esperem si se'n fan per menjar-ne, mmmm), si trobem rovellons segur que tastet amb rovellons, si són camagrocs, amb patates, si trobem ceps, en amanida, que crus són excel.lents, si trobem rosinyols, una truita,.... i si trobem llenegues o brumoses com diuen els veïns osonencs, un rap amb llenegues. Ja sé que els bolets els podem comprar amb totes les garanties, de fet molt a prop tenim el mercat del bolet de Cal Rosal que és obert fins al desembre, on s' hi pot trobar tot tipus de bolets, però a mi em falta aquest costum. Mai he comprat bolets silvestres, en aquest sentit faig com la meva mare, cuino els que trobem o ens regalen.
I sí, ara es fan llenegues. El Jordi en va trobar i per aixó us recordo aquesta recepta que ja tinc penjada al bloc, i que surt tan bona... que dissabte vam degustar després de ben bé un any sense provar-la.!
Ah, com que tenia poques llenegues hi vaig barrejar uns quants rovellons. Aquí us la recordo:
INGREDIENTS
6 trossos de rap
500 grs de llenegues ( o les que es tinguin)
1 ceba o 2 si són petites
1 pastanaga o 2 si són petites
1 gra d'all i una mica de julivert
1 brik de nata líquida de 200 ml.
1 vas de brou de peix o la mateixa quantitat d' aigua amb 1/2 pastilla de brou de peix
farina, pebre, sal, oli
farina, pebre, sal, oli
PREPARACIÓ
Fregim les llenegues en oli d' oliva amb l' all senser i una mica de sal ( no han d' estar molt fetes).
Afegim el julivert, i retirem l' all. Les reservem.
Fregim el peix enfarinat i salat.També el reservem.
Triturem la ceba i la pastanaga tot junt i les fem fregir en una cassola amb oli d' oliva. Quan ja estigui fet, afegim el peix , els bolets i l' aigua o brou. Deixem uns 10 minuts i per últim incorporem la nata líquida, deixant-ho fer uns minuts més.Rectifiquem de sal i afegim pebre.
Fregim les llenegues en oli d' oliva amb l' all senser i una mica de sal ( no han d' estar molt fetes).
Afegim el julivert, i retirem l' all. Les reservem.
Fregim el peix enfarinat i salat.També el reservem.
Triturem la ceba i la pastanaga tot junt i les fem fregir en una cassola amb oli d' oliva. Quan ja estigui fet, afegim el peix , els bolets i l' aigua o brou. Deixem uns 10 minuts i per últim incorporem la nata líquida, deixant-ho fer uns minuts més.Rectifiquem de sal i afegim pebre.
si el rap ja és bonissim, amb llenegues ha d'estar superior
ResponEliminaQuin plat de peix més bo!!!! és que el rap és tan bo......
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
un mar y montaña muy bueno,me encanta buscar setas, pero aqui en el Baix Llobregat no salen hasta noviembre-diciembre y no en la cantidad y calidad de las del Bergueda.
ResponEliminapeto
Cada vegada m'agraden mes les combinacions mar i montanya i aquest rap te pinta de ser molt gustos.
ResponEliminaAvui mateix ha sortit una parada del mercat del bolet al programa de TVE3.
Petons!
Tiene muy buena pinta!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
Les llenegues, acompanyant el rap... quin plat més saborós!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Quina enveja que ens fas amb aquestes collites de bolets!
ResponEliminaCrec que mai he fe tuna guarnició de bolets per un plat de peix, la idea m'encanta i ho penso fer aquest cap de setmana mateix!
Casi sempre que pensem en bolets ens els imaginem amb carn, amb peix queden molt bons com aquest rap que ens portes avui.
ResponEliminaPetons.
mmmm que bo!!! la setmana passada en vem trobar de llanegues, i demà tornem a anar, si la pluja ens ho permet
ResponEliminaptns
Quina sort i enveja que em fas collint aquests bolets!! Jo no en sé pas...i m'encantaria!!!
ResponEliminaAquest plat té una pinta boníssima...i amb lo gustoses que son les llanegues ha valgut la pena esperar un any, oi?
Petunets,
Eva.
Demà hi vaig, a veure si tenim sort! Quin plat més guapo!
ResponElimina
ResponEliminaAnna; -M'agrada cuinar- Jo el rap l'he fet amb pinya i també amb carxofes (paella) d'aquesta manera, és força interessant, naturalment amb bolets del Bergueda...
Que vagi de gust Anna¡¡ :o)
Caram! Si que esteu boletaires!!!!! M'encanten els bolets, però la veritat és que no en vaig a buscar mai...
ResponEliminaQuina bona pinta que te aixó!!!
ResponEliminaRealment deliciós!! Moltes gràcies per la recepta! Ha estat un plaer des de trobar les llanegues, cuinar-ho, com tambe fer la degustació!
ResponElimina