dimarts, 31 de gener del 2012

MANDONGUILLES DE LLUÇ AMB MONGETES I BOLETS

Una recepta que ens anirà molt bé per fer passar el fred que fa aquesta setmana. Del llibre "Avui convido jo" de l' Isma Prados.

INGREDIENTS

400 grs. de lluç
100 grs. de gambes pelades
150 grs. de molla de pa dur
2 alls
julivert
1 ou
200 grs. de mongetes cuites
200 grs. de bolets (congelats o en conserva)
Una mica de farina per arrebossar les mandonguilles 
1/ 2 culleradeta de pebre vermell dolç, oli d' oliva, sal, pebre

PREPARACIÓ

Posem el peix en una cassola amb poca aigua (només que el cobreixi). El tapem i el posem a foc lent fins que arrenqui el bull. L' apartem del foc i el deixem refredar.
Piquem el julivert, els allls i la molla de pa dur. Traiem el peix de l' aigua de la cocció (i la reservarem) i el piquem traient-ne les espines. Afegim el julivert, l' all i el pa. També l' ou. Barregem bé, fem les mandonguilles i les enfarinem. Les fregim en oli d' oliva.

Saltegem els bolets en una paellla a foc viu, els salpebrem. Afegim una part de l' aigua de cocció del peix, i quan bulli, abaixem el foc i afegim les mongetes i les mandonguilles. Hi posem el pebre vermell i una mica més de julivert. Deixem coure uns 5 minuts.

16 comentaris:

  1. caray esto tiene una pinta tremenda de buena.Me encanta tu receta de hoy
    peto

    ResponElimina
  2. Mmmmm.... amb aquest fred i un bon pa, una combinacio perfecta!!!
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  3. Quina bona barreja, així les llegums son molt sanes.
    Petons.

    ResponElimina
  4. una perfecta combinaciò, llegums i peix i bolets de tot y mol bo.

    ResponElimina
  5. Que curiós , aixo s'ha de provar, a de ser molt bò!!! petons.

    ResponElimina
  6. M'encanten les mandonguilles de peix! Més lleugeres i super gustoses. Una recepta sana i boníssima.

    ResponElimina
  7. M'encanten les mandonguilles de peix i reconec que mai no n'he fet, sempre les compro. Si m'animo amb aquest llucet a veure si em queden tan bé com a tu! Petons

    ResponElimina
  8. Espero que si, que ens ajudi a pasar aquets dies de fresqueta!!!
    I abrigat bé, que per el Berguedá fa un fred que pela !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  9. Si nois si, sembla que ve fred i "del bueno". No he preparat mai mandonguilles amb peix. M'emporto la teva recepta....
    Petonets

    ResponElimina
  10. Tu ho has dit, és JUST el que ve de gust avui que fa tan de fred!! M'ha sorprès molt això de les mandonguilles de lluç, ho provaré seguríssim!! :D

    Un petonàs!! :)

    ResponElimina
  11. quina bona recepta, m'agradan tots els ingredientes que has posat, és que l'Isma fa coses molt guays

    ptns

    ResponElimina
  12. Un plat que ha d’estar molt bé, i és un altre manera de menjar peix
    Petons

    ResponElimina
  13. Quina bona pinta què fa! perfecta combinació, l'ha probaré!
    T'acabo de conèixer, de fet, avui mateix començo el meu blog de cuina i estic tafanejant per internet i estic descobrint molt però que molt bones cuineres! Des de Lleida t'invito al meu blog, m'encantaria que partissipessis! Núria-Cocó
    http://algomasquecocina.blogspot.com

    ResponElimina
  14. Hola,

    Espero que us animeu a fer aquest plat que segur que us agradarà.

    Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.

    ResponElimina
  15. Quin plat més bo i complert. Tot un acert.
    Petons!

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.