divendres, 6 de gener del 2012

LLAGOSTINS A LA MARINERA

Aquests ens els vam menjar a l' últim sopar de l' any passat. Eren bons...

INGREDIENTS

16 llagostins
1 ceba
mig vas de tomàquet triturat natural
4 alls
julivert
100 ml. de vi blanc
oli d' oliva, sal, pebre

Per la picada : 15 ametlles, 1 llesqueta de pa torrat, sal.

PREPARACIÓ

Fem fregir els llagostins (salats i empebrats) amb oli d' oliva. Cal només fer-los volta i volta, encara que no estiguin cuits (després ja s' acabaran de fer). Els posem en una cassola. En el mateix oli fem fregir la ceba i els alls picats. Afegim el tomàquet i el julivert. Salem. Deixem coure lentament fins que sigui fet el sofregit. Hi aboquem el vi blanc. Deixem reduir. Afegim la picada. Si queda molt espès, hi podem posar aigua. Ho aboquem a la cassola dels llagostins i ho deixem coure  8-10 minuts .

* Podem fer tots els passos amb antelació deixant pel final l' últim pas: la cocció dels llagostins amb el sofregit i la picada.

19 comentaris:

  1. Que ricos, esa salsita se ve estupenda.
    Besos

    ResponElimina
  2. Quina pinta més bona quest llagostins !! .... Aquesta salsesta invita a sucar-hi pa ...........hummm que bons !!! ........ i aixó es ideal ja que el pots tenir preparats.
    Petons

    ResponElimina
  3. Per no para de sucar-hi pa!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Aquets llagostins per el vermuth de demá aniran molt bé!!!
    Petons.

    ResponElimina
  5. Vaja, que amb aquest sopar vau rematar l'any com cal,u ehh?? jaja És que tenen una pinta boníssima, i ja no et dic res de la salsa, no n'hauria deixat ni una gota a base de sucar-hi pa!! :D

    un petoneet! :)

    ResponElimina
  6. el suquet a la marinera està super bo

    ResponElimina
  7. Quina gran manera d'acabar l'any, quina salseta!

    ResponElimina
  8. Aquest plats de llagostins no fallen mai! Amb aquest plat jo xarrupo, suco i disfruto!

    ResponElimina
  9. Boníssims amb la picada que fa una salsa molt bona.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Quin goig que fan!!! només a la planxa ja son bons però amb aquesta salseta per llepar-se els dits.. Petons i bona setmana.

    ResponElimina
  11. Ostres, m'encanten els llagostins! Per mi, el millor d esopar de cap d'any que podieu fer ;)

    ResponElimina
  12. Quina bona pinta que fan aquests llagostins me han fet agafar salivera
    Petons i Bon Any

    ResponElimina
  13. Es que els llagostins son bons de qualsevol manera....
    Petonets.

    ResponElimina
  14. Nosaltres per Nadal sempre mengem llagostins que prepara el meu pare. Li hauré d'ensenyar la teva recepta que pinten deliciosos amb aquesta salseta...
    Petonets guapa

    ResponElimina
  15. Hola,

    Doncs sí que eren bons, i hi vam sucar pa, és clar.
    Va molt bé perquè es pot preparar abans i així ens estalviem feina.

    Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.

    ResponElimina
  16. Quina pinta!!! M'agrada molt perquè la "traça" és més o menys la mateixa que jo faig, cuina casolana catalana i punt, Hi ha res millor?
    Per cert... tenim la mateixa cristalleria, bé, jo el que queda d'ella.
    Una abraçada.
    M'agrada molt el teu bloc.

    ResponElimina
  17. Hola Anna, t'acabo de visitar per primer cop i aquestes gambes m'han enganxat! T'afegeixo a la meva llista de blogs. Fins aviat! Petons

    ResponElimina
  18. Quina pinta...!! Amb el que m´agraden els llagostins segur que els provaré.
    Petons!

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.