diumenge, 15 de gener del 2012

GALETES AMB NOUS ( SENSE MANTEGA, llestes en 25 minuts)

Em va costar, però a la fi vaig trobar una recepta de galetes que no portés mantega i  vaig variar la proporció d' ingredients al nostre gust. Resulta que a la família hi ha molts casos de colesterol (hipercolesterolemia familiar hereditaria en diuen). El meu marit i les meves filles ens són alguns d' aquets casos, i  per aixó evitem tant com podem la bolleria industrial i no feta a casa. Si ho faig jo, sé els ingredients que porta i els puc adaptar a les nostres necessitats. D' aquestes galetes en faig dos o tres vegades per setmana, si puc amb farina integral (però no els agraden tant) i alguna vegada extra amb trossets de xocolata sense llet (que els encanten, però la xocolata no és recomanable per regular el colesterol). Es fan en un tres i no res i no necessites pesar els ingredients. Pots variar-ne el sabor i sempre surten bones!

INGREDIENTS

1 ou senser i la clara d' un altre.Els posem en un vas i mirem la capacitat que ocupen.
hi posem la mateixa quantitat de sucre.
la meitat de la mida d' oli de girasol
dues mides de farina ( integral o normal)
1 mida de nous picades ( o ametlles, o avellanes, o xips de xocolata, o coco,  o cereals, o civada, o  ....)
1 culleradeta de llevat en pols
1 culleradeta de canyella (o pell de llimona ratllada,vainilla...)
Per decorar: fideus de colors, una nou, una cirera....

PREPARACIÓ
  
Escalfem el forn a 200 º.
Amb les varilles batem l' ou i la clara de l' altre amb el sucre . Afegim l' oli i batem una mica més. Afegim la farina amb el llevat i la canyella. Tornem a batre. Afegim les nous ( o el que vulguem) i barregem amb una espàtula. Engrasem la plata del forn amb oli ( o bé utilitzem una làmina de silicona o paper de forn, llavors ja no cal engrasar). Hi posem boletes de pasta una mica separades entre si amb l' ajut de dues culleretes de postre. Per damunt decorem amb el que ens agradi ( jo ho he fet amb fideus de colors, també pot ser mitja nou, una ametlla, una cirera..)
Les fem coure al forn durant uns 10 minuts. 

21 comentaris:

  1. Unes molt bones galetes!!!per el té "de las cinco" venen fenomenal!!!!
    petonets.

    ResponElimina
  2. Una bona recepta que s´ha de provar...m´agrada el fet que porti poca mantega i que en un plis plas estingui fetes. Es veuen molt esponjoses.

    ResponElimina
  3. ràpides de fer y.......de menjar, bonísimes

    ResponElimina
  4. M'agrada molt la recepta per el fet que no porta mantega. I que rápides de fer!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Molt bones aquestes galetes i a més sanas !!
    Petons

    ResponElimina
  6. M'encanta aquesta recepta!!! Faig moltes de galetes i intento que no portin massa mantega... aixi que aquestes em van genial!!! Gracies
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  7. Molt bones!m'agrada això que no portin mantega!
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. quina bona pinta que tenen aquestes galetes!!!

    ResponElimina
  9. Ens has deixat a tots ... què bé sense mantega! Tinc a la família que només fan que dir-me que els pujarà el colesterol.. o sigui que això és perfecte.
    Petons

    ResponElimina
  10. És veritat que costa trobar receptes de galetes sense mantega... I amb oli de girasol també han de quedar ben bones!

    ResponElimina
  11. un parell per a mi .. que es l'hora del café!!

    ResponElimina
  12. Prenc nota, a casa també en tinc un d'aquest del colesterol que expliques. i l'hauries de veure, sembla mentida, està com un clau. Les provarem...
    Ptns

    ResponElimina
  13. Molt bona recepta, les provarem a casa, som fans de les galetes casolanes!

    ResponElimina
  14. Quina pinta, Anna. Aquestes cauen demà mateix. Petonets

    ResponElimina
  15. Hola,

    Espero que us animeu a provar-les, que surten molt bones. tot i que quan a casa els hi acostumeu, els n' hi haureu de fer massa sovint..

    Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.

    ResponElimina
  16. Una bona recepte de galetes i amb totes les idees que has donat d´ingredients pots tindre una varietat cada vegada.
    Petons!

    ResponElimina
  17. Quina bona pinta!!!! i sense mantega???? les haurem de fer. Petons,

    ResponElimina
  18. Gràcies per la recepta, queden boníssimes!!!!

    ResponElimina
  19. molt bones, jo hi he posat aroma a vainilla i mantega i han fortit fabuloses

    ResponElimina
  20. molt bones, jo hi he posat aroma a vainilla i mantega i han fortit fabuloses

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.