diumenge, 24 de juliol del 2011

CARQUINYOLIS


Uns carquinyolis per acompanyar el cafè o per picar a qualsevol hora...
La recepta és del llibre " Muffins y otros pastelitos"



 INGREDIENTS

250 grs. de farina
1 cullerada de llevat en pols
1 pessic de sal
150 grs. de sucre
2 ous
ratlladura de taronja
una mica de canyella en pols
100 grs. d' ametlles crues amb la pell (jo les compro a l' Area de Guissona)

PREPARACIÓ

Batem els ous  i el sucre amb les barilles elèctriques, afegim la farina, el llevat, la sal, la canyella i la ratlladura de taronja. Tornem a batre bé, afegim per últim les ametlles barrejant amb una espàtula.
Dividim la massa en dues parts (caldrà que ens espolsem les mans amb farina) i després fem dos rotlles amb la pasta, que  posarem a la plata damunt de paper de forn.. Els coem en el forn preescalfat a 180 º durant 18-20 minuts. Els traiem del forn, els deixem refredar uns 5 minuts i els tallem una mica esbiaixats i tan prims com puguem. Posem els carquinyolis de nou damunt del paper de forn a la plata  durant uns 5-8 minuts perquè es trorrin una mica. Deixem refredar damunt d' una reixeta.


Els d' aquesta fotografia són fets substituint les ametlles per la mateixa quantitat de festucs. Molt bons també!

22 comentaris:

  1. Els tinc a la llista de pendents i a tu t`han quedat esplèndids. Fan una fila!

    ResponElimina
  2. Jo també els tinc pendents, no entenc com encara no els he fet, perquè ens agraden moltíssim...a tu t´han quedat esplèndits...un petonet

    ResponElimina
  3. un perill per les dents, però boníssims

    ResponElimina
  4. Hola Anna, m'ha encantat el teu blog, tens un munt de receptes boníssimes! el poso a la llista de blogs per visitar, i ja aniré passant!

    ResponElimina
  5. Huy l'haure de posar a la llista dels pendent, ja que a casa meva els hi encanten. Ara que amb el teu permis t'en agafo un parell.
    Petons¡¡¡

    ResponElimina
  6. jo els vaig per un repte de Whole Kitchen i estan delicios. M'enporto un parell amb el teu permís. De ben segur boníssim!!!

    ResponElimina
  7. molt bons aquests carquinyolis
    peto
    miquel

    ResponElimina
  8. T'han quedat molt bé!!! n'he fet un cop i estan requetebons! bona setmana

    ResponElimina
  9. Tinc que tornar a fer-los perquè son molt bons, per anar rossegant sense parar. Anb festucs tambè han de estar de lleparse-els dits.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Hola,
    Tinc apuntada per fer la recepta de l'Ana de La Cocinera de Betulo. A veure si els faig ja que m'encanten. Amb festucs deuen ser boníssims!! una pinta excel·lent!! Petons

    ResponElimina
  11. Com diu en Mohamed Jordi de RAC1, als catalans ens agrada patins fins i tot amb els postres!

    ResponElimina
  12. T'han quedat `perfectes!! ho hauré de provar que al meu pare li encanten els carquinyolis!
    Petonets

    ResponElimina
  13. Anna; Tens tota la raó... per el café d'esmorzar, per picar... sempre són benvinguts...
    Jo els vaig fer també, amb recepta de la Margarida de; El món de la cuina
    Si et be de gust mirar-ho l'adreça és;
    http://menjadebacalla.blogspot.com/2009/12/casa-gispert-mestres-torradors-1851.html#comments
    Et poso l'adreça doncs la botiga on vaig a comprar, val la pena mirar-ho.
    Que vagi de gust Anna¡¡

    ResponElimina
  14. Quina bona pinta!! Aquí una altra que encara mai ha fet carquinyolis i m'encanten! A pendents!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  15. Anna, t'han quedat perfectes!!! Jo també fa temps que els tinc a pendents de publicar!! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  16. tot i després de fer-los ,...encara no m'acabo de creure el senzill que és fer-los a casa i el deliciosos que queden...
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. Jo tampoc els he fet mai, m'hi he de posar, i a més que m'encanten.

    Amb els festucs segur que boníssims també.


    Las recetas de Glutoniana

    ResponElimina
  18. Els de festucs queden boníssims :)
    Ara ja he acabat l'stage i me'n vaig de vancanes, de manera que m'acomiado fins el setmebre. Que passis molt bon estiu!

    ResponElimina
  19. Saps que encara no he fet mai carquinyolis?? i això que són un dels meus "postres" preferits!! sols, amb el cafè, per acompanyar una bona crema catalana... ai quina gana!! gràcies per la recepta, a veure si m'animo!!

    ResponElimina
  20. Quin goig que fan! Així, ben farcits d´ametlles estan bonissims. Els de festucs no els he provat mai i també duen quedar força bons.
    Petons!

    ResponElimina
  21. Prova'ls de fer amb avellanes... també surten magnífics!!!! PTNTSÇ

    Dolça

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.