diumenge, 27 de febrer del 2011
PIRULETES DE CALAMARS FARCITS DE BOTIFARRA NEGRA
Fa un parell de setmanes que vaig a un curset de cuina a Cal Puntes, una masia dedicada al turisme rural, on també es fan tot tipus de celebracions, emplaçada en un lloc molt bonic del Berguedà.
El curset és a càrrec del cuiner Xevi Poll, de "El taller catering". Us recomano que visiteu la seva web per veure els serveis que ofereixen, així com les fotografies dels plats que fan. Diu que el seu objectiu és donar un servei original, innovador i de qualitat, i crec que aixó ho aconsegueixen molt bé!
El primer dia va estar dedicat als aperitius, i en van cuinar 6 en menys de dues hores. Molt originals i bons! (que els vam poder tastar tots)
El segon dia, 4 arrossos, boníssims. I ara falta el proper dimarts, carn i peix, i l' últim, les postres.
Aquest aperitiu em va impressionar per la seva senzillesa i vistositat, tenia moltes ganes de fer-lo i avui ha estat el dia indicat. Ha tingut molt d' èxit!
INGREDIENTS
2 calamarsets nets
2 botifarres negres
uns quants pinyons
broquetes per enfilar
PREPARACIÓ
Traiem la pell de la botifarra, que pasarem per la paella tallada a trossos amb un mica d' oli.
La triturem i hi afegim els pinyons. Farcim els calamarsets (sense les potes ni les aletes) amb la barreja de botifarra i pinyons.
Emboliquem ben apretat amb film, i ho posem al congelador.
Al cap d' una estona, tallem els calamarsets a rodanxes d' un cm. Hi clavem una broqueta i fregim les piruletes amb l' oli ben calent, un o dos minuts per banda.
una buena y original piruleta y voy a ver la web de tu fuente
ResponEliminabona setmana
peto
miquel
Ana la veritat es que un aperitiu ben original, a més té una pinta de bonissim.
ResponEliminapetons
ostres Anna, quin aperitu més original...com m'agradaria poder anar a algun curset de cuina
ResponEliminapetons
Me has dejado a cuadros, me encanta y es de lo más original.
ResponEliminaQue sepas que la copio y en cuanto pueda lo pongo en practica.
UN besito y bona nit Anna
Hola,
ResponEliminaQuina cosa més original... amb el que m'agraden a mi aquests tastets. Ara vaig a mirar la web. A veure si pots anar posant-nos les receptes d'aquest curs. Petonets i gràcies per compartir-ho amb tots!
Molt originals, coincideixo amb la majoria. Quan deus tenir convidats sempre deuen quedar sorpresos!
ResponEliminaQuines piruletes tan originals i vistoses. Ja aniràs penjant les receptes del curs,no?
ResponEliminaMolt original aquest aperitiu i t'ha quedat molt bé. No es defà gens al fregir-lo?
ResponEliminaPetons.
Doncs sí!! senzill però alhora boníssim!! què més es pot demanar???
ResponEliminaCom se n'aprèn... estaré ben atenta a les postres...que son el que més m'agrada!!
Petonassos
Miel
han de ser tan i tan bones!!!! ummmmm
ResponEliminaUnes piruletes fantàstiques i molt bones, prenc nota d’aquestes teves, ja podré fer un sortit de piruletes la propera reunió amb els amics.
ResponEliminaPetons
Quina cosa més original!, preciosa a la vista i una combinació de sabors atrevida i completíssima!Una recepta així no passa desapercebuda,eh?.A reveure
ResponEliminaMolt original i fàcil de fer, ja tinc ganes de provar-ho!
ResponEliminaTotalment innovadors i espectaculars. Felicitats!
ResponEliminaJa veig que va ser un curset molt interessant, aquesta recepta em sembla original i sorprenent! I ben senzilla de fer, ideal per soprendre els convidats amb un aperitiu ben diferent ;)
ResponEliminaA mi també m agada molt aquets "brocheta" La trobo original , vistosa, smbla fàcil i deu ser boníssima. Molt bona idea
ResponEliminaUn aperitiu que no té res a envejar als petits fours...Ostres! com m´agradaria poder fer un curset de cuina en una masia i envoltada de natura.
ResponEliminaQuina idea més bona, la combinació ha de ser una delícia!
ResponEliminaAnna; ... no... , si aquí al Berguedà, teniu de tot... inclosa l'originalitat d'aquestes piruletes de calamars farcits, que de ben segur val la pena provar... i repetir¡¡
ResponEliminaque vagi de gust Anna¡¡ :-D
Una proposta molt saborosa.. me l'apunto
ResponEliminaUna abraçada
Miquel,
ResponEliminaA mi em va sorprendre per la seva originalitat. I es molt bona!
Quima,
I també és fàcil de fer. I podem deixar uns quants calamars farcits al congelador i fer-los al moment.
Lídia,
Aquest curset m' agrada molt. Com que és un cop per setmana tampoc has de gastar gaire temps.
Rosa,
Ya verás que es una receta muy rica.
Eri,
Segur que aniré posant receptes, que n' hi ha de molt interesants.
A peu coix,
si, ja tinc ganes de tenir convidats i veure si els puc sorprendre.
Cristina,
Es un curs molt intens, fa moltes receptes cada dia de curset. Ja les aniré penjant.
Anna,
A l' hora de fregir s' ha d' anar amb compte: l' oli ben calent, i anar donant voltes a les piruletes. Només aixó.
Miel,
Les postres vénen aquest dimarts que sera l' últim dia. Jo també l' espero amb moltes ganes!
Eva,
Realment són molt bones, i tant!
Sion,
També ha de ser bwen original fer un aperitiu tot a base de piruletes. Es una idea que se m' acut que pot tenir èxit.
Mercè,
També es podria fer amb botifarra blanca però no seria tant vistosa,. La combinació de sabors queda molt bé.
jomateixa,
Doncs a veure si t' animes i les proves aviat!
Josep,
Aquest gent del "taller catering" fan uns aperitius molt originals, i sobretot, com dius innovadors.
Gemma,
I tant, jo ja tinc ganes de tnir convidats per fer-los-hi.
El plat blanc,
I a més la botifarra era feta a casa, es a dir encara era més bona!
Cristina,
Cal Puntes, està situada en un lloc molt i molt bonic del berguedà, es un indret preciós!
Visc a la cuina,
Sí és una combinació força sorprenent.
Josepb,
Tens tota la raço. no ens falta de res al Berguedà. Estem de sort.
StHilari,
Prova-ho i ja m' ho diràs!
Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.
Que originals i que bones! A la propera festa familiar les farè que segur agraden molt.
ResponEliminaPetons!
Qué original!
ResponEliminaLas recetas de Glutoniana