diumenge, 19 de setembre del 2010

CARPACCIO DE FIGUES AMB FORMATGE


Una recepta amb figues, ara que estem en plena temporada. Un plat amb contrastos dolç- salat, i dues presentacions possibles: amb una plata i que cadascú es serveixi una porció, o amb culleres d' aperitiu individuals.



INGREDIENTS


formatge tallat primet ( jo n'hi he posat un de suau de llet de vaca i cabra)
figues
pernil serrà tallat petit
nous
oli

PREPARACIÓ


Disposem en una plata les llesques de formatge, i per damunt les figues pelades i tallades a rodelles primes. Fregim en oli d' oliva el pernil, li donem unes voltes i afegim les nous a trossets petits, ho aboquem damunt la plata amb el formatge i les figues. Amanim amb l' oli de fregir el pernil.


19 comentaris:

  1. M' agrada la presentació de les culleretes.
    No costa molt fer rodanxes primes de les figues? No es desfàn?
    Petons.

    ResponElimina
  2. Tinc unes ganes de figues i de fer receptes amb figues!...aquesta en serà una, segur! gràcies, A REVEURE!

    ResponElimina
  3. Quina bona idea !! el contrast del dolç i el salt deu ser boníssim. S'ha d'aprofitar que aquest any és un bon any de figues!!!Gràcies

    ResponElimina
  4. Quina preciositat de plat, me l'apunto, a casa ens entusiasmarà!

    ResponElimina
  5. Delicios!! aquest contraste de sabors ha de ser boníssim...i la presentació de luxe...petonets

    ResponElimina
  6. Aquest carpaccio si que m'agrada, amb figues i formatge, original, luxós i boníssim!!

    ResponElimina
  7. Les figues amb pernil, bo, està molt bo! presentat amb les culleretes entra pels ulls!

    ResponElimina
  8. Quina combinacinacio més original! He provat les figues amb formatge fresc, però aixi en carpaccio i amb el pernil no... ho provaré, que ha de quedar boníssim!

    ResponElimina
  9. ostres, si ho veu la mare es fica a la pantalla de l'ordinador jiji

    petons

    ResponElimina
  10. Quin carpaccio més bó, i sobretot senzill de fer. M'en vaig a comprar figues...lo demes ja hi tinc;)Una abraçada

    ResponElimina
  11. M'agrada! Jo el carpaccio de figues sempre el faig amb foie, però aquí en tinc un altre per variar una miqueta!
    Gràcies.
    Per cert aquest cap de setmana he estat a prop de casa teva, a Sagàs, una zona que m'era totalment desconeguda i que m'ha agradat força. Tornarem!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  12. A mi m'agraden tant les figues que no em cal acompanyar-les de cap altra cosa. Dissabte la veïna em va portar un bon plat i gairebé me les vaig menjar totes!
    Aquesta recepta, amb el contrast de gustos, deu ser com menjar meló amb pernil, oi?
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. quina bona proposta!

    aquest aperitiu ha de ser bonissim!

    salutacions

    ResponElimina
  14. M'encanta el contrast entre el dolç i el salat, i ara que és època de figues, aquest plat és ideal. M'apunto la recepta!
    Salutacions!
    Anna (de la Taula d'en Bernat)

    ResponElimina
  15. A favorits, que de vegades no sé què fer amb les figues quan me'n regalen.
    M'encantarà segur este contrast de sabors :)

    Las recetas de Glutoniana

    ResponElimina
  16. Ana,

    A mi no se'm van desfer ni em va costar, potser també depen de la varietat de figues.

    Mercè,

    Donçs posat'hi, que ara n'és plena temporada!

    El plat blanc,

    Es un contrast que a nosaltres ens agrada molt.

    Visc a la cuina,

    I suposo que hi ha varietats de figues més dolçes que altres. a mi m' agraden ben dolces!

    Ma Jose,

    Es poden presentar de moltes maners,tot depen del nostre gust, es clar!

    La cuina vermella,

    Es un dels carpaccios que a mi m' agraden més.

    Teresa,

    Amb pernil, i el gustet del formatge. son dos ingredients que lliguen molt bé amb les figues!

    Gemma,

    El pernil li dóna un toc molt bo i també les nous.A veure si t' animes!

    Eva,

    Presentats en cullera queda més finet.

    Lídia,

    Ja es veu que li deuen agradar les figues, oi?

    Maia,

    El prepares en un moment i s' ha d' aprofitar que és any de figues.

    Dolça,

    Quina sort estar als Casals, oi?.
    I sí eus aprop de casa meva, a uns 5 km. M' alegro que us ho passéssiu tan bé!

    Laura,

    Es un apreitiu que obre la gana i sí, es molt bo!

    Anna,

    A mi també m' agraden molt els contrastos de dolç- salat!

    Glutoniana,
    si i les figues s' han de menjar ràpit que no es conserven gaires dies!

    MOLTES GRÀCIES PELS VOSTRES COMENTARIS.PTNS.

    ResponElimina
  17. Que bóoooo! Aquests contrastos m´agraden moltíssim! Anotada queda.
    Petons!

    ResponElimina
  18. hola,
    sembla molt bo...quina bona idea! i amb el que m'agraden les figues..uhmmm

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.