diumenge, 19 de març del 2017

CREMA CATALANA


Amb el temps que fa que tinc el blog, encara mai havia penjat la recepta de la crema catalana. Es una recepta clàssica i tradicional que vull que hi sigui, així que aquí la teniu, aprofitant que avui és Sant Josep i per seguir la tradició n' hem menjat,
A vegades la cremo amb un soplet però avui he baixat al garatge on tenim un foc de butà i l' he cremat amb la pala calenta que és com més m' agrada. 

Felicitats a tots i totes els qui celebreu avui el Sant.


INGREDIENTS

500 ml. de llet
4 rovells d' ou
20 gr. de maizena o midó d' arròs
120 gr. de sucreun canó de canyella
pell de llimona 


PREPARACIÓ


Separeu mig vas de llet i la resta poseu-la a bullir amb el canó de canyella i la pell de la llimona. Quan arrenqui el bull, retireu-la de foc. 

Feu desfer la maizena en el mig vas de llet reservat. 

En un cassó, remeneu bé els rovells d' ou juntament amb el sucre.  Afegiu-hi la llet tèbia (penseu a retirar la canyella i la pell de la llimona) remenant continuament amb un batedor manual, afegiu també la resta de la llet amb la maizena.  Poseu a foc mig remenant amb el batedor fins que començi a bullir i la crema s' espesseixi. La traieu del foc continuant remenant fins que es refredi una mica. La poseu a les cassoletes. 

Just abans de menjar, hi espolseu sucre per damunt i la cremeu amb una pala de cremar o amb un soplet. 


5 comentaris:

  1. Que bona és la crema, Anna! Una autèntica delícia!
    Jo tinc un cremador tipus "soplete" però no acabo d'agafar-li el punt.....
    Petonets i bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
  2. Una recepta indispensable per Sant Josep! Quina pinta fan amb el cremador!!!
    Bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. A mi també m'agrada més cremada amb la pala que amb el bufador.
    Molt bona Anna!
    PTNTS
    Glòria


    ResponElimina
  4. La crema catalana es un postre muy rico. Me encanta .

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.