divendres, 29 d’abril del 2016

GALETES INTEGRALS DE MEL. REPTE "BISCOTTI E DOLCETTI"


Unes galetes integrals amb molt gust de mel, una mel de mil flors de les abelles del meu pare. Unes galetes molt saludables, sense mantega, amb oli i amb farina integral. Espero que us agradin!

Una recepta del llibre "Biscotti e dolcetti", aquell que ens va portar la Marta, a la Glòria i a mi de Florència, i està ple de receptes de bon fer i millor menjar.
La recepta original porta vainilla però jo hi he posat canyella perquè trobo que amb la mel marida molt bé. Per damunt, uns quants pinyonets i una mica de rovell d' ou perquè s'enganxin. 
Us recomano les versions de les meves companyes de repte, la Marta del blog "Pa de nous" i  la Glòria, del blog "No tot són postres...a la cuina"

INGREDIENTS

200 grs. de farina integral
1 ou
3 cullerades de mel
8 cullerades d' oli d' oliva
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta de llevat en pols
uns pinyons  per decorar
1 rovell d' ou per pintar les galetes
mantega i farina untar   la plata de forn


PREPARACIÓ

Escalfeu el forn a 180-200º
Barregem la mel amb l' ou. 
En un bol hi poseu la farina, la canyella i el llevat,  afegiu-hi la barreja d' ou i mel, i també l' oli, remenu amb una espàtula. Espolseu farina damunt el marbre, aboqueu-hi la pasta i treballeu a mans, estireu la pasta amb el corró fins que faci 1 cm de gruix .Talleu les galetes amb un talla pastes de la forma desitjada. Si no en teniu  cap, també les podeu tallar amb un vas o tassa. 
Poseu-les damunt la plat de forn  que l' haureu untat amb mantega i espolsat amb farina, o també podeu fer servir paper de forn. Les pinteu amb el rovell d' ou i hi poseu els pinyons apretant-los una mica perquè no caiguin. Les feu coure uns 15 minuts aproximadament. 

6 comentaris:

  1. Amb la pinta que tenen, i a sobre saludables...no es poden deixar escapar!! Petonarros!

    ResponElimina
  2. Acabareu el llibre, oi?...penseu en el dia 4/06...jijiji..

    ResponElimina
  3. Vinc de ca la Glòria de veure unes galetes i ara tu... quina manera de començar el dimarts més dolceta! per la pinta que fan han d'estar boníssimes, una temptació! bona setmana!

    ResponElimina
  4. Molt bones! Amb els pinyons i així rossetes!! :) M'encanta descobrir aquest llibre amb vosaltres!
    Bona setmana
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Anna, quan hem de publicar les properes???
    Ptns bonica

    ResponElimina
  6. Unes galetes integrals, una mica massa integrals!
    I les properes ,per quan?
    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.