dissabte, 5 de gener del 2013

TORTELL DE REIS 2013


Tot i que ja tinc al bloc una recepta per fer el tortell, últimament he fet servir aquesta altra amb la massa dolça tipus brioix del Richard Bertinet. Potser no és la massa autèntica, però queda molt esponjosa i ens agrada més.
Amb aquestes quantitats us sortiran un parell de tortells. Si només en voleu un, podeu dividir la pasta en dues parts i de l' altra fer un pa de xocolata o brioxos petits. 
La recepta base la podeu consultar aquí. El procés és el mateix, penseu a posar-hi la figureta i la faba abans d' enrotllar el tortell. Només us caldrà canviar el cabell d' àngel pel massapà i decorar el tortell amb fruita confitada ( jo n' hi poso poqueta perquè no ens agrada), just abans de posar-lo a llevar. Després, quan ja hagi doblat el seu volum, el pintem amb ou batut i hi posem  sucre humitejat amb aigua i una mica de pols d' ametlla o ametlles filatejades .Tot seguit, ja el podem enfornar
També el podeu fer sense farcir i, un cop cuit, obrir-lo per la meitat i farcir-lo amb nata, trufa o crema. 


Us deixo la recepta per fer el massapà

INGREDIENTS 

Per omplir els dos tortells:

150 grs. d' ametlla en pols
100 de sucre fi
Una mica d' aigua

PREPARACIÓ
 
Barregem el sucre i l' ametlla amb una mica d' aigua. Li anem posant mica en mica fins que obtinguem una pasta llisa de la consitència adequada perquè puguem escampar-la al tortell. 


12 comentaris:

  1. Hola guapa tu

    Des d´en Roc a lacuina, els nostres millors desitjos per un any plé de dolços moments.

    Feliç dis de Reis,...un tortell de 10x10

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  2. T'ha quedat perfecte! A casa el que agrada més també és amb massapà ;)

    ResponElimina
  3. T'ha quedat un tortell perfecte
    Petons

    ResponElimina
  4. Un buen tortell y ademas bien rico,aunque en casa nos tiramos por el relleno de nata.
    Bon any Nou i bons Reis
    peto

    ResponElimina
  5. Noia quin tortell!!!!
    A casa ens agrada de massapà...
    Petonets.

    ResponElimina
  6. qe maco t'ha quedast, es veu molt esponjós!!!aquest any no l'he fet... i m'he quedat amb ganes... Bon any!

    ResponElimina
  7. Quin tortell!!!! no hi ha color en fer-lo a casa...quina diferència de sabor...t'ha quedat espectacular!!!
    Petunets i bon any Anna!
    Eva.

    ResponElimina
  8. Amb aquest tortell segur que vàreu passar un dia genial de Reis!!
    Feliç 2013!!!
    Olga

    ResponElimina
  9. Te molt bona pinta. A nosaltres tampoc ens massa la fruita confitada.
    Com sempre em toca fer el dinar el dia de reis, no tinc temps de fer el tortell aíxi que normalment els convidats, la familia, el portan de la pastisseria i sempre acabem treient la fruita confitada. Un día potser el fare per berenar encara que no sigui reis....
    Petons!

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.