La recepta de la qual us parlava a la entrada anterior, del curs de cuina de "Els Casals" per la festa Major de Sagàs. És tracta d' un trinxat, però servit d' una manera diferent per fer-lo especial. L' Oriol va fer servir botifarres del perol i tòfona fresca, jo hi vaig posar botifarra crua i rovellons.
INGREDIENTS
300 grs. de patates
300 grs. de col
4 botifarres
4 ous molt frescos
fredolics, rovellons, ( qualsevol tipus de bolet) o bé tofona fresca
oli d' oliva, sal
PREPARACIÓ
Posem les patates a trossos en una olla amb aigua i sal al foc. Quan arrenqui a bullir hi posarem la col. Deixem coure tot junt uns 30 minuts. Escorrem i ho aixafem.
Amb l' ajut de paper film, farem uns "caramels" amb el trinxat encara tebi i els reservarem unes hores a la nevera.
Treurem el plàstic film dels rulls de trinxat i el fregirem amb una mica d' oli fins que es torri. En una altra paella, fregirem les botifarres, i en una altra els bolets ( si hem decidit posar-hi bolets enlloc de tòfona) .
Fregim els ous ( de la manera que us explicava a l' anetior entrada).
Ho emplatem, posant-hi els bolets per damunt o la tòfona ratllada.
UN TRINXAT, DIFERENTE PERO MOLT BO
ResponEliminaBONA SETMANA
bo, aquest plat tant de tardor-hivern carregat de delícies, baieton (al moianès en diem així del trinxat).
ResponEliminaQuè original!
ResponEliminaQueda molt ben presentat amb el trinxat d'aquesta forma. Molt bo.
ResponEliminaPetons.
Un menjar de pagés de debó, un luxe per el paladar.
ResponEliminaUn petó,bona nit.
Què bo i quina presentació més maca i original. M'encanta! PEtonets
ResponEliminaQuina presentació més original que has fet amb el trinxat... m'agrada :)
ResponEliminaUn plat molt de temporada i ben complet, de plat únic i molt sa.
Una presentació diferent per un plat molt bo.
ResponEliminaPetons
Aquests "caramels" de trinxat són senzillament un encant, quina idea més original! I l'acompanyament, de luxe!
ResponEliminaAnna, has fet una versió moderna d'un plat de tota la vida. Bravo!!
ResponEliminaPetons!
M'encanta la col i patata. I amb aquest acompanyament que hi poses, irresistible. Quina delicia!!!
ResponEliminaPetonets guapa
Una proposta de Festa gran... ple de sabors i contrastos... exelent!!
ResponEliminaM'agrada la presentació diferent que fas del trinxat.
ResponEliminaAra que és època de cols, i especialment de cols d'hivern, és un plat que vaig fent de tant en tant .
PTNTS
Dolça
Hola,
ResponEliminaEstic d' acord que és un plat únic ben complet. amb aquesta presentació segur que us farà quedar bé!
Moltes gràices pels vostres comentaris.Ptns.
Jo faig trinxat molt sovint aprofitant les verdures del caldo, aixi que aquesta recepta em va molt be per tant de variar una mica. A casa tambe agraden molt els ous ferrats encara que no els fem habitualment però de tant en tant tenim establert menjar ous ferrats amb patates fregides i botifarró de ceba (quin dijo colesterol? :):):)) .La feina será trobarlos tant frescos.
ResponEliminaPetons!
Que buena idea la de hacer los rulos con la col, seguro que te lo copio.
ResponEliminaPetonets