diumenge, 17 d’abril del 2011

PA DE PESSIC PER FER LA MONA


Un pa de pessic per fer la mona o qualsevol altre pastís. També per menjar sol per esmorçar o berenar.
He provat més receptes i trobo que aquesta em va molt bé: queda molt esponjós i suau.


INGREDIENTS


6 ous
50 ml de llet
125 grs. de farina
125 grs de sucre
1/2 sobre de llevat


PREPARACIÓ


Separem els rovells de les clares. Batem els rovells amb el sucre fins que quedi una barreja blanquinosa. Hi anem afegint la farina barrejada amb el llevat amb dues o tres vegades, remenant bé. Afegim la llet. I remenem. Ara hem de batre també les clares a punt de neu, i les afegim de mica en mica a la pasta anterior remenant amb compte, perquè no s' abaixin.
Untem el motllo amb mantega i l' espolsem amb farina i el posem al forn ja calent a 180-200 graus, durant uns 20 minuts (és important no obrir el forn durant la cocció del pa de pessic perquè no s' abaixi).

La mona la podem farcir del que ens agradi i també decorar-la. Aquesta l' he fet aquest cap de setmana per menjar per esmorçar o berenar, més que per postres. És molt senzilla de fer.
He barrejat 150 grs. de xocolata de fondre amb 50 de mantega i ho fet desfer al bany maria.
He abocat la xocolata per damunt el pastís i, quan s' ha refredat, l' he decorat. El podia haver farcit també amb melmelada de maduixa, però volia que en menjéssin les meves filles i no els agrada gaire.


Ell llibre "la cuina de la memòria" li ha tocat al número 7 que correspon a la Pilar del bloc "Cau de cuina"

26-04-2011
Aquests dies de Pasqua he fet dues mones més. Una de nata i l' altra de mantega. Us en deixo una fotografia



18 comentaris:

  1. tinc un pa de pessic al forn quasi be igual que aquest i mentres esperava he entrat a xafardejar i mira per on he trobat el teu post, de ser que la setmana santa ja ho te aixo de fer mones, juas juas...a veure si hem queda tant maco com el teu. petonets

    ResponElimina
  2. Calentant motors per fer la mona de pasqua!!!!! molt bon suggeriment, jo faig el pa de pessic casi igual, però no li poso llet. Acabeu de passar un bon diumenge. petons.

    ResponElimina
  3. Aquest pa de pessic t'ha quedat ben esponjós. M'agrada la decoració que li has posat...molt senzilla i minimalista pel meu gust.

    ResponElimina
  4. Cuando viviamos en barcelona cada ao teniamos mona de pascua, mi madrina vive en san andres de la barca y como buena madrina nos las ragalaba cada año, que buena que estaba, seguro que esta tuya es mucho mejor que aquellas, por que donde se ponga lo casero que se quite lo comprado.
    Un besito

    ResponElimina
  5. Jo també he estat provant pans de pessic. Aquest també me l'apunto! Aquest cap de setmana n'he provat un amb farina integral i sucre morè. També ha sortit boníssim! S'ha d'anar experimentant.
    Besets

    ResponElimina
  6. Hola!
    M'apunto aquest per provar que si dius que queda tant suau i esponjós... La veritat es que es veu deliciós. Felicitats a la Pilar pel llibre! Petons

    ResponElimina
  7. Aquest pa de pessic es una bona base per la mona i amb la cobertura de xocolata que has fet m'agrada, jo si l'hi possaria melmelada.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Quin pa de pessic més esponjós!!!
    S'haurà de provar....

    ResponElimina
  9. T'ha quedat una mona preciosa.Tant el pa de pessic com la cobertura fan molta patxoca!.Bona mona! a reveure

    ResponElimina
  10. Que bonita te ha quedado, y seguro que buenísima.
    Besos

    ResponElimina
  11. Provaré la teva recepta, t'ha quedat molt guapa!

    ResponElimina
  12. Molt maca¡¡
    M'agrada com t'ha quedat...:))Felicitats i bona Pasqua
    Quin és el truc xq no baixi la massa, afagir la farina a poc a poc sense batre??

    ResponElimina
  13. M'agrada molt, la cobertura t'ha quedat perfecta i la decoració amb els pollets agermanats al mig un encant. Què vagi de gust!

    ResponElimina
  14. T'ha qedat sensacional! A casa sempre volen la de yema i la de Sara, però aquesta de xocolata té una pinta delciosa!

    ResponElimina
  15. El pa de pessic és boníssim i així recobert de xocolata... mmm! T'ha quedat immaculat!
    Bon dilluns de Pasqua!

    ResponElimina
  16. Hola,

    Espero que hageu passat una bona Pasqua, i la mona us hagi anat molt i molt bé.

    Fina,

    Exactament, la farina s' ha d' afegir amb dues o tres vegades i sense batre, remenant amb compte amb una espàtula de plàstic.

    Moltes gràcies pels vostres comentaris. Ptns.

    ResponElimina
  17. Quina pinta que tenen totes tres! No sabria amb quina quedarme. Jo fa temps que no en faig de mones. Al meu fill no li agradan gaire els dolços i el seu padrí ja li porta un ou de xocolata, però veient les teves m´agafen unes gnes terribles de fer-ne. I quina sort que he tingut: Es un llibre fantàstic i m´ha fet molta il.lusió.´
    Petons!

    ResponElimina
  18. Jo tb l provare aquest pa d pesic! Besets guapa

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.