diumenge, 16 de maig del 2010

LLOM AL FORN AMB PATATES


Si els hi demanés a la Marta i a la Mireia, cada dia , de segon plat, menjariem llom amb patates.
Així que per variar el típic llom a la planxa amb les patates fregides, el faig a vegades d' aquesta manera, i al forn, que no porta gaire feina i és ben bo.


INGREDIENTS

1 tros de llom de 800 grs.
1 kg. de patates.
Unes braques de romaní
3 alls
oli, sal.


PREPARACIÓ

Posem els alls pelats, les fulles del romaní i cinc o sis cullerades d' oli a la picadora. Triturem.
Untem el llom amb aquesta pasta (sobretot la part superior, que quedi ben coberta) i el salem.
Pelem les patates i les tallem. Les posem a coure amb aigua i sal durant uns 5 minuts. Les escorrem i les posem juntament amb el llom en una safata que pugui anar al forn. Les reguem amb una mica d' oli .
Ho posem al forn a 180 graus durant uns 40 minuts. De tant en tant, si cal, hi afegim uns rajets d' aigua.


18 comentaris:

  1. aquest tipus de patates m'agraden més que el tall jiji

    petons

    ResponElimina
  2. Als meus fills també els hi agrada molt el llom, aquest té molt bona pinta i les patates mmmm...

    ResponElimina
  3. Ostres tu, quin guisade de llom, i quines patates, amb les seves herbes. Cruixent per fora, tendre per dins!! Un plaer.

    ResponElimina
  4. Anna; ...i si m'ho preguntes a mí, també m'agrada d'aquesta manera.
    Que vagi de gust Anna¡¡

    ResponElimina
  5. Tens tota la raó, mes fàcil de fer, mes sa, mes net, .. si tot son aventatges.
    Bon plat i amb el gustet del romaní.

    Petons

    ResponElimina
  6. Un plat senzill amb sabor i per triunfar amb ell a taula.

    ResponElimina
  7. Ha de estar molt bo el llom amb el romaní i el all, tot cruixent. Si li pregunto al meu fill ell s' estima més les pizzes.
    Petons.

    ResponElimina
  8. A mi sempre em queda dur de menjar el llom al forn, aquest sembla ben tendre, gracies per la recepta!

    ResponElimina
  9. Suposo que la marta i la maria son les teves filles i pel que veig estan encantades amb el que els prepares, segur!, m'apunto la recepta que a les meves segur els agrada també!a reveure!

    ResponElimina
  10. Quina bona recepta!! als meus fills també els encanta el llom amb patates així que penso fer-lo com tu, petonets

    ResponElimina
  11. Als meus fills / es, com a les teves filles el llom els encanta i més si
    és amb patates, me la apunto.
    Salutacions

    ResponElimina
  12. Amb el romaní ha de quedar molt gustós... i les patates, millor al forn que no pas fregides! ;)

    ResponElimina
  13. El llom fet amb aquestes herbetes és boníssim,totalment d'acord. I les patates al forn, una festa per als de casa!

    ResponElimina
  14. sempre he volgut fer un llom sencer al forn i mai no m'he atrevit, però vist que queda tan bé ho hauré de probar. gràcies!

    ResponElimina
  15. Oh, aquest plat és dels que més m'agraden, senzill i amb un resultat excel·lent! :)
    Petons!

    ResponElimina
  16. Si visqués amb tu també te'n demanaria jajaja. Jo me'n menjaria un plateret d'este tan bo que has preparat. Jo de vegades ho faig així amb pocs ingredients i queda boníssim!

    ResponElimina
  17. De petita jo només volía llom. Perquè serà que a tots els nanos els agrada tant? Amb l´acompanyament de les patates i el gust de les herbes ha de ser fantàstic. M´he possat al dia de tot que ara feia díes que no podía passar i encara que ja he sopat.... m´ha vingut una gana...!
    Petons!

    ResponElimina
  18. Ja veig que el llom agrada a tothom!
    animeu-vos a fer-lo així que queda molt gustós, i tou.
    MOLTES GRÀCIES PELS VOSTRES COMENTARIS. PTNS.

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.