diumenge, 16 de maig del 2010
LLOM AL FORN AMB PATATES
Si els hi demanés a la Marta i a la Mireia, cada dia , de segon plat, menjariem llom amb patates.
Així que per variar el típic llom a la planxa amb les patates fregides, el faig a vegades d' aquesta manera, i al forn, que no porta gaire feina i és ben bo.
INGREDIENTS
1 tros de llom de 800 grs.
1 kg. de patates.
Unes braques de romaní
3 alls
oli, sal.
PREPARACIÓ
Posem els alls pelats, les fulles del romaní i cinc o sis cullerades d' oli a la picadora. Triturem.
Untem el llom amb aquesta pasta (sobretot la part superior, que quedi ben coberta) i el salem.
Pelem les patates i les tallem. Les posem a coure amb aigua i sal durant uns 5 minuts. Les escorrem i les posem juntament amb el llom en una safata que pugui anar al forn. Les reguem amb una mica d' oli .
Ho posem al forn a 180 graus durant uns 40 minuts. De tant en tant, si cal, hi afegim uns rajets d' aigua.
aquest tipus de patates m'agraden més que el tall jiji
ResponEliminapetons
Als meus fills també els hi agrada molt el llom, aquest té molt bona pinta i les patates mmmm...
ResponEliminaOstres tu, quin guisade de llom, i quines patates, amb les seves herbes. Cruixent per fora, tendre per dins!! Un plaer.
ResponEliminaAnna; ...i si m'ho preguntes a mí, també m'agrada d'aquesta manera.
ResponEliminaQue vagi de gust Anna¡¡
Tens tota la raó, mes fàcil de fer, mes sa, mes net, .. si tot son aventatges.
ResponEliminaBon plat i amb el gustet del romaní.
Petons
Un plat senzill amb sabor i per triunfar amb ell a taula.
ResponEliminaHa de estar molt bo el llom amb el romaní i el all, tot cruixent. Si li pregunto al meu fill ell s' estima més les pizzes.
ResponEliminaPetons.
A mi sempre em queda dur de menjar el llom al forn, aquest sembla ben tendre, gracies per la recepta!
ResponEliminaSuposo que la marta i la maria son les teves filles i pel que veig estan encantades amb el que els prepares, segur!, m'apunto la recepta que a les meves segur els agrada també!a reveure!
ResponEliminaQuina bona recepta!! als meus fills també els encanta el llom amb patates així que penso fer-lo com tu, petonets
ResponEliminaAls meus fills / es, com a les teves filles el llom els encanta i més si
ResponEliminaés amb patates, me la apunto.
Salutacions
Amb el romaní ha de quedar molt gustós... i les patates, millor al forn que no pas fregides! ;)
ResponEliminaEl llom fet amb aquestes herbetes és boníssim,totalment d'acord. I les patates al forn, una festa per als de casa!
ResponEliminasempre he volgut fer un llom sencer al forn i mai no m'he atrevit, però vist que queda tan bé ho hauré de probar. gràcies!
ResponEliminaOh, aquest plat és dels que més m'agraden, senzill i amb un resultat excel·lent! :)
ResponEliminaPetons!
Si visqués amb tu també te'n demanaria jajaja. Jo me'n menjaria un plateret d'este tan bo que has preparat. Jo de vegades ho faig així amb pocs ingredients i queda boníssim!
ResponEliminaDe petita jo només volía llom. Perquè serà que a tots els nanos els agrada tant? Amb l´acompanyament de les patates i el gust de les herbes ha de ser fantàstic. M´he possat al dia de tot que ara feia díes que no podía passar i encara que ja he sopat.... m´ha vingut una gana...!
ResponEliminaPetons!
Ja veig que el llom agrada a tothom!
ResponEliminaanimeu-vos a fer-lo així que queda molt gustós, i tou.
MOLTES GRÀCIES PELS VOSTRES COMENTARIS. PTNS.