dijous, 23 d’abril del 2009

PASTÍS DE SANT JORDI

Avui a casa nostra tenim dues coses per celebrar. D' una banda, és clar, la diada de Catalunya, i de l' altra el sant del meu marit, el Jordi. Casualment, el pastís que a ell més li agrada és el Sant Jordi, així que estava bastant clar quin pastís havia de fer.

He fet un pastís amb la recepta de la mona de Pasqua, (el pa de pessic, la mantega, l' ametlla pels voltans...).Les úniques diferències són que l' he fet quadrat enlloc de rodó i que per damunt l' he cobert amb gema, que després he cremat.

L' he decorat amb la rosa feta amb maduixa i fulles de menta i amb cireres confitades.

La gema l' he fet com en el llibre " Les postres de l' àvia", edició d' Antoni Escribà i Llorençs Torrado, adaptant la recepta per fer-ne menys quantitat.


INGREDIENTS


2 rovells d' ou
70 gr. de sucre
50 ml. d' aigua
1/2 bastonet de vainilla.

Batre bé els rovells d'ou. Posem un cassó al foc amb el sucre, l' aigua i la vainilla. Fem un almívar. Quan comenci a espessir, retirem el bastonet de vainilla i anem afegint l' almívar poc a poc a la barreja de rovells. Ho posem al foc de nou, fins que espesseixi i es separi de les parets del recipient.

L' aboquem i la deixem refredar sobre el marbre. Quan es freda, la recollim i ja la podem utilitzar.
FELIÇ DIA DE SANT JORDI A TOTS!

22 comentaris:

  1. Unnnnnnnnnnn Anna que delicia de tarta,tiene una pinta buenisima y una decoración preciosa.
    Felicidades a tu marido y feliz sant jordi a todos.
    Un besito Anna

    ResponElimina
  2. El teu marit deu estar ben content del pastís tan magnífic que li has preparat!!!!
    Feliç Diada!
    petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  3. Felicitats per la part que et toca, i t'aseguro que el teu marit estarà molt content, un pastís deliciós i em molt de color.
    Bona diada de Sant Jordi.

    ResponElimina
  4. Felicitats al teu marit i a tu per aquest super pastís!! T'ha quedat genial!! Quina bona pinta que té!!
    Bona Diada!!
    Petons!

    ResponElimina
  5. Quin super pastís, noia!
    Que us el mengeu de gust, i felicitats al marit!
    Bona diada de Sant Jordi!

    ResponElimina
  6. Moltes feliçitats per aquest St Jordi tan dolç que prepares, que vaigui de gust i molt bona diada!!

    ResponElimina
  7. Caram Anna quina sort té el teu marit .. per cert felicitats.
    Està molt xuli el pastis i no hi ha prova d'amor més gustosa que cuinin per tú alguna cosa que t'agrada ...

    petonets i bona diada
    mar

    ResponElimina
  8. Hola, mai de la vida he fet un pastís per celebrar St Jordi, això que jo també en tinc un a casa. Potser m'hauré d'animar... però ja serà l'any vinent. avui ja faig tard.
    BON ST. JORDI
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Bon Sant Jordi! Aquest pastís é sla manera més dolça que tenim per celebrar aquest dia tan bonic... T'ha quedat perfecte ;)

    ResponElimina
  10. Felicitats Anna, per l'extraodinari pastís que has preparat. Felicitats també al teu marit i finalment, desitjar.vos una feliç diada de San Jordi.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Per molts anys!!
    Fés un petonent al cosinet de part meva!
    Quina gana que fa venir aquest pastís, em sembla que en vaig a fer un. (gairebé a l'hora que és.. val més que el vagi a comprar...)
    Una abraçada...
    anna

    ResponElimina
  12. Anna; -m'agrada cuinar- Ho veus dona com sí que has pogut fer el pastís, la veritat, quànt es fan les coses amb amor, tot es molt més fàcil de fer.
    Moltes felicitats per la part que et toca Anna, i també feliç diada¡¡ Josepb -menja de bacallà-

    ResponElimina
  13. Moltíssimes gràcies pels vostres comentaris. I també moltes gràcies a tots de part del Jordi.
    Un petó i una forta abraçada a tots!
    I espero que hagueu gaudit d' una feliç diada.

    ResponElimina
  14. Hola Anna, espero que hagis passat una bona diada de Sant Jordi amb els teus. Gràcies per pasar per el meu racó. I mira, coincidim en un altre cosa, el meu home tambè es diu Jordi,nosaltres tindrem dinar familiar diumenge.
    El pastís que t'haig de dir, espectacular. Però no he entés lo de la gema, que la refredes al marmol? i després? Petonets

    ResponElimina
  15. Ja pot estar content eh! Amb lo bonic que està impossible que estàs dolent :)

    Jo vaig dubtar entre fer lo pa de sant Jordi o lo pastís... ai però jo sóc més de salat :)

    ResponElimina
  16. Anna.....DELICIÓS PASTÍS

    Espero que haguis passat una bona diada de sant Jordi i felicita al teu home de part meva

    petons

    ResponElimina
  17. Rosa M,

    La gema, quan la traiem del foc, l' hem d' abocar a damunt del marbre de la cuina i escampar-la fins que es refredi. Aixó es fa perquè si no s' oxida.Després es recull amb una espatula i ja es pot fer servir... Jo em pensava que era difícil fer gema, però tampoc ho és tant.
    Felicitats també al teu home i que vagi bé el dinar de diumenge.
    ptns.

    Bajoqueta,

    Sí que va estar content... i el pa a mi també em feia molta gràcia fer-lo... Però no em surt bé.
    ptns.

    Lídia,

    Sí que va ser un bon dia i com que va fer molt bo... vam poder mirar i remirar les paradetes de llibres, cosa que m' encanta fer.
    Moltes gràcies,el felicitaré de part teva.
    ptns.

    ResponElimina
  18. uau

    no savia que hi havia pastis de sant jordi
    jajajaja

    m'agrada el detall de la rosa
    i felicita el Jordi
    jajaja

    ResponElimina
  19. amb aquest pastís, el teu marit i tots plegats segur que vau passar una diada excel·lent, fa molt de goig

    ResponElimina
  20. Felicitats a en Jordi i a tu per aquesta meravella de recepta. Molts petons.

    ResponElimina
  21. Pol,

    Sí d' aquest tipus de pastís cremat per damunt se' n diu un Sant Jordi.
    I gràcies.

    Manel,

    Donçs sí, encara que treballant la major part del dia, però que hi farem! Va ser un bon dia.

    Fins aviat


    Amics de la cuina vermella,

    Moltes gràcies de part del Jordi i meva.
    ptns.

    ResponElimina
  22. Felicitats a en Jordi i a la cuinera del fabulòs pastis!!!

    ResponElimina

La vostra opinió m' importa molt. Moltes gràcies.