Cada any faig uns quants pots d' olives en conserva. Són olives que em donen, i surten molt bones. I el millor de tot és que són fetes amb ingredients totalment naturals. S' hi pot posar diferents tipus d' herbes aromàtiques. També pebre, grans d' all... Jo hi poso llimona per què treu el gust massa amarg de les olives. Sé que hi ha moltes maneres de fer-les. Jo les faig així.
INGREDIENTS
Olives arbequines. ( si són d' un alte tipus, i són grosses, millor trencar-les abans de posar-les als pots, amb l' ajuda d' una mà de morter)
Sal. ( 110 gr. per litre d' aigua)
Herbes aròmatiques. Timó, romaní i sajolida
Limona a trossets
alls
Oli d' oliva
PREPARACIÓ
El primer que hem de fer és posar les olives en un recipient amb aigua, i deixar-les reposar durant 9 dies, canviant l' aigua cada dia.
Després d' aixó, en un recipient posem aigua amb sal (110 gr. per litre). Més o menys haurem de calcular les olives que tenim i els pots que omplirem. Barregem bé la sal per que es disolgui a l 'aigua.
Posem les olives en els pots i també hi anem alternant les herbes aromàtiques, la llimona, l' all...
Omplim el pot de l' aigua amb sal i hi posem per damunt un raig d' oli d' oliva.
Ara hem d' esperar uns 3-4 mesos abans de menjar-les.
22 comentaris:
Provaré de fer-les. Espero que em surtin bé
jo també les faig així des de fa molts anys... si, així ho feia la meva iaia ! ... queden molt bones.
Bona recepta
jo també provaré de fer-les. No sé si s'ha de prendre alguna mesura especial quant als pots, etc
gràcies
no he fet mai conserva d'olives, no sé si el tipus de pot hi fa molt, tampoc si haig de prendre alguna precaució, però en fi ja faré a vaure si tinc sort perquè tinc una olivera molt maca i em fa molta il.lusió.
gràcies
Golly,
Espero que et vagi bé i et surtin ben bones. La veritat, és que fa molta il.lusió si tens una olivera, i conserves les olives a casa.
Els pots poden ser de qualsevol tipus. Jo en faig servir de reciclats ( dels de qualsevol conserva que venen), peró també els pots comprar.
No s' ha de prendre cap precacució especial, només que estiguin ben nets i si vols els pots esterilitzar fen-los bullir una estona en aigua en una olla gran. Quan es refredin una mica els treus i els poses cap per avall damunt d' un drap.
Ara ja els tens apunt d' utilitzar.
Jo a vegdes aixó no ho faig. Simplement els rento be ( si tens rentavaixelles els hi poses) i ja està.
Fins aviat i si tens algun altre dubte, aquí em tens.
voldria saber si les olives negres es tracten igual.... gracies
Pepebotella,
De les arbequines de la nostra olivera, n' hi ha de negres i de verdes. Jo les tracto igual, i barrejades.
La meva mare en fa també de negres, tipus d' Aragó, olives mortes.
Primer les congela un o dos dies. Després les posa en sal durant uns quinze dies o tres setmanes mínim , (s' han de tastar per saber si han perdut l' amargor), despres les renta, les aixuga, les posa en un bol amb oli, i les remena bé, que s'impregnin d'oli. Llavors les posa en pots amb herbes aromàtiques.
Espero que t' hagi pogut ajudar, si et queda algun dubte, demana-m'ho.
Fins aviat.
Acabo de posar uns quince k:d·olives despres de posarles amb aigua durant nou dies les he posat amb un balde especial gran que tenen els bacallanes jun amb un sobre dels que tenen ells que ya·sejolida,farigola,orenga,llorer,pebre negre , a? les erbes a sota de tot,olibes a sobre il·aigua salada tapa i espera un parell de messos osigui despres de nadal a menja·BONES OLIVES CASOLANES
nosaltres ens hem menjat les olives abans de preparar-les, us recomanem no fer-ho. ara provarem de fer aquesta recepta!!!
Hola, un dubte que em sorgeix: els alls sencers i pelats o sense pelar? Gracies!!
Hola, un dubte que em sorgeix: els alls sencers i pelats o sense pelar? Gracies!!
Rous,
Els alls els hi poso pelats i sensers.
Que vagi molt bé!
Els alls els hi ppso pelats i sensers
Que vagi molt bé!
He seguit més o menys la recepta. Les olives arbequines però porten dues setmanes en el pot i es veuen totes Ben arrugades. S'han fet malbé? Per què ha passat? Gràcies
Hola jo cambio l'aigua durant vuit dies cada dia després envaso amb aigua de garrafa i posu farigola fonoll romaní i una tercera part d'un dent d'all i sempre envaso amb lluna plena després de 4 mesos ja és podem menjar i molt bones a i 100 gr.de sal per 1 litre d'aigua
Vaig fer aquesta recepta l'any passat. Les olives, boníssimes. Ja m'han donat les d'enguany i les faré igual.
Jo ho vaig fer ahir amb 4 olives després de remull de 5 dies i encara estaven aspres, no gaire amargues però la sensació va durar tot el vespre... 😅
Una pregunta que em sembla que ningú ha preguntat. Tinc olives per omplir 6 pots d'uns 400gr i no se si es millor preparar-les en aquest pots o es millor fer-ho en un únic recipient més gran. Què és millor?
En principi, és indeferent. A mi m’ agrada omplir pots petits, ho trobo molt pràctic.
Les acabo de preparar així com expliques. En uns mesos ja us diré si ha anat bé!
Jo també les faig així, I la meva mare també ho feia. Son boníssimes. Avui les estic plegant
A casa sempre s'han fet així, molt bones, les herbes,all, etc son opcionals, les gotes d'oli si. No espero tan per menjar-les. Les olives mes negres les fregim amb oli i sal fins que rebenten, no se si son mes bones les olives o el "suc" que queda a la paella.Acompanyant verdura de col i patata o soles mmmmmmm
Publica un comentari a l'entrada