diumenge, 12 de març del 2017

ARRÓS DE GALTA DE PORC I ESPÀRRECS



Fa unes setmanes vaig escoltar per la ràdio que el Pep Nogué parlava de la Fiporc de Riudellots de la Selva i de l' arrós que farien enguany de galtes de porc, tenia ganes de provar de fer un arròs semblant i avui ha estat el dia que l' he fet per dinar. De la recepta només he seguit la manera de coure les galtes al forn, després he fet l' arrós a la meva manera i he fet servir de brou el de ceba ecòlogica d' Aneto. Un brou que ' ha sorprés agradablement, ha quedat una mica caldós i molt bo!! 

Si voleu veure la recepta que van fer al Fiporc cliqueu aquí 

INGREDIENTS

2 galtes de porc ( un parell d' alls i una fulla de llorer per cuinar les galtes)
1 manat d' espàrrecs 
340 gr. d' arrós
1 ceba
2 alls
1 cullerada de salsa de tomàquet
sal, pebre, oli d' oliva 
1 litre de brou aproximadament 


PREPARACIÓ

Primer cal coure les galtes ( aixó ho podem fer el dia abans si volem). Les posem en una plata al forn a 180 º ja salades i empebrades, amb una mica d' oli.  Les hi deixem durant uns 20 minuts i llavors hi afegim un vas gran d' aigua, els alls i la fulla de llorer. Les deixem coure durant uns 45 muinuts més.
Les desosem i reservem el tall i el suc de la cocció.


Fem el sofregit de l' arrós: ratllem la ceba i els alls i els posem a la paella amb oli d' oliva. Salem i els deixem fer a foc lent. Incorporem els espàrrecs tallats petits. Afegim la salsa de tomàquet. Ho deixem fer uns minuts i hi posem l' arrós. L' enrossim una mica i tot seguit afegim el tall de les galtes  a daus i els sucs de la cocció. 

Fem bullir el brou i l' afegim a la paella ( no li aboquem tot de cop, en reservem un vas per si cal afegir-lo o no, ja que depèn del tipus d' arrós, de si el volem més o menys caldós, del foc...) . Deixem bullir l ' arrós durant uns 18-20 minuts. 





2 comentaris:

La Cuina de l'Olga ha dit...

Mmmmm.....Anna, quin arròs més bo! M'agradaria moltíssim poder-ho tastar! Quin gustet ha de tenir!
Petonets i bona setmana!
Olga

Palmira POM ha dit...

El meu home es tornaria boig amb un plat aixi!
Bona setmana,
Palmira