Unes galetes integrals amb molt gust de mel, una mel de mil flors de les abelles del meu pare. Unes galetes molt saludables, sense mantega, amb oli i amb farina integral. Espero que us agradin!
Una recepta del llibre "Biscotti e dolcetti", aquell que ens va portar la Marta, a la Glòria i a mi de Florència, i està ple de receptes de bon fer i millor menjar.
La recepta original porta vainilla però jo hi he posat canyella perquè trobo que amb la mel marida molt bé. Per damunt, uns quants pinyonets i una mica de rovell d' ou perquè s'enganxin.
Us recomano les versions de les meves companyes de repte, la Marta del blog "Pa de nous" i la Glòria, del blog "No tot són postres...a la cuina"
INGREDIENTS
200 grs. de farina integral
1 ou
3 cullerades de mel
8 cullerades d' oli d' oliva
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta de llevat en pols
uns pinyons per decorar
1 rovell d' ou per pintar les galetes
mantega i farina untar la plata de forn
PREPARACIÓ
Escalfeu el forn a 180-200º
Barregem la mel amb l' ou.
En un bol hi poseu la farina, la canyella i el llevat, afegiu-hi la barreja d' ou i mel, i també l' oli, remenu amb una espàtula. Espolseu farina damunt el marbre, aboqueu-hi la pasta i treballeu a mans, estireu la pasta amb el corró fins que faci 1 cm de gruix .Talleu les galetes amb un talla pastes de la forma desitjada. Si no en teniu cap, també les podeu tallar amb un vas o tassa.
Poseu-les damunt la plat de forn que l' haureu untat amb mantega i espolsat amb farina, o també podeu fer servir paper de forn. Les pinteu amb el rovell d' ou i hi poseu els pinyons apretant-los una mica perquè no caiguin. Les feu coure uns 15 minuts aproximadament.