dilluns, 25 de juliol del 2016

AMANIDA DE MONGETES DE LA NEU AMB SALSA



Fa unes setmanes vaig tenir la sort d' assistir a la trobada de bloguers gastronòmics a Caldes de Monbui organitzada pel blog Retalls de Cuina i el Jordi Canals. Vam ser una bona colla i vam descobrir productes molt bons i interesants, un d' ells aquestes mongetes de la neu que ens van regalar  i que vaig preparar fa uns dies. És una varietat de mongetes recuperada per l' Associació Agroecològica de Gallecs. Són molt fines de gust i fetes amb amanida ens van agradar molt. La recepta està inspirada amb la del fulletó que les acompanyava, però adaptada una mica als gustos de casa.
A la salsa hi vaig posar vinagre "Agridulce de Riesling" Castell de Gardeny, de Badia vinagres, obsequi també a la "Gastrothermalia". En tenen de diferents varietats i tots tenen un gust característic que, la veritat, fa que la salsa o el plat al qual se li incorpora guanyi moltíssim . A nosaltres ens encanten!

INGREDIENTS

300 grs. de mongetes de la neu
escarola
2 tomàquets cor de bou
1 pot d' anxoves
unes olives

Per a la salsa

10-15 avellanes torrades
oli d' oliva
1 cullerada de pebre vermell dolç
1 pessic de pebre vermell picant
1/2 gra d' all
1/2 llesqueta de pa remullada amb vinagre


PREPARACIÓ

Coure les mongetes:

Es deixen en remull tota la nit. L' endemà les posem a coure en aigua freda, just que les cobreixi. Quan arrenca el bull, s' abaixa el foc i les tapem. S' han de coure molt a poc a poc. Les salem al final de la coció.

Preparem la salsa. Posem al vas de la batedora tots els ingredients amb un raig d' oli  i anem batem i afegint més oli  fins que quedi una salsa espesseta. 

Rentem l' escarola i els tomàquets i ho tallem petit. Barregem amb les mongetes, juntament amb les anxoves també tallades i les olives. Hi posem la salsa pel damunt i servirm.


4 comentaris:

lolines ha dit...

Una bonissima amanida d' estiu

La Cuina de l'Olga ha dit...

Acabo de descobrir les mongetes de la neu, Anna! Han de ser molt fines i suaus, oi? I amb aquesta amanida....bones, bones!
Petonets,
Olga

Eva ha dit...

Encara no les he provades, les mongetes de la Gastrothermalia, però crec que et copiaré l'amanida, es veu boníssima, i quina salseta!! un petonàs!

Bruixes a la cuina ha dit...

Jo tampoc sabia què eren les mongetes de la neu. Merci per la informació Anna! :) I l'amanida... dona, què en podem dir que no quedi clar mirant la foto? irresistible!
Bon estiu