divendres, 29 d’abril del 2016

GALETES INTEGRALS DE MEL. REPTE "BISCOTTI E DOLCETTI"


Unes galetes integrals amb molt gust de mel, una mel de mil flors de les abelles del meu pare. Unes galetes molt saludables, sense mantega, amb oli i amb farina integral. Espero que us agradin!

Una recepta del llibre "Biscotti e dolcetti", aquell que ens va portar la Marta, a la Glòria i a mi de Florència, i està ple de receptes de bon fer i millor menjar.
La recepta original porta vainilla però jo hi he posat canyella perquè trobo que amb la mel marida molt bé. Per damunt, uns quants pinyonets i una mica de rovell d' ou perquè s'enganxin. 
Us recomano les versions de les meves companyes de repte, la Marta del blog "Pa de nous" i  la Glòria, del blog "No tot són postres...a la cuina"

INGREDIENTS

200 grs. de farina integral
1 ou
3 cullerades de mel
8 cullerades d' oli d' oliva
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta de llevat en pols
uns pinyons  per decorar
1 rovell d' ou per pintar les galetes
mantega i farina untar   la plata de forn


PREPARACIÓ

Escalfeu el forn a 180-200º
Barregem la mel amb l' ou. 
En un bol hi poseu la farina, la canyella i el llevat,  afegiu-hi la barreja d' ou i mel, i també l' oli, remenu amb una espàtula. Espolseu farina damunt el marbre, aboqueu-hi la pasta i treballeu a mans, estireu la pasta amb el corró fins que faci 1 cm de gruix .Talleu les galetes amb un talla pastes de la forma desitjada. Si no en teniu  cap, també les podeu tallar amb un vas o tassa. 
Poseu-les damunt la plat de forn  que l' haureu untat amb mantega i espolsat amb farina, o també podeu fer servir paper de forn. Les pinteu amb el rovell d' ou i hi poseu els pinyons apretant-los una mica perquè no caiguin. Les feu coure uns 15 minuts aproximadament. 

6 comentaris:

Mònica Tarradellas ha dit...

Amb la pinta que tenen, i a sobre saludables...no es poden deixar escapar!! Petonarros!

Cristina ha dit...

Acabareu el llibre, oi?...penseu en el dia 4/06...jijiji..

Teresa ha dit...

Vinc de ca la Glòria de veure unes galetes i ara tu... quina manera de començar el dimarts més dolceta! per la pinta que fan han d'estar boníssimes, una temptació! bona setmana!

Bruixes a la cuina ha dit...

Molt bones! Amb els pinyons i així rossetes!! :) M'encanta descobrir aquest llibre amb vosaltres!
Bona setmana
Una abraçada

Marta Padenous ha dit...

Anna, quan hem de publicar les properes???
Ptns bonica

No tot són postres ha dit...

Unes galetes integrals, una mica massa integrals!
I les properes ,per quan?
PTNTS
Glòria