dilluns, 30 de març del 2015

SOPA DE PEIX BLANC I PATATES


A la trobada Ganxetes Tour 2015 va venir la Tània de l' empresa Valira a fer-nos una explicació dels seus productes. Valira és una empresa de Reus, que fabrica utensilis de cuina com planxes, paelles, cassoles, termos, cafeteres.. i tot de bosses i  contenidors de diferents mides per transportar els aliments:  el gran avantatge és que són completament hermètics, (els líquits no es vessen) i no agafen olors. A més estan fabricats sense BPA (bisphenol), un producte que ja fa temps que s' està investigant perquè pot ser causant de diversos problemes de salut. Gràcies Tània per les explicacions i Valira per l' obsequi d' aquest recipient!!


Aquesta sopa que he fet avui la podeu portar sense problemes amb un recipient com aquest, no us vessarà! I després gaudireu d' un àpat de luxe!


INGREDIENTS

400 grs. de filets de peix blanc (sense espines)
1 ceba
2 alls
4 patates
250 grs. de tomàquets sensers en conserva ( un pot petit)
700 ml de brou de peix 
100 ml. de nata per cuinar (opcional)
julivert, una nyora o bé 1 culleradeta de pols de nyora, sal, pebre, oli d' oliva, 1 fulla de llorer

PREPARACIÓ

Tallem a trossos els filets de peix.
Pelem la ceba i els alls i els ratllem.
Pelem les patates i les tallem a rondanxes fines. Posem la nyora a remullar en aigua calenta.
Posem oli en una olla ampla i fregim la ceba i els alls. Afegim les patates, salem i ho deixem fer tot junts uns minuts. Afegim uns 100 ml. de brou i tapem l ' olla. Ho deixem 10 minuts a foc lent.
Incorporem els tomàquets en conserva tallats petits, el julivert, el llorer, la polpa de la nyora o la culleradeta de nyora en pols, el pebre i una mica de sal. Per últim, afegim els trossos de peix, i el brou. Rectifiquem de sal i pebre. Quan bulli, abaixem el foc i ho deixem coure 8 minuts. Passat aquest temps, retirem el llorer, afegim la nata si heu decidit posar-li i apaguem el foc. La podeu servir amb pa torrat. I la podeu decorar amb més julivert.

diumenge, 22 de març del 2015

CLOÏSSES A LA MARINERA AL VERMUT DE REUS


L' Altre dia vaig participar a la trobada de bloguers "Ganxetes Tour 2015". Va ser un dia molt intens, en el qual vaig aprendre noves coses i vaig poder gaudir tot el dia juntament amb altres companys d' afició bloguera, amb les activitats que ens havien preparat els organitzadors, la Glòria del blog "No tot són postres a la Cuina" i  "Gastroblocaires". Moltíssimes gràcies per la fantàstica organització, va ser un dia genial!!. Les empreses col.laboradores ens van obsequiar amb diferents productes, i ara toca la gratificant feina d' anar-los provant amb noves receptes i propostes. 



Aquests dies  a Reus tambés es celebren les primers jornades gastronòmiques del vermut de Reus, organitzades per El Tomb de Reus i Vermuts Miró i amb la col.laboració de l' Agència de Promoció de Ciutat. Del 18 al 29 de març diversos restaurants de la ciutat de Reus preparen menús especials amb vermut Miró com a ingredient en alguns dels seus plats.
Avui he volgut  aprofitar l' obsequi del vermut per  preparar aquestes cloïsses a la marinera que encara no tenia al blog i que normalement  feia amb vi blanc. Ui!! amb vermut guanyen molt, moltíssim diria jo,  perquè no en vam deixar ni una i ens vam atipar sucant pa a la salseta. Us recomano que ho proveu i ja veureu el resultat!


INGREDIENTS

1kg. de cloïsses
1 ceba
2 alls
1 cullerada de salsa de tomàquet
1 cullerada de farina
6 cullerades de Vermut de Reus negre
1 tassa gran (250 ml.) de brou de peix (pot ser una pastilla de brou desfeta amb aigua)
julivert, sal, pebre, oli d' oliva

PREPARACIÓ

Hem de tenir la precaució de posar les cloïsses durant al menys una hora amb aigua i sal perquè treguin la sorra que puguin tenir.
Rentem bé les cloïsses i les deixem escórrer en un colador.
Posem oli d' oliva en una cassola i hi fem fregir la ceba i els alls, tot  ratllat. 
Afegim la salsa de tomàquet i la farina. Hi posem sal.


Afegim el vermut i donem unes  voltes durant uns 2-3 minuts a foc mitjà.
Hi posem el brou de peix i quan bulli, incorporem el julivert picat ( en podem reservar una mica per decorar al final) i una mica de pebre al gust,  ho tapem, baixem el foc i ho deixem que es faci uns 7-8 minuts.