Ingredients naturals: sucre morè integral, mel de casa dels pares perfecte pel refredat, herbes collides al bosc i jardí , com la melissa, que va bé pel mal de cap i el timó que estimula les defenses o la sàlvia que combat els virus, una mica de gingebre que es veu que va molt bé pel refredat, per la tos i la sinusitis, uns claus amb propietats antiinflamatories i suc de llimona pel mal de coll.
I podeu variar el tipus d' herbes al vostre gust segons les propietats que hi volgueu afegir.
Ja veureu que queden molt bons i no cal estar constipat per menjar-los, també es poden menjar com una gormanderia!
INGREDIENTS
100 ml. d' aigua
herbes aromàtiques al gust (3 cullerades) o bé 2 bossetes d' infusió de les que us agradin
1 cullerada sopera de suc de llimona
1cullerada sopera de mel
1 culleradeta de postres de gingebre en pols
1 parell de claus d' especie
250 grs. de sucre morè integral
sucre llustre per arrebossar-los
Us farà falta: paper de forn o bé motlles petits de silicona (dels que s' utilitzen per fer bombons)
PREPARACIÓ
Poseu al foc els 100 ml. d' aigua i quan bulli afegiu-hi les herbes que trieu i els claus d' especie. Retireu del foc i ho deixeu reposar tapat uns 10 minuts.
Ho coleu i torneu a posar al foc en un cassó la infusió resultant juntament amb el sucre, la llimona, la mel i el gingebre. Ho deixeu bullir uns 40 minuts a foc lent. Els primers 20 minuts ho remeneu de tant en tant, després es va espessint i caldrà que ho remeneu molt sovint. A partir dels 30 minuts podeu comprovar si ja està fet el caramel tirant-ne unes gotes en un got amb aigua freda, si es solidifica de seguida és que ja està fet, però si queda líquit o tou encara li falta.
Quan ja el teniu llest, el deixeu atemperar uns minuts i si teniu els motlles de fer bombons n' aneu repartint una mica a cada un. Si no en teniu, amb un cullereta de postres o una gerra petita en poseu petites quantitats damunt el paper de forn.
Deixeu que es refredin els caramels i els podeu arrebossar amb sucre llustre perquè no s' enganxin (els podeu guardar dins un pot).
Jo vaig fer servir els motlles del Lékué que tinc per fer gofres, posats al revés. Em van anar perfecte per fer una bona mida de caramels.