dimarts, 13 de gener del 2015

BUNYOLS D' OLVES NEGRES I ANXOVES


Teniem a casa unes cerveses de molta qualitat, completament artesanes i fetes amb malta procedent d' ordi de l' agricultura ecològica. Hem provat els dos tipus que comercialitzen i, encara que molt diferents l' una de l' altra, les hem trobat boníssimes totes dues. Bé... tenim en compte que la cervesa era excel.lent, el repte era buscar un aperitiu que estés a l' alçada i aquests bunyols d' olives negres crec que ho estan! 


Aquesta cervesa es diu "Guillem de Berguedà" i podeu clicar aquí per veure la seva web, on trobareu més informació, així com els llocs on la podeu comprar o degustar.

INGREDIENTS

150 grs. d' olives negres (millor sense pinyol)
1 ceba petita
2 alls
1 culleradeta de timó 
3 o 4 tomàquets secs ( si no en teniu podeu substituir-los per dos pebrotets del piquillo de llauna)
1 culleradeta de julivert picat
1 llauna petita d' anxoves
125 ml. de llet
80 grs. de farina
50 grs. de mantega
3 ous ( si són grossos, 2)
1 culleradeta de llevat en pols
oli de girasol per fregir els bunyols

PREPARACIÓ

Posem en un bol  les olives negres a trossets i també els tomàquets, afegim el timó, el julivert i les anxoves tallades petites. Ratllem la ceba i els alls. En una paella amb una mica d' oli d' oliva fem fregir la ceba i els alls. Afegim la resta d' ingredients del bol, donem un parell de voltes i reservem
En un cassó hi posem la llet i la mantega. Ho posem al foc i quan bulli afegim la farina tota de cop i el llevat, remenant fins que es desenganxi de les parets del cassó. Deixem resposar la massa uns minuts ( que no es refredi, ha d' estar tèbia), i afegim els ous d' un en un ( barrejant cada vegada i no afegint el seguent fins que cada ou quedi ben integrat a la massa)
Aboquem tota la barreja d' olives a la massa. Posem oli de girasol en una paella i quan sigui calent agafem porcions de massa amb dues culleres i fregim els bunyols fins que quedin ben dauradets.
Deixem resposar damunt de paper de cuina.
A nosaltres ens agraden  freds, tot i que els podeu menjar tebis o calents.  

**Haureu observat que no hi poso sal ni a la ceba, ni a la massa. Les anxoves ja són salades i les olives també, si n' hi poséssim més ens quedarien els bunyols salats.