dimarts, 12 de maig del 2015

ÀNEC DEL BERGUEDÀ AMB PERES, AL VERMUT DE REUS



A la Ganxetes Tour 2015 ens fan obsequiar amb vàries ampolles de d' excel.lent vermut de Reus. Aquesta vegada hem provat l' "Izaguirre", extraordinari per fer el vermut,  amb un ànec estofat i ha quedat boníssim.

INGREDIENTS

1 ànec a trossos
1 ceba
2 o 3 alls
2 porros
2 pastanagues
2 tomàquets de sucar
brou de pollastre o verdures (pot ser de tetrabrik)
1 copa de vermut (mida petita,  de les de licor)
sal, pebre, oli d' oliva,1 fulla de llorer, una mica de timó

per la picada

1 galeta maria
1 gra d' all
julivert
1 polset de sal 
un rajet d' aigua

Peres (per acompanyar)


PREPARACIÓ

Salpebrem els trossos d' ànec i els fem fregir en una paella amb oli d' oliva. Els retirem posant-los en una cassola on farem l' estofat. A la mateixa paella i amb el mateix oli fem fregir la ceba, els porros, les pastanagues i els tomàquets tallat tot a trossos i els alls sensers, també la fulla de llorer i el timó. Deixem fregir una mica i afegim el vermut . Dexiem reduir uns minuts. Aboquem tot a la cassola amb l' ànec  que havíem reservat i  afegim el brou de pollastre o verdures fins que gairabé el cobreixi ( sempre serem a temps a afegir més brou si cal). Fem la picada i  l' afegim també. Posem a  foc lent i el deixem que vagi fent fins que estigui ben tendre, depèn molt de la mida i edat de l' ànec 1,5 hores o 2. Si us agrada que quedi la salsa ben fina, la podeu pasar pel colador xinés quan ja tingueu l' ànec cuit.



 Tallem les peres a quarts  i les fregim a la paella en oli, per cada banda. Les reservem. Les podem posar a la cassola de l' ànec al final de la cocció o servir-les a part.  

5 comentaris:

lolines ha dit...

hummmm, bonissim.

La Cuina de l'Olga ha dit...

Anna....quina delícia de plat!!! L'ànec m'agrada molt i combinat amb l'excel·lent vermut, un plat excepcional!
Petonets,
Olga

QUIMA ha dit...

HUmmmmmmm, aquest ànec ha de ser molt bo !!! La combinació amb el vermut i les peres ha de ser bonissima.
Petons

Eva ha dit...

Hola Anna! quina llàstima que ahir no poguessis venir a la trobada, se't va trobar a faltar, espero que almenys puguis gaudir dels regalets i et recuperis ben aviat. Ens coneixem a la propera, un petonàs! PD. i aquest ànec tremendo!!

Mònica Tarradellas ha dit...

Aquest ànec alegrat amb el vermut de Reus ha de ser una delícia!!! Petonarros!