dimarts, 24 de febrer de 2015

CARAMELS D' HERBES I MEL


D' aquesta web http://www.lindito.com/receta-para-la-tos/, vaig treure la idea d' aquests caramels. Si la consulteu, veureu que hi ha un video molt explicatiu. Va ser just un dia que tenia mal de coll i estava refredada, em van semblar molt oportuns i vaig decidir provar-los. Abans de publicar l' entrada definitiva he versionat una mica la recepta a la meva manera... si és que els he fet 4 o 5 vegades . Les primeres vegades pot costar trobar el punt on el caramel està fet i que no es cremi, però amb la pràctica i algun "truquillo" us en sortireu segur!


Ingredients naturals:  sucre morè integral, mel de casa dels pares perfecte pel refredat, herbes collides al bosc i jardí , com la melissa, que  va bé pel mal de cap i el timó que estimula les defenses o la sàlvia que combat els virus, una mica de gingebre que es veu que va molt bé pel refredat, per la tos i la sinusitis, uns  claus amb propietats antiinflamatories i suc de llimona  pel mal de coll.
I podeu variar el tipus d' herbes al vostre gust segons les propietats que hi volgueu afegir. 
Ja veureu que queden molt bons i no cal estar constipat per menjar-los, també es poden menjar com una gormanderia!



INGREDIENTS

100 ml. d' aigua
herbes aromàtiques al gust (3  cullerades) o bé 2 bossetes d' infusió de les que us agradin
1 cullerada sopera de suc de llimona
1cullerada sopera de mel
1 culleradeta de postres de gingebre en pols
1 parell de claus d' especie
250 grs. de sucre morè integral
sucre llustre per arrebossar-los

Us farà falta: paper de forn o bé motlles petits de silicona (dels que s' utilitzen per fer bombons)

PREPARACIÓ

Poseu al foc els 100 ml. d' aigua i quan bulli afegiu-hi les herbes que trieu i els claus d' especie. Retireu del foc i ho deixeu reposar tapat uns 10 minuts.


Ho coleu i torneu  a posar al foc en un cassó la infusió resultant juntament amb el sucre, la llimona, la mel i el gingebre. Ho deixeu bullir uns 40 minuts a foc lent. Els primers 20 minuts ho remeneu de tant en tant, després es va espessint i caldrà que ho remeneu molt sovint. A partir dels 30 minuts podeu comprovar si ja està fet el caramel tirant-ne unes gotes en un got amb aigua freda, si es solidifica de seguida és que ja està fet, però si queda líquit o  tou  encara li falta.


Quan ja el teniu llest, el deixeu atemperar uns minuts i si teniu els motlles de fer bombons n' aneu repartint una mica a cada un. Si no en teniu, amb un cullereta de postres o una gerra petita  en poseu petites quantitats damunt el paper de forn.



Deixeu que es refredin els caramels i els podeu arrebossar amb sucre llustre perquè no s' enganxin (els podeu guardar dins un pot).
Jo vaig fer servir els motlles del Lékué que tinc per fer gofres, posats al revés. Em van anar perfecte per fer una bona mida de caramels. 


10 comentaris:

A mossegades ha dit...

Xulíssim! M'ha encantat, sóc una gran amant de les coses naturals i fetes a mà. Queda apuntat, moltes gràcies!!
Anna

Cristina ha dit...

Deuen ser molt bons.Ara amb tants constipats vénen molt de gust.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

T'han quedat molt bé i tal como ho expliques no sembla difícil, encara que s'ha de agafar el punt del caramel.
Petons.

lolines ha dit...

Mai he fet caramel, pero de ben segur que estan bonisims

mamilu ha dit...

Nena que be aquesta recepta !!!! adeu als refredats...que bonsssss !!!
Petonets.

La Cuina de l'Olga ha dit...

Uuuaaauuuu! Quina passada!! Ets una artista!!
Petonets,Anna!
Olga

Cristina ha dit...

Que bons!! T'han quedat genial i no semblen gaire difícils! Anotats! hehehe ;)

Un petonet!

Gemma ha dit...

M'agrada que hi posis clau! Han de ser boníssims, i no només pels encostipats!

M Glòria ha dit...

Hauré de passar pel teu jardí a buscar unes quantes herbes per fer-los heheh...
Ptnts
Dolça

El Racó de la Cuina ha dit...

Segur que són boníssims!Una recepta molt original. M'he l'apunto!