diumenge, 28 de desembre del 2014

TORRÓ DE MASSAPÀ AMB FRUITES


Un torró que el tenim llest en poca estona i queda molt bo. La recepta és del llibre "Els millors plats de l 'Àvia Remei" de Remei Ribas.
Amb aquesta quantitat surten 2 barres de torró. Si només en voleu una, la resta de massapà el podeu destinar a fer unes figuretes que també són molt bones.


INGREDIENTS

500 grs. d' ametlles crues triturades   
500 grs. de sucre
150 grs. de patata
1 cullerada de suc de llimona
fruita confitada


PREPARACIÓ

Bullim la patata. Quan encara sigui calenta, l' escorrem i hi tirem el sucre per damunt. L' aixafem i així el sucre es va desfent. Afegim les ametlles i el suc de llimona. Amassem fins que quedi una pasta ben fina. En un motlle rectàngular hi posem paper film que en sobri per les vores (per tapar-lo), llavors hi disposem les fruites que quedaran a damunt per decorar. Després hi posem el massapà i hi posem més trossets de fruita apretant amb els dits. Finalment tapem amb el film de les vores del motlle i aplanem el massapà.
El deixem reposar fins l' endemà i ja el podrem desmotllar i  servir. 




 

divendres, 12 de desembre del 2014

PASTIS DE FORMATGE. EL PASTÍS!!


Sí, el pastís... perquè he provat moltes receptes de pastís de formatge i per fi he trobat la més bona!. N' he fet amb formatge crema, amb formatge Burgos, amb més ou, amb iogurt, amb llet... i la veritat és que aquest és el que ens ha agradat més. Gràcies per la recepta Esther!!! Nosaltres el prenen per postres amb una mica de garnatxa de l' Empordà...
Us hauré de posar la marca dels formatgets, comissió no en tinc, però heu de fer servir aquesta marca si voleu que quedi igual.
Explico 3 maneres de fer-lo: així no tindreu excusa per no provar-lo!

INGREDIENTS

12 formatgets Kiri
12 cullerades soperes rases de sucre
4 ous
3 iogurts naturals
4 cullerades soperes rases de farina de blat de moro (maizena)
ralladura de llimona
1 cullerada de llevat royal


PREPARACIÓ 1

La manera més senzilla:

Posem tots els ingredients en un bol i els triturem amb la batedora.

PREPARACIÓ 2

És una mica més laboriosa però queda més esponjós: 

Triturem el formatge, els iogurts, la maizena, el llevat i la ralladura de llimona
Amb les barilles muntem el sucre amb els ous.
Afegim la barreja d' ous a l' altra massa amb l' ajuda d' una espatula, i remenem amb compte fins que quedi la  pasta ben integrada.

PREPARACIÓ 3

Com que tinc la Mycook, m' agrada preparar-lo així . Em resulta pràctic i el resultat també m' agrada:

Posem l' estri de batre.
Hi posem els ous i el sucre i programem 2 minuts a vel. 4
Hi afegim la resta d' ingredients, programant 2 minuts més a vel. 4 


Quan tenim la massa preparada de la manera que escollim, la posem al forn (preescalfat prèviament)  a 180ºC durant uns 35 minuts. 

Caldrà que el punxem per saber si ja està cuit.