dimecres, 22 de gener del 2014

BUNYOLS DE POMA


Us he de dir que tinc una nova ajudant a la cuina, va arribar a casa pels Reis ; és molt eficient i m' estalvia molta feina: es diu Mycook i m' ha ajudat a fer aquest bunyols.... La recepta és la del llibre "Mycook, my life".
Si no teniu "la pinxe" que tinc jo, també podeu fer la pasta d' aquests bunyols amb qualsevol altre estri  com unes varilles, o una batedora elèctrica.


INGREDIENTS 

2-3 pomes
250 grs. de farina
200 grs. d' aigua
3 ous
50 gr d' oli d' oliva 
20 grs de llevat en pols
1 culleradeta de sucre
1/2 culleradeta de sal

oli de girasol per fregir els bunyols
sucre per empolsinar-los


PREPARACIÓ

Batem els ous amb les varilles elèctriques, afegim la resta d' ingredients menys la poma,
Tallem la poma pelada a daus.


Escalfem oli abundant en una paella.
Amb l' ajuda d' un cullera, posem un dau de poma dins la pasta i l' arrebossem bé. Fregim els bunyols en l' oli calent. 
Els posem damunt de paper absorvent i hi espolsem sucre pel damunt.

diumenge, 12 de gener del 2014

ARRÒS INTEGRAL AMB VERDURES


Després de les festes, una recepta lleugera, que ja ens hem passat prou aquests dies i ens cal recuperar receptes més saludables. A mi m' agrada molt... De fet, fa uns mesos faig fer una dieta desintoxicant per eliminar toxines dels cos, a base d' arròs integral... Durant una setmana només podies menjar arròs d' aquest tipus:  els primers 2 dies només arrós i després amb verdura crua, finalment verdura cuita... Així vaig començar a fer l' arròs aquest que avui us presento i que ara faig sovint perquè em resulta molt pràctic: Tinc arròs integral cuit a la nevera i el barrejo amb totes les verdures que tinc i que a més em convé utilitzar perquè així les aprofito. En molt poca estona tinc un plat saludable a taula...I si us emporteu tuper aquest arròs és ideal. 


INGREDIENTS

Arròs integral: uns 70 grs. per persona.
verdures: les que tingueu a casa o us vinguin de gust. Avui he utilitzat: carbassó, ceba, alberginia, pebrot, carxofa, pastanaga, broquil i xampinyons
Sal, pebre, oli d' oliva

PREPARACIÓ


Poseu aigua amb sal al foc i quan bulli hi afegiu l' arròs. El deixeu bullir fins que estigui cuit segons les instruccions del paquet. Normalment triga una mica més que l' altre, tot i que últimament he descobert el d' una marca que també ha de bullir 20 minuts com l' arròs normal.
Tallem les verdures que volem utilitzar a trossets petits ( si hi poseu carxofes, les talleu ben petites i només hi poseu la part més tendra)


Posem una paella fonda i gran tipus wok ( com veieu a la foto jo no tinc cap wok, faig servir aquesta que té ja molts anys...) al foc amb un raig d' oli d' oliva. Salteu les verdures a foc mitjà, remenant que no es cremin. Finalment afegiu l' arròs i doneu un parell de voltes. Serviu.