dimarts, 28 d’octubre del 2014

LLAMINERA DE PORC A LA SAL AMB CAMAGROCS CRUIXENTS I ALL I OLI DE CODONY (AMB OLI LA MASROJANA)


Us  agrada cuinar a la sal? A mi sí, perquè trobo que és molt pràctic, net, porta poca feina i, en aquest cas la llaminera, no porta gens de greix afegit i és de molt bon menjar tant freda com calenta.
Els camagrocs ( una altra recepta amb bolets, que hi farem!!!), arrebossats amb la farina queden super cruixents i molt més gustosos encara que saltats. 
I l' all i oli de codony l' he fet en aquesta ocasió amb oli "La Masrojana".Un oli verge extra d' agricultura ecològica extraordinari! Gràcies per el regal!, he pogut comprovar l' exel.lent qualitat dels vostres productes!
La recepta d' aquest all i oli, que ja tinc al blog, és una d' aquelles que ha anat passat de generació en generació, és molt típic del Berguedà i ara que tenim codonys ho hem d' aprofitar. L'únic que ha canviat una mica és la manera de fer-lo. La meva mare ara utilitza la batedora elèctrica i jo també... però abans es feia a mà. Jo recordo haver -lo vist a menjar senzillament sucat en una bona torrada, ara a casa, l' acompanyem amb carns.
Si ho voleu provar, i teniu un braç fort, només heu d' aixafar amb forquilla els ingredients, picar els alls amb el morter, ajuntar-hi els altres ingredients aixafants i anar afegint el filet d' oli, remenant continuament fins que quedi ben lligat. Segur que és molt gratificant fer-lo així!!

INGREDIENTS

1 llaminera de porc
sal gruixuda
camagrocs
farina
oli

Per l' all i oli de codony:

1 codony
1 poma
1 patata
3 alls
una mica de molla de pa remullada en vinagre (mitja llesca de pa de barra) 
sal
oli d' oliva verge "La Masrojana"

PREPARACIÓ

Llaminera
Posem una base de sal gruixuda en una plata de forn, per damunt hi col.loquem la llaminera i l' acabem de tapar amb més sal gruixuda humida ( si és seca la podem humitejar nosaltres amb unes gotes d' aigua), que quedi ben tapada.


Posem la llaminera al forn ja calent a 200 º fins que veiem que la crosta s' esquerda. La punxem amb una broqueta per assegurar que estigui cuita, i si surt neta, ja està feta.

Camagrocs cruixents:
Els rentem i els deixem escòrrer bé. Els assequem bé amb un drap. Posem farina en un bol i hi aboquem els camagrocs. Remenem bé, que quedin ben arrebossats amb la farina. Posem abundant oli en una paella i quan sigui ben calent hi anem fregint els camagrocs fins que quedin ben cruixents ( també ho podem fer en una fregidora)



All i oli de codony:
Posem a bullir amb aigua i sal la poma, el codony i la patata tallats a trossos. Quan siguin tous, els escorrem bé i els posem en un pot amb els alls i la molla de pa remullada en el vinagre. Triturem i anem afegint l' oli d' oliva "La Masrojana" de mica en mica fins que veiem que està ben lligat.



Quan la llaminera estigui cuita, li espolsem la sal, la tallem i la servim juntament amb els camagrocs cruixents i l' all i oli de codony:



7 comentaris:

Raquel Galin ha dit...

Que rico tiene que estar y me a encantado los camagrocs rebozados han de estar buenísimos!!
Un beso

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

No tinc gaire experiencia en cuinar a la sal, tan sols ho he feet una vegada.
Els camagrocs arrebossats han de quedar molt bons i el allioli de codony li escau molt bé a la carn de porc.
Petons.

mamilu ha dit...

Hooooo !!!!quina recepte mes rebona...aquet all i oli ....brutallll !!!!
Petonets.

La Cuina de l'Olga ha dit...

Convida'm a dinar i em prepares aquest plat!!!! Mmmmmm.....que bo!!!!
Petons,
Olga

GEMMA ha dit...

A casa tambe ens agrada el cuinat a la sal....i aquesta llaminera fa una pinta brutal. La idea del all i oli de codony, apuntadissima!!
petonets.

Gemma ha dit...

quina casualitat, ahir vam sortir a sopar i ens van fer els camagrocs així. En deien "calamarsets de bosc" i el nom ens va fer molta gràcia. Ens els van servir en una paperina, com si fos "pescaito frito", je je je...

les receptes que m'agraden ha dit...

Quin plat mes boníssim, per on començo? Per la llaminera? Pels camagroxs? Tot deu de estar tremendo! Un petó bonica!

Les receptes que m'agraden