dimarts, 3 de juny de 2014

PASTA DE FULL FARCIDA AMB POMA I CREMA


Sempre va bé tenir pasta de full a la nevera, així amb poca estona podem improvitzar unes postres o un berenar ben bo... Admet moltíssimes variants: la podem fer només amb poma, o amb cabell d' àngel, amb crema de xocolata, amb mató i melmelada, amb codonyat...
Si no teniu temps o ganes de fer la crema pastissera a casa, podeu utilitzar  terrines de crema de "La Fageda", són molt bones i us quedarà molt bé (altres marques potser també, però no ho he provat).


INGREDIENTS

2 làmines de pasta de full (poden ser  en format rodó o rectàngular, com vulgueu)
5 pomes
crema pastissera ( recepta aquí, poseu-hi la meitat dels ingredients)
sucre
1 rovell d' ou
ametlles filetejades o similar, per decorar

PREPARACIÓ

Pelem les pomes i les tallem a làmines fines. Les posem en un recipient de vidre o plàstic i hi aboquem un parell de cullerades de sucre per damunt. Les fem coure uns 5 minuts al microones. També les podem coure al foc, amb poca aigua.
Fem escalfar el forn a 200 º C
Despleguem la pasta de full, hi deixem el paper de forn que ja porta a sota i la posem damunt la reixa del forn. Hi posem la poma per damunt (ben escorreguda). Llavors hi posem la crema i tapem amb l' altra pasta de full. Unim les vores de les dues pastes i la doblem una mica cap al centre perquè quedi ben tancada.  La pintem amb rovell d' ou i hi posem sucre  abundant per sobre i l' ametlla filetejada. Hi fem uns tallets amb unes tissores.


Baixem el forn a 180 º C  i  fem coure la pasta durant uns 25 minuts. La coloquem al segon nivell d' alçada del forn començant per baix. Controlem que no se'ns cremi, si cal la podem tapar amb un paper de plata.  


11 comentaris:

Lídia ha dit...

quina pinta Anna i això que o no soc de gaires dolços però està impresionant

Mònica Tarradellas ha dit...

No he provat mai farcir la pasta de full amb crema i poma pastissera...ha de ser tan bo...queda a la llista de pendents...jo també penso que la pasta de full és un gran invent! Petons!

Eva Macià ha dit...

Sóc súper fan de la pasta de full, és tan bona i versàtil!! i a més amb aquesta proposta de crema i pomes... ha d'estar realment deliciosa!! un petó!

Miquel ha dit...

El juego que da el hojaldre es brutal,te ha quedado una combinacion irresistible y buena.
peto

lolines ha dit...

tot el que porta pasta de full m'agrada un munt.
Aquest pastís de crema ummm, que bo

Cristina ha dit...

No tinc paraules...només gana! Brutal! I la crema pastissera que anomenes és boníssima.

Sílvia A. ha dit...

M'encanta la pasta de full!!! una bona opció per fer aquests dies de festa!!!

Gemma ha dit...

Jo la faig semblant, però sense tapar-la amb l'altra làmina de pasta de full. Així ha de quedar boníssima!
I coure la poma una mica tota sola, també fa que quedi millor ;)

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Facis ho que facis amb la pasta de full sempre quedes bé.
Amb poma i crema es una combinació guanyadora.
Petons.

Pilar C. ha dit...

Una pinta tremenda aquesta pasta de full! se'm fa la boca aaigua...
Quan puguis passa't pel meu blog, hi tens una sorpresa, Una abraçada!

http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

montserrat ha dit...

UFFF!!! ara mateix clavaria una bona mossegada!!!té una pintaaaa!!!