dilluns, 3 de març del 2014

PASTÍS CRUIXENT DE XOCOLATA (sense forn)



El diumenge vaig fer per postres aquests pastís. No s' ha de enfornar, és pràctic de fer i surt molt bo. L' únic problema és que tots els ingredients que porta engreixen... per aixó el vaig porcionar i posar en capsules de magdalena, per fer els trossets més petits. El problema és que gairabé és inevitable menjar-ne dos trossos!
La recepta l' he versionat d' una  del llibre "Muffins y otros pastelitos"


INGREDIENTS

300 grs. de xocolata amb llet
200 grs. de mantega
4 cullerades de caramel líquit
175 grs. de galetes maria
25 grs. de cereals d' arros torrat 
50 grs. de nous
80 grs. de cireres confitades

Per decorar: 20 grs. de xocolata blanca i perletes de colors o fideus de xocolata.... 


PREPARACIÓ

En un bol hi posem la mantega  i la xocolata, tot a trossos. Hi afegim el caramel i ho posem al microones que es desfaci. Es important controlar el temps: fem primer 30 segons, remenem, 30 segons més, tornar a remenar, fins que obtinguem una barreja fina i liquida.
Aixó també ho podem fer al foc al bany maria.
Trequem les galetes a trossets petits i les afegim a la xocolata així com els cereals, les nous a trossets i les cireres també a trossets. Barregem tot bé.
Folrem un motlle rectàngular amb paper de forn ( el meu fa 23 x 18 cm.) i hi aboquem la barreja procurant aplanar-la bé amb una espàtula.  Posem el pastís un parell d' hores a la nevera. Passada aquesta estona, el posem en una plata, retirem el paper, i hi posem la xocolata blanca (desfeta al microones) per damunt i també les perletes de colors o els fideus de xocolata. 
Abans de tallar-lo, el deixem uns 30 minuts a temperatura ambient ( sino, pot ser que se'ns espatlli al tallar-lo). El tallem amb un ganivet ben esmolat i amb compte de no trencar-lo. El posem en una plata o en cistelletes per magdalenes. 


22 comentaris:

Mònica Tarradellas ha dit...

Qué boníssim que ha de ser! I sense forn! Això s'ha de provar! Petons!

Tapa't de tapes ha dit...

uau!! Que bo, Anna! M'encanta la idea! és com si fos un pastís d'aprofitament, partint de les galetes maria. I la presència és espectacular. petons

Marta SL ha dit...

Què fácil i què bo!

Marta C. ha dit...

Crec que amb pastissos així val la pena transgredir i fins i tot haver de suportar una mica de remordiment... M'encanta! I l'has presentat molt bé, bona idea això de fer servir motlles de magdalena :)

Miquel ha dit...

un postre bien bueno y mas para los chocolateros y sin horno que siempre va bien¡
peto

Neus Beltran i Masgoret ha dit...

Això de sense forn m'agrada, segur que el provo perquè m'encanta la idea.
Un petó!

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

Que delicioso se ve, tan crujiente que dan ganas de darle un buen mordisco!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Anna; Els cereals d'arrós, engreixen...?
Salutacions Anna¡¡ :O)

Mercè ha dit...

ostres!, doncs l'aspecte és espectacular!, a més a més els pastissets cruixents son boníssims!, mentre no portin colesterol... ja m'està bé!

Gemma ha dit...

Molt bona idea fer-lo en petites porcions, així pots repetir sense remordiments ;)
Ha de ser boníssim, de vici total!

Fem un mos ha dit...

Un postra perfecte sense forn i boníssim Ummm
Petons

el taller de cuina ha dit...

Realment és un pecat, però ha d'estar taaaaaaaan bo!

mamilu ha dit...

Quina delicia i sense enfornar...perfecte !!! el diumenge tocan !!!!
Petonets.

Cristina ha dit...

Això de que engreixa m'ha fet molta gràcia, je,je,je...Pecar de tant en tant és un plaer!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Ni un sols dels ingredientes es baix amb caloríes i es que ja possats hem de fer-la grossa.
Es una temptació molt gran, quina bona pinta tenen.
Petons.

Núria ha dit...

És un clàssic! Recordo de petita haver fet més d'un pastís amb xocolata i galetes i altres ingredients que s'anaven sumant a petició dels que ens l'haviem de menjar jeje.
Això si...és una bomba calórica com tu dius, però un dia és un dia!
M'agrada molt la idea de presentar-lo en porcions!
Petons

VISCalacuina ha dit...

Doncs jo no l'he fet mai i et ben asseguro que el provaré!

La Cuina de l'Olga ha dit...

És la primera vegada que veig aquest pastís!!! És ideal per fer amb els més petits!!!!
Petons,
Olga

La Cuina de l'Olga ha dit...

És la primera vegada que veig aquest pastís!!! És ideal per fer amb els més petits!!!!
Petons,
Olga

No tot són postres ha dit...

Anna, això és una bomba...però una bomba espectacular!!!
Ptnts
Dolça

mamilu ha dit...

Boníssimmmmm i sense forn aixo encara es millor...petonets.

PILAR ha dit...

ohhhh, aixó ha d'estar bonissim!!!! Quina pinta!!!!