dijous, 27 de març de 2014

COCA DE IOGURT AMB FORMAT PLUM-CAKE


Aquest és l' esmorzar que es menja el Jordi a mig matí. Li agrada molt el plum cake, però el colesterol que sempre el ronda li impedeix abusar de la mantega. Per aixó he versionat aquesta coca de iogurt per tal que s' assembli una mica al plum-cake i sigui més saludable per a ell.
Cada setmana en faig un i quan és fred, el porciono, l' embolico amb film i el deso en un pot. Cada dia és molt pràctic agafar-ne un tall i emportar-se'l a la feina. 


Fer-lo amb el batedor de varilles no porta més de 10 minuts.

INGREDIENTS

1 iogurt natural
1,5 mides del pot de iogurt de sucre morè
1 mida del pot de iogurt d' oli de girasol
3 mides del pot de iogurt de farina integral
3 ous
1 sobre de llevat
 250 grs. fruites assecades, o bé prunes seques (a trossets), panses, cireres confitades( també a trossets) o cereals com flocs de cibada, arròs inflat,...
paper de forn per folrar el motlle o bé mantega i farina per untar-lo 
opcional: una mica de moscatell per xopar el plum-cake 


PREPARACIÓ

Escalfeu el forn a 200 ºC
Poseu els ous i el sucre en un bol. Bateu amb el batedor de varilles  un parell o tres de minuts fins que quedi ben barrejat . Afegiu el iogurt i l' oli. Torneu a batre. Afegiu la farina i el llevat i bateu més fins que la farina estigui ben integrada.
Aboqueu en un motlle tipus plum-cake folrat amb paper de forn o untat de mantega i empolsinat amb farina.
Afegiu per damunt les fruites confitades ( va bé arrebosar-les amb una mica de farina) i apreteu-les que s' enfonsin però no massa.


Poseu la preparació al forn a 200 ºC durant uns 30 minuts. ( Cal punxar-lo per saber si ja esta cuit).
Li traieu el paper quan encara és tebi i el deixeu refredar damunt d' una reixa. Ja ben fred el podem mullar amb el moscatell.

12 comentaris:

Margarida ha dit...

Un clàssic que sempre surt bé i agrada a tothom! A casa però, no tinc temps d'embolicar-la a llesques, perquè en dos dies ha desaparegut sencera!!!
Petons

Mònica Tarradellas ha dit...

Quina pinta, i amb farina integral...ha de ser deliciós, i com dius tu, força sa pels que pateixen de colesterol! Petons!

Mònica Tarradellas ha dit...

Quina pinta, i amb farina integral...ha de ser deliciós, i com dius tu, força sa pels que pateixen de colesterol! Petons!

Miquel ha dit...

siempre apetece un plum cake aside bueno y como bien dices una porcion para llevarse al trabajo es genial.
peto

Pebre i xocolata ha dit...

M'encanta aquesta versió del coc de iogurt! La fruita confitada, tallat en porcions... Molt bones idees!
Marta

lolines ha dit...

Un clásico que sempre queda bo i amb els fruits sec encara mes.
La truita de la entrada anterior, ummm.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

La coca de iogurt sempre surt bé, li pots possar diferents ingredients, fruites, fruits secs i sempre agrada.
Un bon esmorzar!
Petons.

PILAR ha dit...

Quina bona pinta que fa. Ara mateix, amb la gana que tinc, n'agafaria un trosset. A casa no se si donaria temps d'embolicarlo...
Bon cap de setmana!

Cristina ha dit...

Com el cuides! vés per on amb imaginació si que li podem treure partit a la coca de iogurt, oi?

Eva Macià ha dit...

És curiós, però a mi també m'agrada mes menjar-me les coques amb format plum cake ;-). Trossejar-lo i embolicar-lo és genial per no perdre ni un moment abans de sortir de casa. Me l'apunto que fa molt goig, i si a més és integral millor!

Gemma ha dit...

Sensacional! O amb els trossets de la fruita, molt més llaminera.
Ara mateix en menjaria un bon tall per esmorzar ;)

Ramon Juanola ha dit...

Ha de ser boníssima!! a més de saludable, té molt bona pinta.