diumenge, 16 de febrer de 2014

CANELONS SENZILLS AMB TONYINA


A l' estiu a casa ens agrada menjar els canelons freds de tonyina. Ara no vé tant de gust menjar fred, però com que tenen tant d' èxit m' he inventat la versió "calenta" d' aquests canelons. Una recepta fàcil, molt fàcil de preparar. I surten uns canelons ben bons. Si teniu poc temps, podeu provar d' utilitzar beixamel de tetra brik d' alguna marca de confiança que també surt bona. 



INGREDIENTS

16 plaques de canelons
1 pak de 3 llaunes de tonyina
5 ous durs
1/2 l. de beixamel
Formatge ratllat, mantega

Per la beixamel

500 ml. de llet
40 de mantega
40 de farina
pebre, sal, nou moscada

PREPARACIÓ

Fem coure les plaques de canelons segons les instruccions del paquet. Les refredem amb aigua i les posem estirades damunt un drap net.

Si no l' hem comprat, fem la beixamel.:
Posem la mantega en un cassó al foc i afegim la farina, donem un parell de voltes i anem afegint la llet de mica en mica i remenant ( si ens queden grumolls ho pasem per la batidora).Salem, hi posem una mica de pebre i una mica de nou moscada. Quan arrenca el bull, la deixem un parell de minuts. Retirem del foc i la reservem tapada amb un plàstic film que toqui la superfície de la beixamel perquè no faci capa.

En un bol hi posem les llaunes de tonyina amb l' oli, els ous ratllats i una mica de beixamel ( 2 o 3 cullerades).
Omplim les plaques dels canelons i les enrotllem. Hi aboquem la beixamel damunt, hi posem una mica de formatge ratllat i 3 trossets de mantega ( mida d' una avellana).
Els gratinem al forn.

9 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Senzills, però bons, els tinc que fer més sovint, es que els de carn sempre guanyen.
Petons.

Visc a la Cuina ha dit...

Molt bona idea per fer uns canelons diferents, me l'apunto!

Miquel ha dit...

Buenos canelones tambien y si ahora apetecen mejor calientes.
Bona setmana
peto

GEMMA ha dit...

Aquets canelons si que son ràpids de fer...i la versió amb calent ha de ser boníssima!!!
Petonets.

PILAR ha dit...

Han de ser ben bons aquests canelons! Anotada queda la recepta.
Petons!

Núria ha dit...

Senzills i boníssims!! A més a vegades la carn embarfega una mica, i la tonyina deu donar un toc més lleuger!! Petons

Eva Macià ha dit...

Boníssims!! m'apunto tant la recepta freda com la calenta, que la tonyina m'encanta!! Un petó!

lolines ha dit...

Senzills, pero......¡que bons!!!

Gemma ha dit...

Una recepta senzillament deliciosa!
I amb la beixamel de brick, una recepta encara més fàcil, bona idea ;)