diumenge, 24 de novembre del 2013

PATÉ ALS DOS SALMONS


Quan comença a fer fred ens agrada passar els vespres al costat de la llar de foc, així també aprofitem el foc per coure el tall a la brasa o fer pa torrat sopar. Aquesta vegada les torrades les hem pogut acompanyar d' aquest paté de salmó que he preparat, i que també us pot servir per  untar torradetes petites per aperitius.



INGREDIENTS

200 grs de salmó fresc o congelat
100 grs de mantega
100 grs. de salmó fumat
sal, pebre, 1 fulla de llorer

PREPARACIÓ


Posem aigua al foc i quan bull, hi afegim la fulla de llorer, una culleradeta de sal i el salmó.
El deixem coure uns 10 minuts.
L' esmicolem i hi traiem les espines i la pell.
El triturem amb la batedora juntament amb la mantega a temperatura ambient. Rectifiquem de sal, afegim una mica de pebre.
Afegim el salmó fumat tallat ben petitet i remenem bé. El posem en un bol o terrina i  el tapem amb film. 
 

dimecres, 6 de novembre del 2013

PA DE PESSIC DE CARBASSA I COCO


Quan el dissabte vaig tornar a casa amb les carbasses que m' havien donat, ja sabia que al menys una aniria destinada a aquest pa de pessic. La recepta l ' havia vist feia uns dies al blog "LA CUINA DE MUSSOLA", on hi trobareu moltes més receptes de cuina casolana boníssimes,  i tenia moltes ganes de provar-lo. Segur que en faré un altre, perquè ens ha agradat molt! Una textura una mica humida, esponjós, gust suau de coco i carbassa  ... una delícia! Gràcies Montse per compartir una recepta tan bona! 


INGREDIENTS 

300 grs de carbassa neta
100 grs. de mantega a temperatura ambient
150 de sucre
150 de farina
50 grs. de coco
3 ous
1 sobre de llevat
1 pols de sal
ralladura de llimona
sucre llustre per decorar 

PREPARACIÓ

Pelar i trossejar la carbassa traient les llavors. La posem en un bol al microones i la deixem coure uns 10-12 minuts a màxima potencia ( comprovar que es cuita). La deixem refredar una mica i l' aixafem amb una forquilla
Barregem la farina, el coco, el llevat i la sal.
Amb el batedor de varilles muntem els ous i el sucre. Hi afegim la ralladura de llimona i la barreja de farina coco, llevat i sal. 
Batem també  amb les barilles, la mantega i la carbassa i ho afegim a la preparació anterior remenant bé amb una espàtula.
Aboquem la pasta en un motlle recobert amb paper de forn o bé untat amb mantega i farina, i el posem al forn preescalfat a 180 º durant uns  35 minuts ( depen del motlle que fem servir); caldrà que comprovem la cocció punxant amb un escuradents, quan surti sec ja està fet.
El desmotllem tebi i el deixem refredar damunt una reixeta. Hi espolsem sucre llustre per decorar.