dimecres, 25 de setembre del 2013

TAPETA DE LLAGOSTINS, CLOÏSSES I CEPS



Si trobeu ceps, no dubteu a fer aquesta tapeta, realment és un mar i muntanya molt saborós!! Aquesta recepta la vaig fer amb ceps assecats que tenia de l' any passat, enguany encara no hem tingut la sort de trobar-ne de frescos, però si amb aquests el resultat és un plat molt bo i gustós, amb ceps acabats de collir és una recepta de luxe.

INGREDIENTS 

200 grs. de bolets
300 grs, de cloïsses
300 de llagostins 
oli d' oliva, sal, xerès, romaní (o bé timó) 


PREPARACIÓ

Saltem els bolets amb oli d' oliva. Hi afegim les cloïsses, el raig de xerés i la branqueta de timó o romaní.
En una altra paella saltem els llagostins pelats i trossejats  (reservem els caps i alguns llagostins sensers ), els retirem de la paella i afegim una mica d' oli i el coral dels caps, donem un parell de voltes i reservem. .
Ajuntem els bolets, les cloïsses i els llagostins en una cassoleta, amanim amb l' oli dels caps dels llagostins i decorem amb unes branquetes de timó o romaní.

Aquesta recepta participa al concurs "Mossegades" del mes de novembre dedicat als bolets de "Gastronomicament .cat." Si visiteu aquesta pàgina podreu trobar moltes altres receptes amb bolets.



dilluns, 16 de setembre del 2013

ARROS AMB ROSSINYOLS I OUS DE REIG AL PERFUM DE SAJOLIDA


Comença ja la temporada de bolets, i jo l' engego al bloc amb amb una recepta d' arrós amb rossinyols i ous de reig, dels primers que surten aquí al Berguedà, bolets molt aròmatics i que han fet un arròs ben gustós!. Per acabar de donar-li un gustet boscà que hi escau molt, hi he afegit sajolida fresca. També podria ser farigola. 



INGREDIENTS

400 grs d' arròs tipus bomba
800 ml. de brou de verdures
300 grs. de rossinyols i ous de reig
3 o 4 talls de ventresca de porc
4 alls 
3 cullerades de salsa de tomàquet
1 branca de sajolida 
oli d' oliva, sal, pebre vermell dolç.

PREPARACIÓ


Fem fregir la cansalada en oli d' oliva en una pella on farem l' arròs. Reservem. En aquest mateix oli fem fregir els bolets tallats. Quan estiguin fets, hi afegim els alls ratllats i la salsa de tomàquet, també afegim la cansalada. Hi posem l' arròs i hi donem un parell de voltes perquè s'enrosseixi una mica. Reguem amb el brou bullint. Salem i  hi posem una culleradeta de cafè de pebre vermell dolç, afegim la branca de sajolida. Deixem coure 20 minuts. Com sempre, si cal hi afegim brou.



dilluns, 9 de setembre del 2013

DELÍCIES DE CAFÉ I CARDAMOM


Unes delícies, uns flams de gust de café, però tampoc massa intens (la veritat és que jo no sóc gaire de café i em van agradar) i les baies de cardamom (les podeu trobar als herbolaris) li dónen un toc exòtic molt bo!! 
Aquestes delícies les podem servir amb nata, amb fruites, amb galetes... també amb gelat, jo vaig utilitzar gelat de llet amb iogurt de granja  "La Fageda", que trobo que hi va molt bé perquè contrasta amb la dolçor dels flams. 


INGREDIENTS

1 pot petit de llet condensada 
3/4 parts del pot de llet
1/2 parts del pot de café
4 ous
4 baies de cardamom
150 grs. de sucre (per cremar)


PREPARACIÓ

Fem escalfar el café amb les baies de cardamom. Tapem i ho deixem infusionar durant un mínim de 15 minuts.
Fem el sucre cremat: posem en un cassó el sucre i un parell de culleradetes d' aigua, ho deixem coure a foc mitjà fins que acoseguim el caramel. L' aboquem dins de 6 flameres ( també podem comprar el caramel líquid ja fet i ens estalviem aquest pas)
Barregem amb la batedora la llet condensada, la llet, els ous i el café ( d' on haurem retirat el cardamom). Ho aboquem a les flameres.
Posem les flameres en un plata amb aigua i les fem coure al forn al bany maria durant uns 35 minuts. Retirem del forn, els deixem refredar i els resevem a la nevera. Desmotllem , posant-les uns moments en aigua calenta i ja podem servir les delícies. 


Font: revista "Comer bien"

diumenge, 1 de setembre del 2013

ROTLLETS DE LLOM AMB SÀLVIA



Arriba de nou el setembre, s' acaben les vacances i cal tornar a la normalitat, cosa que a vegades fa una mica de mandra,  per aixó avui us proposo una recepta ben senzilla que aviat podeu tenir enllestida...


INGREDIENTS


8 talls de llom ben finets
4 llesques de pernil cuit
unes fulles de sàlvia
2 alls
5 cullerades de cognac
200 ml. de nata líquida
sal, pebre, oli d' oliva


PREPARACIÓ


Poseu damunt de cada tall de llom mitja llesca de pernil cuit . Enrotlleu i aguanteu-ho amb un escuradents, salpebreu-los. Piqueu unes fulles de salvia i fregiu-les uns moments a la paella amb oli juntament amb els dos alls pelats i partits per la meitat. Afegiu el llom i fregiu-lo per totes bandes.
Regueu amb el cognac i deixeu-ho coure uns 5 minuts. Afegiu la nata líquida i deixeu que bulli. Retireu del foc i serviu.