diumenge, 26 de maig del 2013

VALENCIÀ AMB GELAT DE VAINILLA I NOUS DE MACADÀMIA "LA FAGEDA"


Fa uns dies la cooperativa "La Fageda" es va posar en contacte amb mi per fer-me un oferiment: Que provés la seva gama de gelats i després col.laborés elaborant una recepta. No vaig dubtar a acceptar la seva proposta: A casa ja consumim iogurts "La Fageda" i sabem la qualitat que tenen ( que le paladar el tenim molt fi). A més  és una cooperativa catalana, de casa nostra, sense ànim de lucre i fa una gran tasca social per integrar al món laboral a persones discapacitades intelectualment o amb trastorns mentals severs.
Els gelats, que els fan a la seva planta de Badalona, són boníssims, es nota la gran qualitat de la llet i dels altres ingredients en cada cullerada, i no porten colorants ni conservants!!


En un restaurant havia provat  una copa semblant a la que us presento avui, un "valencià" en deien, i de seguida hi vaig pensar quan vaig rebre els gelats: Quines postres més bones i refrescants!! I el gelat de vainilla amb nous de macadàmia " La Fageda" li va molt bé. Les nous de macadàmia li dónen un tóc cruixent totalment deliciós! 
Us proposo dues opcions  per servir-lo: amb copes o bé amb vasets de xarrup, en versió mini.



INGREDIENTS

4 taronges
1 pot de iogurt de vainilla i nous de macadàmia "la Fageda"

Pel coulis de maduixes

100 grs. de maduixes
50 grs. de sucre
50 ml. d' aigua
unes gotes de suc de taronja

PREPARACIÓ

Fem el coulis de maduixes: Posem en un cassó al foc les maduixes, amb el sucre, la taronja i l' aigua. Ho deixem bullir uns 5-7 minuts. Triturem i reservem a la nevera.

Fem el suc de taronja. El posem  a les copes o vasos. Hi posem una o més boles de gelat. Afegim per damunt el coulis de maduixes.

diumenge, 12 de maig del 2013

ESPÀRRECS ARREBOSSATS AMB BEIXAMEL D' AMETLLES


Avui per dinar ens hem menjat aquest plat, una recepta de l' excel.lent cuinera Mireia Carbó, del seu llibre "La cuina et dóna joc". He seguit la recepta al peu de la lletra i ha quedat boníssima però he pensat que un altre dia potser la faig amb espàrrecs naturals prèviament bullits, blancs o verds.


INGREDIENTS

2 pots d' espàrreces en conserva ( d' uns 300 grs. cada pot)
1 o 2 ous
farina
oli d' oliva

Per la beixamel

750 ml. de llet
60 grs. de mantega
60 de farina
4 cullerades d' ametlles picades ben fines.
2 cullerades de salsa de tomàquet
julivert, sal, pebre


PREPARACIÓ

Escorreu els espàrrecs. Passeu-los per l' ou batut i per farina. Escalfeu una mica d' oli en una paella i fregiu-los. Reserveu damunt de papaer de cuina.
Feu la beixamenl: Desfeu la mantega i afegiu la farina, que es cogui una mica, remeneu bé. Agafeu el batedor de mà i aneu afegint la llet, remenant sense parar fins que quedi una salsa cremosa, sense grumolls. afegiu la salsa de tomàquet i l' ametlla, una mica de sal, una mica de pebre i julivert picat. Barrejeu-ho.
Repartiu els espàrrecs en els plats ( que puguin anar al forn) o bé poseu-los en una safata i escampeu la beixamel per damunt. Tot seguit els gratineu al forn uns minuts. 

diumenge, 5 de maig del 2013

"SOBAOS PASIEGOS"


A casa ens agraden molt aquests dolços, però des que vam anar de vacances a Astúries que no en menjàvem de tant bons. La recepta, (també hi trobareu unes instruccions per fer els motllos) la vaig trobar en aquesta pàgina http://www.hogarutil.com/cocina/recetas/postres/201112/sobaos-pasiegos-13133.html., només l' he modificada una mica per adaptar-la més al nostre gust.
En vaig fer vàries vegades fent els motllos jo, però la veritat és que és molt entretingut ( no pas difícil) i em pasaven les ganes de fer sobaos quan pensava en els motlles. Al final vaig provar de fer servir  motlles rectangulars de magdalena, i encara que potser no queden tan bé, ha estat una solució ben vàlida. Aixó sí, si us decanteu per aquesta opció, feu servir motlles de paper de bona qualitat per asegurar que aguantin bé la pasta. 




INGREDIENTS

250 grs. de mantega ( com més bona, millor)
220 grs. de sucre
250 grs. de farina
3 ous
1 sobre de llevat
un pessic de sal
opcional: ralladura de llimona


PREPARACIÓ

Amb les barilles ( si no en teniu ho podeu fer sense) bateu els ous amb el sucre. Hi afegiu la mantega estovada a temperatura ambient ( o uns moments al microones si no hi heu pensat). Barregeu bé. Finalment afegiu la farina, la sal i el llevat ( si és el cas, també la ralladura de llimona). Torneu a barregar i poseu la pasta en els motlles col.locats damunt la plata del forn. L' escampeu en els motllos però no els ompliu gaire ( una mica menys de la meitat), i no us amoineu si  la pasta no us queda gaire ben escampada. Els feu coure al forn preescalfat, a 190º durant uns 15 minuts, o fins que estiguin cuits.