diumenge, 29 de desembre del 2013

TORRÓ DE NATA I NOUS


Aquest any ja he preparat unes quantes rajoles de torró, el que passa és que amb l' atabalament d' aquests dies, els àpats, les trobades familiars... no he tingut temps de publicar-los. Aquest de nata i nous ens agrada molt a casa...Us poso les fotografies del de l' any passat, que tot i que el vaig fer igual va quedar d' una consitència més dura, i d' aquest, que ha quedat més tou. De totes maneres, és un torró molt fàcil de fer i queda boníssim!



INGREDIENTS

100 ml. de nata per muntar 
200 grs. d' ametlla crua mòlta.
160 grs de sucre
125 grs. de nous trossejades ( en reservem 3 o 4 senseres per decorar)
50 grs. de xocolata fondant per decorar


PREPARACIÓ

Posem la nata a foc lent amb el sucre en un cassó. Anem remenat fins que el sucre s' hagi desfet (uns  4 minuts) i hagi espessat com un almívar. El foc molt baix, no ha de bullir. Afegim l' ametlla i remenem bé. Retirem del foc. Afegim les nous. Tornem a remenar.
El disposem en un motlle folrat amb paper fil, que en sobri per tapar-lo. Pot ser un motlle de torró o de plum-cake (millor de silicona, tot i que amb el paper film va bé de desmotllar) o també es pot fer servir un brik de llet en posició horitzontal tallat  per la meitat. Amb l' ajuda del paper film l' apretem bé amb les mans.
El deixem tot un dia a la nevera ( si tinguéssim molta pressa, unes hores al congelador). El desmotllem i el decorem amb la xocolata fondant desfeta al microones i unes nous per damunt.

* Es pot conservar un parell de setmanes a la nevera, embolicat amb paper film.

13 comentaris:

Sussi Abel ha dit...

Quina bona pinta Anna, ja me'l copiaré. Molt bon any!!!

Sussi Abel ha dit...

Quina bona pinta Anna, ja me'l copiaré. Molt bon any!!!

Mònica Tarradellas ha dit...

Un dels meus preferits. Aquest enreixat de decoració t'ha quedat genial!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Amb els anys s'ha convertit en un dels meus torrons preferits!! Què bo!!!
FEliç 2014! Petons,
Olga

Gemma ha dit...

No he fet mai aquest torró, i a casa no el comprem gaire, tot i que a mi m'agrada molt. Ara que ja tinc la recepta, estic segura que el faré!

Núria ha dit...

Quina bona pinta aquest torró!! T'ha quedat amb una textura ideal, diu Menja'm!! Em quedo amb la recepta! Que tinguis una bona entrada d'any! Petons

glutoniana ha dit...

Feu turrons que son molt millors que els comprats! :)

Miquel ha dit...

caray tremendo turron¡¡
Anna feliç Any Nou
peto

Neus Garcia ha dit...

Jo cada any tinc el pensament de fer el torró a casa però al final no m'animo, i axiò que veient totes les propostes que feu se'm fa la boca aigua!! Aquest teu t'ha quedat de luxe, segur que boníssim i la decoració li dóna el puntet perquè quedi d'allò més sofisticat! una recepta boníssima!

Cristina ha dit...

Aquest me l´apunto per l´any que ve. ës el torró preferit de ma mare.I no trobava una recepta facilona i resultona. Gràcies per penjar-la. Bon any 2014!

VISCalacuina ha dit...

D'aquest no n'he fet mai, t'ha quedat professional, a veure si m'animo!

Cuina Cinc ha dit...

Uns Bons RRMM!!
Segur que els RRMM en voldran una mica!

PILAR ha dit...

Com se'm pot haver passat aquesta recepta???!!!! Si el turró de nata-nous es un dels meus preferits. T'ha quedat sensacional !!!!!
Petons!